11

Анонимен

преди 2 години

Таралясниците VW, допустим разход до 1Литър на 1000км.

10

Анонимен

преди 2 години

Стареенето на двигателя е естествен проц Стареенето на двигателя е естествен процес ес....И получават бръчки и ци ци те им падат до колене!Четете и се смейте, но него взимайте навътре!

9

Б.Г.

преди 2 години

Ако ви се чете се заровете.Еко нормите за разход на гориво карат производители да слагат пръстени с много по малко натягане-меки.Масленият пръстен се запича защото не може да се разпъва добре към стените на буталото и разхода идва, не обира масло вече от стената. Тойота дават до 1.2-1.3 литра на 1000 за нормален разход!

8

Решение на проблема

преди 2 години

Преди около 5 години моята вече бивша кола започна да гори масло.Карах,следях и доливах.Допитвах се до много и най-различни майстори,които едно към едно казваха,че подобен основен ремонт може да излезе по-скъп от стойността на автомобила.Вече към близо 300 000 км. и други текущи технически проблеми,твърдо реших и я продадох.Сега се оглеждам за друга по-нова.На новят собственик казах,че гори масло,защото не обичам "ромски" работи,но той бил майстор и това не го притеснявало.Проблемът си е негов!?

7

simo

преди 2 години

Не съм от разбирачите, ама всичко е от двигателя. Имам пасат на 30 години. Колкото масло му сипеш, толкова източваш при периодичната подмяна.

6

Анонимен

преди 2 години

Стар неподържан двигател може да гори масло поради износване на уплътнителните на клапаните. Също така и от износване на маслените сегменти на буталата. Нов двигател не би трябвало да гори повече от 50 грама на 50 000 км. Но като знам как се произвеждат новите двигатели и в кои страни ги сглобяват това е непостижимо. Новите двигатели са еднодневки. Направени са на 300 000 км да им се прави основен ремонт.Имам Москвич 412 с двигател правен по лиценз на БМВ който е на 530 000 км и не гори масло

5

Анонимен

преди 2 години

"не само при старите, но и при по-новите мотори"Ами точно новите са ивзвесни с горенето на масло. Аз имам Тойота от 95-та година и не глътва и капчица масло.

4

Пепа

преди 2 години

*** тва сериозно ли?!Карам Тойота и няма никакъв такъв разход.Единствено наливам течност за мигачи.

3

селЯнин

преди 2 години

Моя Москвич не гори масло изобщо.Ползвам го за кокошкарник.

2

Аз

преди 2 години

За да не яде масло двигателя просто не му сипвайте като няма масло няма да яде .аз моя го отучих като му спрях маслото.

1

Анонимен

преди 2 години

Всъщност, дори нов двигател "яде" масло и производителите да наясно с това, като предварително посочват допустимия разход.Де да знам, ама при мен не е посочено че яде масло. При смяна индикатора показва Max oil level, чак до следващата смяна. Естествено не карам прехвалени немски марки. Там сигурно ми е грешката. За мен не е нормално да губиш масло, независимо какво казва производителя.