16

179

преди 2 години

Историята се повтаря. Много народи са изчезннали заради ниска раждаемост. Едни от тях са древните гърци. Тези днешните нямат нищо общо със тях. В Египет - същата работа.

15

Анонимен

преди 2 години

Ами аз не съм го мислила толкова, имам работа, на ниска заплата, искам и ражда. Свърших я тази работа и сега продължавам да ходя на работа. Ако чакам да съм богата и менопаузата ще дойде.

14

Handel

преди 2 години

До 2020 година включително (т.е. годината българските медии ни лъжеха как в Италия не останали живи хора от ковида) средната профължителност на живота в Италия се покачваше и през 2020 е била 83,5 години. Нормално е след няколкогодишно покачване да има някакъв спад. Така че новина тук няма - просто някой е цъцкал по клавиатурата за хонорар.

13

Анонимен

преди 2 години

То и тука е така, ама никой не говори за това.

12

Анонимен

преди 2 години

Къде е кризата? Ако няма непрекъснато повече и повече хора, защо това е "криза"? По-голяма криза е ако почнеш да внасяш с фериботи нигери (йци). А иначе, животът си тече.

11

Анонимен

преди 2 години

Бай Ганьос, вместо да гледа в собствената си паница, винаги зяпа в чуждата! Добре, че са нашите родни Италианци, че иначе яко шъ я закъсаме със "стъКмистиката"! -))))

10

Мюсюлманин

преди 2 години

Съгласен съм, че трябва да бъдеш отговорен. Но истината е някъде по средата на двата свята. Няма как да чакаш всичко да е наред, в днешно време сигурна работа няма. Тук преди да се е родило детето майките гледат за училище. А по-вярващите при нас не ползват контрацепция и колкото деца се раждат, казват, че който ги праща ще даде и прехраната им. Дори има хадис, в който Пророка казва: Посей семето. Дори да виждаш края на света, посей семето. Та, не е само да заможно/незаможно общество.

9

Анонимен

преди 2 години

В Турция нормалните работещи семейства имат по едно или две деца.По 7/8 имат тези с низкото образование както при нас.Колкото едно общество става по индустриализирано и по заможно толкова раждаемоста спада.Няма изключение никъде.Дори и Китай започна да говори за демогравски проблем.

8

До Мюсюлманин

преди 2 години

Разбира се, че трябва да имаш работа и перспектива, преди да правиш деца. Не сме началото на 19ти век, когато си правил деца за да има по-голям шанс да оцелеят поне две, да има кой да оре нивата или да те гледа на старини. Съвременното общество има нужда от образовани и завършени личности. Да правиш деца само заради измамното чувство, че иначе не си пълноценен е безотговорно. Резултатът го виждаш всеки ден, като ходиш по улиците.

7

дедо Ташунко

преди 2 години

Какъв е извода? Ще оцелеят само хора със сериозни професии, независими от конюнктурата. Лекари, учители, инженери, майстори с някакъв занаят. Бармани, ресторантьори, хотелиери, модни къщи, дизайнери, артисти, музиканти, художници и прочее, са обречени на финансово срутване. Освен ако не са гениални в своята област. Хора, мислете реално. Хора, дайте добри професии на децата си и не подценявайте бъдещето им. Ако някой не е съгласен с мен, нека също да е жив и здрав!

6

Мюсюлманин

преди 2 години

Аз не разбирам какви са тези премислици при вас. За да имате дете трябвало да е сигурно, че ще има работа?! Италия, доколкото знам не е в Африка, няма вероятност от суша и масов глад, с маслини и домати гладен няма да умреш. Според мен, правите твърде много сметки и затова отлагате ли отлагате. При мюсюлманите сме в другата крайност. В Турция и сега има хора на 37-38 г с 7-8 деца, които нямат работа. Това също е безотговорно. Карат ги да продават мокри кърпички по кръстовищата за да гледат и тях

5

Анонимен

преди 2 години

Кацаров би ли направил проучване за голямата смъртност в Италия ? Така ще натрупа познания и може да си спести ровенето за същия проблем в България. Тя причината ще е една и съща.

4

българин

преди 2 години

Това е х-но за целия европейски християнски свят.Защо африканци и азиатци имат свръхраждаемост,а също и мюсюлманите?Защото нашия христ.свят буквално се ***.Женския егоизъм,който избуя в последните 40-50 г. е в състояние на ликвидира цяла цивилизация.Вместо съпруги и майки,в нашия свят има уродливи стари моми.Вместо за семайство и деца,говорим за женска кариера,права на гейовете,и пр.дивотии.Мъжете станахме жалки страхливци,мъзеливци и се държим за полата на майка си.Има ли бъдеще такъв свят?

3

Анонимен

преди 2 години

А България е най-бързо топящата се нация в света. Италианците са мaфиози, обаче италианските заплати и пенсии няма никога да ги стигнем.

2

Зaпознат

преди 2 години

Вие в Италия ли живеете , пишете при Бойко за 10 години колко хора измряха и избягаха

1

Анонимен

преди 2 години

И в Тикволандия е така. Честит рожден ден на нашия вожд - Боко Тиквата!