44

Анонимен

преди 2 години

Оцелял в неизвестнапосока. Ванга би могла дадори от отвъдното.

43

Анонимен

преди 2 години

При скорост 950 км/час (264 м/сек) срещата с водата е все едно удар в чугунена преграда и човек моментално умира, а с тялото му става нещо ужасно. Не говорете глупости от рода "пилотът не е оцелял". При катапултиране има някакъв вариант да остане жив, но и той е минимален. Ускорението е десетки "g".

42

Никой

преди 2 години

Качествата на Радев са недооценени в България, защото имаме псевдо демокрация. Президентът у нас е само представителен пост, figure head, не влияе на реалната политика. Ако беше важен пост, Борисов да го е окупирал отдавна. А той 3 пъти избра да е министър председател. Както казах, трябва цял народ да се промени, да спазва правилата, да работи 20 години за да забогатее, да вярва, че утре ще постигнем нещо повече, без да лижем *** на изток и на запад. Има накъв начин, и зависи от всички ни.

41

До г-н Никой

преди 2 години

Господин Никой, мен лично не ме интересуват качествата на Радев като летец. Убеден съм, че е добър и съвестен специалист летец. Възможно е и искрено да желае доброто на България. Интересува ме това, че той е абсолютно некомпетентен президент който за 5 години не свърши абсолютно нищо. Цял мандат само плюе по ГЕРБ и нищо друго. Това да имаш добри намерения не е достатъчно.

40

Анонимен

преди 2 години

Тоя ден говори глупости ..черна кутия щяла да издържи в водата 5 дни ,тая кутия не е шоколад,работил съм в Каменец 11 г да не лъжат

39

Размисли и Страсти

преди 2 години

До НикойСтрахотна логика!Ще прекратим и евентуалната война, браво!

38

Никой

преди 2 години

Ученията се прекратянат, ако има особен случай. За да се справиш по най-добрия начин трябва да си спокоен и съсредоточен. Кой може да го направи, ако предишния полет е изчезнал без следа? Това е част от плана. Винаги има готови спасителни екипи, за всеки случай. Особено нощем, и особено над вода. Това не е първия такъв случай при учения в Балчик

37

Размисли и Страсти

преди 2 години

Едно нещо не ми стана ясно, защо е прекратено учението?Ако това се случи в реални бойни действия, ще се прекратят ли за да търсят пилота и самолета?!Нали за такова нещо тренират?

36

Никой

преди 2 години

И за да изясня, че не съм лаик и ***. Баща ми беше пилот изтребител 30г, аз бях отличника на випуск 87, даже преди Радев. В момента съм пилот на Б767, но съм израсъл в Чешнигирово, до 14 годишен. Бил съм на 3 погребения на военни пилоти през това време. Сина ми е командир на А320. Радев го готвеха за голям пост от рано, но той обича България. Ако не е направил много, е просто защото не сме диктатура и окопалите се лапачи е трудно да бъдат отстранени с нормални средства

35

Анонимен

преди 2 години

Вижда се , че е бил добър човек. Но предполагам , че е продължил за РФ. В години е, и е за пенсиониране. Но друго си е да го повошат в Москва.

34

Никой

преди 2 години

Тук много хора коментират Радев, но политиката не определя дали самолетите ще летят. Аз съм от випуска на Радев и Стойков, и двамата са умни и образовани, завършили академии в Москва и Форт Уорт. Те сами не могат да променят статуквото, трябва цял народ. Дали Миг29 е стар, питайте американците, Б52 са още в употреба, по план до 2030. От една трагедия правите полит комедия. Опита на цели поколения изтребители е нищожен, всеки дефект може са е фатален. Жалко за пилота, лека му пръст

33

До Антон

преди 2 години

Черната кутия има уникален код за разархивиране, а това което си написал е до някъде вярно без 4-те дни. Но и да я намерят вражески сили без кодовете е безполезна.

32

Анонимен

преди 2 години

Има сателити, има радари, дронове... всичко се записва. Изведнъж, кво стана.

31

Анонимен

преди 2 години

Като няма кутия, няма го и пилота. Не е ясно и за машината какво е станало. За сега се приема ,че от водата се е разложила за 4 дни.Ветоятно е продължил с мшината за Масква

30

Анонимен

преди 2 години

И като почнаха едни алабализми за черната кутия, че не е намерена и че щяла да се повреди от морската вода след 4 дни, ми се доповръща. Хайде някои да знаем как работи. 1. При досег с вода има сензор, който веднага започва да излъчва сигнал в радиус 2км до няколко дни, издържа на удар в бетонна стена с 750 км/ч, изпробва се до 6000м дълбочина.2. Издържа до 1100 градуса целзии нагряване.3. Намирани са кутии на самолети след месеци и са разчитани.4. Някой яко замазва нещата.

29

Антон

преди 2 години

Черната кутия на военните самолети има ограничен живот с цел запазване на военните тайни. Примерно за по-малко от четири дни едва ли някоя вражеска държава може да организира експедиция за откриване на останките. Най-ценните тайни в този самолет са системите свой-чужд и РЕБ.

28

Дре

преди 2 години

Стига се пенявихте с политически и експертни словоблюдства. Замълчете. Човека е загинал, офицер от ВВС на България. Нека поне намерят останките, за да може семейството да го погребе и почете подобаващо. Това ще е изпитание за целия държавен апарат. Да почива в мир!

27

Анонимен

преди 2 години

Не само трябва да ни е мъчно трябва поне ден на национален траур!! Все пак е загинал наш действащ пилот от ВВС да било е учение но този човек ни е пазил, патрулирал и тн, на какво е летял няма значение!!! Да почива в мир !!!!!!!!

26

Анонимен

преди 2 години

Имаме загинал човек, старши офицер от ВВС, а министърът се чуди как да излъже или дали да промълчи. Кой стреля?

25

Гошо...Тъпото

преди 2 години

Мъчно ми е за това момче.Бойните пилоти са хора,които живеят в друго...измерение,не нашето.Чувството за дълг и себедоказване ги води и в най...рисковите ситуации-поразил е целта и в следващият миг,изчезва от екраните.Знаел е много добре за риска който поема,това е несъмнено,но е искал да се върне в Базата с гордо вдигната глава,а не да търси оправдания,защо не е успял.Поклон и съболезнования на всички които са го познавали и работили с него и на семейството,светла му памет!