67

Анонимен

преди 2 години

Че две и две е четири не важи за една исобеена категория не ос вид етел с твани. Много са и от тях се трупат и много грозни проблеми отгоре додолу. Трябва вече и в Българияда се зауважават законите и правилата. С повишена активност и бързина при това.

66

Анонимен

преди 2 години

Не е лесно да си зомбирана овца. Не е лесно.

65

Анонимен

преди 2 години

Законите са за да се спазват. Точка. Няма закон, който да те задължава да носиш маска. Точно обратното. Има закон, който забранява маските и той си е в сила. Ако ще изисквате да се спазват правилата, не носете маски. Инача нарушавате закона. И непознаването на законите не ви оневинява.

64

Анонимен

преди 2 години

В правния мир не съществува нормативен акт, който да те задължава да носиш маска. Да издадеш някаква заповед и да я сложиш на сайт, да говориш за нея по телевизията не я прави валидна. Затова глобите падат в съда.

63

Анонимен

преди 2 години

Затова по тротоарите ви звънкат да правите чинно път на колелета и тротонетки, затова дори на пешеходна пътека трябва боязливо и жалко да подтичвате. А за касови апарати в дребния бизнес никой не проверява. Бизнесът си е мой и аз решавам за апарат или не. Напред към светли бъднини!

62

Анонимен

преди 2 години

Добре че не живея в Сливен, там гражданите вече правят арести, взеха работата на полицаите :)) Това по цял ден да ти промиват мозъчето с коронката, не е работа :)))

61

Анонимен

преди 2 години

Правилно са постъпили от магазина. Тия селяни само от сопа разбират.

60

Анонимен

преди 2 години

Зомбитата носят маски за да не умрат. Ама вие отдавна сте мъртви, деца мои. Страхът ви е убил. За какво пазите този ваш жалък животец?

59

Анонимен

преди 2 години

Психиатрите я знаят тая диагноза на обидените да са във вечно противоречие с всички правила. Нискокалибрените мозъци са особено ярки представители на подобни прояви. Законите са да се спазват. Про сжта кътбмисли и прави обратното.

58

Анонимен

преди 2 години

До Програмист, ти не си никакъв програмист, а си селски бек.

57

Браво

преди 2 години

Браво - само така!Поздравления за служителите на този магазин. Има правила, когато някой отказва да ги спазва и игнорира персонала, те трябва да реагират!

56

Анонимен

преди 2 години

До Минчо Като ще говориш за компетентно мнение и спазване на законите, ще те уведомя, че има закон, който забранява покриването на лицето на обществени места и той не е отменен. Освен това носенето на маски се налага от една заповед на министъра на здравеопазването, която не е въведена в действие по законовия начин, а просто е подписана и сложена на сайта на министерството. Тя противоречи на закон. Поради това от нея не произтичат никакви правни последствия. Смятам, че ние сме правова държава.

55

Анонимен

преди 2 години

Законни правила може да има единствено в рамките на действащите закони.Да забравим Закон за ограничаване носенето на облекло на обществени места и да погледнем в Закон за здравето, чл. 63, ал. 9, обнародван на 14.05.2020:"Средствата за протиепидемиологични мерки се осигуряват ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ, съответно от общинските бюджети".Магазинът осигурява ли ритуални ковид-бурки за клиентите, след като държавата не е осигурява, но изискването при тях стриктно се спазва?

54

Анонимен

преди 2 години

Поредния бокллук,важен,нагъл и безсмъртен

53

някой

преди 2 години

Ваксини има за всички, който го е страх се ваксинира. Останалите ни оставете да живеем спокойно вече.

52

Анонимен

преди 2 години

В случая този човек е допуснал нарушение на наредбата за вирусите , като това се наказва с най-много 300лв. глоба, но принудителното му заключване си е вече престъпление и тази продавачка носи наказателна отговорност за това и вероятно ще отиде на съд. Т.е. тя вероятно ще го отнесе много повече. Така че някои хора много трябва да внимават , когато решат да вземат правосъдието в свое ръце

51

Глупав народ

преди 2 години

Маските не ви пазят!!!!!!!!!

50

Минчо

преди 2 години

Въпросът не е дали носенето на маска е смислено и полезно, никой не ви пита за некомпетентното ви мнение! Въпросът е, както е написал един по-долу, като има някакви правила дали можем като нация да ги спазваме или не! Щото аз пък може да реша, че ограничението на скоростта в населени места е тъпо и да не го спазвам! После някой друг ни е виновен, че сме бедни и нещастни!

49

Анонимен

преди 2 години

Типичният ***...

48

Анонимен

преди 2 години

Аз нося маска предимно за да предпазя околните, защото не знам дали съм заразоприносител. Също и да се предпазя. Като видя някой без маска на 50см от мен, знам, че на човека не му пука за себе си, за родителите му, за жена му/мъжа и, за другите хора.