28

Анонимен

преди 2 години

70те години на миналия век:миг29,F16???От трън та на глог

27

Анонимен

преди 2 години

Веднъж на 10 години се случва нощна стрелба по подводна мишена.

26

Анонимен

преди 2 години

Мисля че по срожното упражнение е нощна стрелба по движеща се по непредвидима траектория тъмна мишена.

25

Стефчо

преди 2 години

Тези 100 годишни каруци само за да прелетят над София на Гергьовден ли ги държат? Много скъпо излиза за един парад масрафа,да ги хвърлят и да приключваме въпроса.На нас бойни самолети не ни трябват!

24

Анонимен

преди 2 години

"пилот с огромен опит във въздуха"Пилотите преди 90 та за 16 години имали по 2000 летателни часа, а днешните за 23 годи само 700

23

Мартин

преди 2 години

Как веднъж на 10 години, по 2-3 случая годишно със загинали е имало до 2000 година. Сега просто летят малко и за това има малко инциденти. Командира на базата трябва да им набива в главите да се върнат живи, никоя мишена не е по-важна от човешкия живот. Това да се постигат някакви цели, някой да не се изложи, при нощен полет, не знам...

22

Анонимен

преди 2 години

Безспорно най-подготвеният пилот с най-голям нальот на Миг-29 в БА е товарищ пРезидента Румен Радев. Най-сложното упражнение нощна стрелба по падаща светеща мишена е фасуска работа за него. Ако той ухравляваше каруцата Миг-29 резултатът щеше да е че инцидента се отлага с нови 10 години.

21

Анонимен

преди 2 години

До Веднъж на 10 годиниМного насериозно са се взели в последно време военните, хеликоптери, самолетчета от 70-те ..... :)) Линейките немат носилки, че тръгнали да се дуят с антики :)) Погледнете градовете на какво приличат (строителни площадки), всичкото убаво в БГ, само армията искате да е на шест :)) Поне имаме "магистрали", радваме се на бетон и асфалт :)

20

Анонимен

преди 2 години

Самолета на армията падна, ако на 6 Май вали дъжд и Въртолета на армията не може да излети какво избщо ще покажем на парада освен няколкото останали танка Т-34

19

Феникс

преди 2 години

Когато лъжем лъжем себеси .

18

Веднъж на 10 години

преди 2 години

Аха. При предното учение румънците и те загубиха изтребител. При по-предното учение там наще загубиха хеликоптер.Tрябва да престанат със ученията в черно море докато въобще е останаа някаква армия. Ученията да са само на call of duty и то Онлайн. Така ще е безопасно.

17

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 29Не са лоши МиГ 29, ама требват грижи за машината, то не стават работите ей така :) Самия факт, че имаме само 2 изтребителя в "изправност", говори за положението в армията :) Враговете ни да изчакат 2024 г., тогава ще дойдат цели 8 Ф-16, ще има скъпа поддръжка, ще има скъпи части, отново ще се иска "санитарния" минимум :))

16

26

преди 2 години

До 28....., Ами аз онзи ден минах АЛК, 1-ви клас по ICAO, на 48 съм и знам какво говоря. А съм минавал първоначален преглед във ВМА със всичките им салтанати. Така че знам какво говоря. Не става въпрос за развалина, а за нормални неща от живота.

15

Анонимен

преди 2 години

Докато бях в казармата между 1991 и 1992 г. за това време в учения паднаха два или три изтребителя с жертва, но вчера виждам в новините статистиката почва от 1994 година!

14

Анонимен

преди 2 години

Значи съм сгрешил, имало цели 3 изтребителя в изправност, сега остават два :) Тез щайги требва да ги пенсионират, немат качествена поддръжка, нема нужда да се губят животи ей така за кефа на некои, дето си мислят че са голема работа :)

13

Анонимен

преди 2 години

Пилотът е бил отвъд пределната възраст за такива изпълнения, доколкото разбрах - 47 годишен. На 40, + няколко най-късно, трябва да се приключва с тези неща, да не кажа и по-рано. Пилотирането на изтребител не е детска игра и не е като пилотиране на пътнически. Организмът на човека е годен за това до около 40. На 47 какво зрение ще имаш за нощни полети, какви рефлекси... Глупава работа.

12

до 9

преди 2 години

Ако турците решат ще ни сгазят за няма и 6 часа ще са до Видин!Но и не мислят. За какво им е .Ако не ги тупат тукашните даже ще ни пазят.

11

Подготвят ни плащане

преди 2 години

на 3D радари... около 500 милиона парички народни...

10

я камилата я камилар

преди 2 години

Ами ако беше паднал там пътнически самолет ?!

9

Анонимен

преди 2 години

Верно ще дойдат, ама ще. С половин уста съобщиха, че требе да закупим още 8 музейни кошника Ф16 за още толкоз пари за да станат използваеми за патрулиране. Толкоз за бъдещите музейни експонати, негодни за патрулиране засега. Може би към 2050, кога ни харижат за скраб 20-30 парчета може и да имаме музйена експонация, пардона авиация.