68

Анонимен

преди 2 години

***, говори и пиши на български бе тази бе... "хоум офис" е работа от вкъщи. Никак не изглеждаш по-умна като изпозваш английски думи

67

xaxsasб

преди 2 години

До запознат - Дори и сега винаги си намирам да правя нещо допълнително в почивните дни и не толкова заради парите колкото да помагам на другите хора. Имам си майстор в блока с 2 деца и много често ходя с него да ремонтирам, дори не му искам пари, но му е неудобно и винаги ми дава. Бъди активен, не се интоксикирай, гледай на работата като на социален кръг и в останалото време се усамотявай. Гледай какво търсят в джобса дистанционно и учи в удеми и курсера онлайн не по университетите иначе си чао.

66

xaxsasб

преди 2 години

До запознат - И в крайна сметка не забравяй, че не е въпроса какво можеш, а с какво настроение го правиш. За мен работата е игра, първата ми работа бе в ресторант когато бях на 16 повикаха ме на интервю без да кандидатствам, мислех че съм избран по оня комунистическият метод и бях супер радостен, а накрая се оказа че майка ми ме е изиграла и ми е пратила CV без да ми каже :} Всеки ден ходех първи и си тръгвах последен, не можеха да ме изгонят.

65

xaxsasб

преди 2 години

До запознат - Всеки втори в IT сектора е със заплата над 2к. Даже нарочно си намалих заплатата, за да дам пример на онзи дето ми се правеше за двата апартамента, ако ти кажа 2400 без образование, ще ти стане още по-тъпо. Висшисти много, затова архитектите и икономистите стоят с по 1200 заплата, а тия без образование дето сме съпорти сме на двойни заплати. Напоследък дори мисля, да науча още един Западен език или Джава става за около 2 години, ама не съм закъсал, че да седна да уча. :}

64

запознат

преди 2 години

Трябва или да умееш някаква специфична дейност(занаят) или да се претрепваш от бачкане!

63

запознат

преди 2 години

До xaxsasб,Къде ги видя тези 3-4К заплати в София? 90% от хората, живеещи в София, независимо дали са родом оттук, или са преселници от провинцията работят за заплати около и под 2К. Наскоро си подадох документи за работно място в Пловдив със заплата около 2К, че там са по-ефтини квартирите, че и жилищата. Познай какво стана- били сме 5кандидата за това място, и 5-те в висше образование! Та ти без образзование, за да работиш, както казваш за 1500лв. заплата...

62

xaxsasб

преди 2 години

До Анонимен 10 - Не генерализирай селата. В селото на баба ми Казанлъшка област е пълно с млади хора и селото расте с всяка изминала година. До края на идната година и аз ще отида там, вече нямам търпение, а в Казанлък имам апартамент с 3 спални, в перфектно състояние. Работя дистанционно, но ми е хоби да ремонтирам и в София новото строителство е повече от смешно. В Овча Купел половината блокове ги ремонтираме от-до, а нямат и 5 години. Фасадите им са изпадали и не могат дори да се продадат.

61

Хемус

преди 2 години

Госпожо Нона обсъждаме с един пич Варна!И София я познавам много добре!

60

Хемус

преди 2 години

Горски ти ми кажи!?Я напиши откъде си,да развием една темичка да сравняваме примерно Варна с Разград!

59

Анонимен

преди 2 години

най се дразня като някой каже ами в софия има разнообразие!пълни глупости!живял съм в софия и ми беше достатъчно само за 4-5 месеца тотално да се отекча от живота там...едно и също всеки ден,едни и същи хора в кооперацята-мрънкащи бабки хазяйко-домоуправителки и разни чичета пенсионери от някое държавно ведомство.пълна скука.на театър и кино не можеш да ходиш всеки ден и какво остава-да люпиш семки пред блока в компанията на гаджета-инфлуенсърки киснещи по цял ден в мола...

58

xaxsasб

преди 2 години

До Анонимен 59 - Каква зависимост от транспорта? В София всеки пети от провинцията живее под наем и работи дистанционно. Пълно е с хора на по 3-4к заплата, които са си зарязали роднините по провинцията. Като отвориш Джобса има по 20 страници обяви с дистанционна работа, но народа е необразован, а ако напипа сухото, почва да обикаля като гламав по Филипините и Дубай. Българина, може да обикаля като куче и да лае по света, ама няма как да си поръча храна онлайн или да си викне такси? Невольоо:)

57

Анонимен

преди 2 години

До Анонименте пък сякаш градските чеда от центъра на софето правят нещо друго...по цял ден висят в близкия парк и се наливат с евтин алкохол и употребяват евтини наркотици...живеят в мизерни вонящи на мухъл кооперации с олющени фасади и от време на време ходят на театър.

56

робовладелец

преди 2 години

Село до голям български град в последните години се оживи. Наистина природата и чистият въздух и чистата вода и тишината и спокойствието не могат да се платят с никакви пари. Доста къщи бяха реновирани, доста бяха построени. Обаче и цените са високи и отиват нагоре. Няма море наблизо, това е единствения минус.

55

Анонимен

преди 2 години

Както се казва в правилата на живота най важното е местонахождение, местонахождение,местонахождение.

54

xaxsasб

преди 2 години

До Анонимен 53 - Мдам, жалко че ти не си се сетил да работиш от 16 годишен и да си заделяш от хиляда лева заплата по 800 за апартамент. Сигурно ти трябва Висше образование от УНСС, за да го ипотекираш и да го пуснеш под наем докато живееш при родителите си и да изтеглиш 30 хиляди евра кредит, които се изплащат от наема на първият докато си бачкаш за 1500лв. Аз съм балък без образование на 30, на теб какво ти е извинението че се оплакваш? Невольооо, невольооо, Бойкооо, Славчооо, хайде дайте де?

53

запознат

преди 2 години

До анонимен 59,То затова доста хора говорят с носталгия за времето на т.нар. "комунизъм". Тогава в провинциалните градчета и градове кипеше живот. От своя страна повечето села в България са на сравнително близко разтояние до град или градче, където хората са можели да си купят всичко, кето им е необходимо за ежедневието. Отделно, дори и в малките градчета е имало театър и кино. Най редовно да се правели и панаири и събори.

52

Анонимен

преди 2 години

Както мнозина от коментиращите са отбелязали идилията на село не е чак толкова голяма. В общи линии важи правилото всеки знай мен си. И минусите не са малко. Може би най важния е зависимоста от транспорта. Освен за тези които са решили да се правят на отшелници.

51

Nona

преди 2 години

До ХемусТолкова глупости в 5 изречения скоро не бях чела. Не те знам какъв си и откъде си,ама страшно е!Булевард Ленин беше ,сега е Цариградско шосе!Княз Борис си е Княз Борис ,ама май не правиш разлика между княз и цар, нали?!? Абе се тая е!Та сега Цар Борис lll беше бул. 9-ти септември!

50

запознат

преди 2 години

Интересна статистика, само че махнем ли от нея редица села, които дефакто са се превърнали в предградия на големите градове, като например Герман, Лозен,Казичене, Владая и др. за София; Първенец, Белащица, Браниполе, Брестник, Ягодово и др. за Пловдив, как ли ще се измени същата тази статистика!

49

Сатира

преди 2 години

В уредено село на 10-20 км. до големия град, си е перфектно!