59

факти

преди 8 месеца

Лекарството Hydroxychloroquine.което най-накрая разрешиха да се използва в болниците ,за лекуване на пациенти с Ковид-19, е известно още от 2002-2005 във връзка със SARS-1,като лекарство за Ковид инфекции, неизвестно защо, до скоро се отричаше.Имунитета при прекаралите SARS-1 ,може да продължи над 10 години.Ваксините правени за SARS-1 са неуспешни,животните на които са изпитвани, са умирали.Създателите на новите ваксини се надяват,те да са по-успешни,но не знаят колко време трае защитата им.

58

факти

преди 8 месеца

При Астра Зенека рискът се проявява от 10 до 14тия ден след първата доза.Втората не се усеща от повечето.При РНК ваксините е обратното,риска е след втората доза.Ваксините са експериментални и са одобрени от FDA,само за ,,спешна употреба''.Разрешени могат да бъдат най-рано към 2023 г(по-официални данни).Да се ваксинират всички ,е решение на политиците.Броят на жертвите на Ковид е заради неправилният подход-,,стойте си в къщи, докато се влошите'',това дава малък шанс на заболелите да оцелеят.

57

Варнянски беК

преди 8 месеца

До докторДокторе, внимавай какви изрази използваш. "Може и да оцелееш при контакт с вируса" звучи като че ли за абсолютно всеки индивид най-вероятният сценарий е гарантирана смъртна присъда при контакт с вируса независимо от каквито и да е било други обстоятелства, което далеч не е така. Медицинските лица трябва да сте най-наясно колко е важно да се изпращат правилните послания. Изказът който използвате сее ненужна и неоправдана тревога. Не е хубаво така.

56

доктор

преди 8 месеца

До До "доктор"Не можете да си представите колко ми се иска да не съм прав и да е така...Значи следния сценарий - някой е болен, киха си в шепата и се хваща в метрото за дръжката, аз съм следващия - хващам се на съшото място и отивам на работа, там се ръкувам с първия срещнат, той си потърква носа или очите... и е заразен...Каква разлика ще направи дали съм ваксиниран или не?Само стриктна хигиена помага и тя може да се прилага и без ваксинации със съмнително качество и произход.

55

До "доктор"

преди 8 месеца

Поставяха линкове към научните статии, но толкова много въпроси имаше, че се затрупа някъде в чата и не успях да ги прочета и аз .Ваксинирах се с Комирнати, две дози имам вече. Дано всичко да се нормализира вече...

54

До "доктор"

преди 8 месеца

Не съм медицинско лице, не споря. Просто споделям. По стечение на обстоятелствата слушах онлайн конференция за ваксините. Уважаван професор цитира проучване, че до онзи момент тогава е доказано, че ваксинираните с Комирнати (Пфайзер) не пренасят вируса. Обяснява там нещо си в носоглътката и т.н. не разбирам наистина. Дано е така,че иначе не му се вижда края на това чудо.

53

доктор

преди 8 месеца

Който твърди че като си ваксиниран не можеш да пренасяш вируса, няма представа от нищо!Ако имаш късмет и ваксината действа - може да оцелееш при контакт с вируса...Ама да заразяваш и да пренасяш - с ваксина или без все тая...Голямата въпросителна е че според старите ми учебници от соц. време към корона вирусите има имунитет за максимум 3 до 6 месеца... т.е. каквито и да са ваксинациите - по-дълго от половин година няма да държи... Това не е едра шарка...

52

Анонимен

преди 8 месеца

Знаех си още в началото, че такива бюрократични глупости ще станат като има 10 вида ваксини. Сега тези, които са бързали да се ваксинират, за да се върнат уж към нормалния живот реално са по-прецакани от тези, които не са се ваксинирали. Да не стане така, че по политически причини едни държави да отрекат определени ваксини, и хората които са си били от тях де факто да се водят неваксинирани.

51

Анонимен

преди 8 месеца

До 50,Браво, уникален коментар! Вие сте го изкарали лесно и леко, но не при всички е така. Много са прости англичаните и евреите нали? Бай *** знае всичко и плюе по всеки, който не е на неговото ограничено мислене. Кажи ми за по умен ли се имаш ти?

50

do 52 До До 64

преди 8 месеца

Ти май в някаква паралелна реалност живееш?! Естествено, че ще ги затварят за не-ваксинирани. Нали те ще се заразяват и ще продължат да пълнят здравните заведения, и болниците ще трябва да се занимават с К19, навместо да могат да лекуват останалите болести.И отново за неразбралите - тея ограничения са да се намали товара върху болниците. Легла има, персонал няма. А Ковид е леснозаразим и болниците стават развъдници и пречи да се приемат с други болести.

49

До До 46

преди 8 месеца

"Никой не е задължен да се васкинирам пожелание е!"Наистина ли сте толкова слепи, че твърдите подобни неща към днешна дата? Когато световният здравен монопол затваря държави, заведения, магазини за неваксинирани? Понеже те се опитват да се опълчат на световния експеримент за дрогиране на населението. Те вече съвсем очевадно налагат пълното подчиняване сна хората чрез изолация и страх. Вече заявките са явни, не са притрити, като миналата година. Вас, иначе, кой ви спира? Боцкайте се.

48

50,

преди 8 месеца

На вас направо корабът - майка ви говори. Каза ви се - бодете се - никой не ви спира. Науката има нужда от опитни плъхове. Благодарни сме ви, че се сте в ролята, при това - безплатно. Не те знам какво "виждаш", амва маските и ваксините са ти замътили мозъка, доколкото го е имало. Не само, че съм виждал "болни приятели и роднини", ами и всички лично минахме вкъщи през това поредно заболяване - нищо особено. Пък ако щеш - трепери до края на живота си. Щото след тоя вирус идат други - няма спирка!

47

До 46

преди 8 месеца

На нас не ни казват да се ваксинираме умнико. Нормалните хора мислят, преценяват рисковете, слушат мнения на доказани специалисти и си вадят извода какво да направят. Никой не е задължен да се васкинирам пожелание е! Бъди здрав и ти и семейството ти! Виждам че си от късметлийте които не са имали болни приятели или роднини които са загубили...

46

адмирал сюнетчийски

преди 8 месеца

Да не отказват!!!

45

до 41

преди 8 месеца

Верно ли се кефиш как го праввят и на живота на китайчуги индуси и африканоси?!Много сте отворковците тука, *** като опре яйцето на ГЗ, обръщате плочата.

44

Татул

преди 8 месеца

Лично аз имах първа доза астра. 3 дена се бях трупясал при първата игла. Колегите също. Сега си направих втора доза Астра, не се усетиха тези ефекти. Засега всичко е нормално. При колегите също. Може комбинацията вектор ирнк да е по добро решение, но това си е нов експеримент. При ирнк ваксините при втората доза се тръшват повечето хора. Така, че решавайте ...И при единия и другия случай има странични ефекти. Риск винаги има.

43

Анонимен

преди 8 месеца

До 43Може и домати да има вътре. На вас ако ви кажат и изпрaжнeния ще си инжектирате. Делириумни зомбита.

42

44,

преди 8 месеца

И си неграмотно, и се немислещо /страхотно ти се е съчетало, точно като две игли от различни "ваксини"/.Вече се говори за "трета игла, наивниче нещастно. До декември ще сте на десета най- малко. Докато стигнете до там, че няма да можете от леглото да станете, без да ви набодат нещо.Но така е - естсетвен подбор трябва да има. На домашния *** - инвентар с марка на ухото, на домашния *** - имунизация.

41

Do 42

преди 8 месеца

Какъв всеки месец бе прости човеко?

40

До 38

преди 8 месеца

До АнонименА какво са домати ли?