131

Анонимен

преди 2 години

До АнонименМесеци наред,преди нападението на Хитлер над Полша и СССР,Хитлер вкарва нацистки немски въоръжени отряди,преоблечени като поляци,който да саботират и разяждат Полша отвътре и нападат СССР по границата,тези отряди са убивали,отвличали поляци,стреляли са по руснаци,прекъсват радиовръзката на Полша точно преди Хитлер да нападне Полша и СССР и т нТова са предварително подготвени отряди,подпомагащи нахлуването на нацистите. никаква Полша или СССР са нападали някого,нападнал ги е Хитлер

130

Анонимен

преди 2 години

Радеф е ***...френик!Телом е в ЕС,а мисловно на изток!Кво става с шпионите?

129

Анонимен

преди 2 години

Като ще помним да не забравяме и зверствата на пияницата Чърчил

128

Анонимен

преди 2 години

До АнонименНемците - австрийци и немци започват грабеж на европейски територии още в късното Средновековие,като бързо разширяват чрез заграбените територии и феодални владения държавите си, именно затова се образува Антантата(Франция,Русия,Англия) срещу немците. Те са грабили като невидяли дори територии на Балканите и Русия!

127

Анонимен

преди 2 години

До gosho, к.148Няма нападение на руснаците над Полша, бре мамин! Има пакт Рибентроп-***, с който двете държави са си поделили Полша . Германците са инсценирали нападение на полски войски над Остендзее, атакували са граничния полски град и са се спрели чак във Варшава. Руснаците са си взели "своята част". Та Полша до началото на I-та световна война е била руско генералгубернаторство! Финландия също е била руска територия.

126

Анонимен

преди 2 години

До goshoПълна измислица е,първо Хитлер напада Полша,като предварително вкарва отряди от немци,облечени като поляци,които подготвят месеци напред нахлуването на Хитлер в Полша и СССР и преди нападението ,тези нацистки отряди прекъсват радиопредавателите на поляците,убиват и доста поляци,Анлия не се намиса ,въпреки,че е в съюз с Полша,немците провокират умишлено конфликти и по границата със СССР и ги нападат и товагава руснаците идват на помощ на поляците!

125

Анонимен

преди 2 години

до Анонимен к.141, 146Първата стъпка на Германия е аншлуса в Австрия, следва заграбването на Чехословакия заради Судетите. Полша си е точила зъбите да докопа и тя нещо от заграбените земи, но е проявила алчност и германците "за наказание" са я окупирали. Франция за около 2 седмици е загубила войната и само дивизията на де Гол е успяла да се пренесе набързо в Англия. Това Франция, Белгия, Холандия, скандинавските държави, Гърция, Сърбия - всичко под ножа. И каква победа над Германия чества ЕС?

124

Анонимен

преди 2 години

До goshoДо началото на 19 век,Полша е била част от Русия,даже са били православни християни и родния им език е бил руски,поляци и руснаци са едни и същи хора,а Хитлер е чужд за тях и тяхната култура,Англия също е чужда,но Англия е жертвала другите държави и е насочила битката на изток,за да се отърват самите те от Хитлер,кефейки се как руснаци,немци и други се избиват помежду си,давали са и грешна информация на уж съюзниците си руснаци,още в началото са излъгали къде ще нападнат немците и забл

123

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 143По принцип не обръщам внимание на неграмотниците, но понякога наглостта на крадливите комунисти, бивш комунист НЯМА, превишава границите даже и на чалгарско - тъпанарската част от народонаселението

122

Анонимен

преди 2 години

До goshoСталин не напада НИЩО, Хитлер стъпка по стъпка окупира чужди държави, а Русия е била съюзник с Чехословакия и Франция,още с нападането на Хитлер на Чехословакия е настъпил конфликт, интригантите англичани са дали тази територия на Хитлер на Мюнхенската конференция, без да питат чехословаците и без да бъдат поканени чехословаците на разговорите за собствената си отнета територия и държава.Така амбицират Хитлер и той напада Полша и СССР ,без предупреждение

121

Анонимен

преди 2 години

До АнонименСтига с вашите мандри, нацистите са ограбвали всичко от населението и мандрите са разбивани от партизаните, за да не отиват в ръцете на нацистите, след което храната е раздавана от партизаните на населението,да не гладува! Това е било част от борбата срещу нацизма.

120

Анонимен

преди 2 години

Прав е президентът Радев за зверствата на нацизма, но да не забравяме и за зверствата на комунизма. Специално в България, комунистите са избили в пъти повече хора, отколкото нацистите.

119

Анонимен

преди 2 години

До опетковГлупости,войната започва още през 1938 година,главни виновници са Германия и интригантите от Англия,още в Иран за заграбване на иранския петрол англичаните започват с интригите през 1938 г. и тогава започва войната и се разраства в световна война,Хитлер заграбва доста страни от Европа, още преди да нападне Полша и СССР!Тази алчност за чужди земи на немците не започва през ПСВ и ВСВ,а доста по рано,затова се създава и Антантата,за да спре заграбване на чужди земи от немци,австрийци

118

Анонимен

преди 2 години

До АнонименБорбата на българите срещу нацизма,започва още в началото на ВСВ,ти толкова си чел реални факти от историята,толкова са и знанията ти,че не знаеш,но с това осакатено образование, какво ли можем да очакаваме?

117

опетков

преди 2 години

До gosho Естествено е , че е така. България е била окупирана страна по това време и не е имала собствено правителство и управление. За предателството си ген. Стойчев беше награден да бъде дългогодишен председател на БОК.

116

опетков

преди 2 години

До Анонимен Анонимнико нещастен, СССР беше верен съюзник и съучастник на Хитлер в заграбването на Европа и основен виновник за ВСВ. Двата сатрапа се дебнеха и единият, по-хитрият азиатец победи. Не е имало никаква "победа над нацизма", победата е над държавата Германия. Комунизмът беше и си остава най-агресивната, човеконенавистна "идеология" на *** "идеолози"-човекомразци като Ленин и Сталин. Не напразно СССР беше наречен и си остава "империя на злото", макар и под друга форма.

115

Анонимен

преди 2 години

До goshoМлъкни,лъжецо дърт,дори не умееш да изпилзваш Кирилица,смърт на фашизма,свобода на народа!

114

Анонимен

преди 2 години

Героичните подвизи на българите,при битката при Драва или тъй наречнат Дравска епопея:https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F

113

Анонимен

преди 2 години

До АнонименОпс,вместо плюс,ти натиснах минус,да прав си,българите са водили битки тихи или явни срещу нацистите и много са загинали,а след това са воювали срещу нацистите,като Генерал Владимир Заимов (1888 - 1942) ,безпартиен, български патриот:https://duma.bg/balgari-na-kolene!-razstrelyaha-zaimov!-n191367И такива като него са били много в България.

112

Анонимен

преди 2 години

До прав си 103"Сега комунистите ако тръгнат пак по мандри..."След 1944 г. комунистите опоскаха ВСИЧКО и ВСЕКИ, и отдавна редовно обират не мизерните мандрички, а БАНКИТЕ - поредната банка КТБ-Габровския мустак падна през 2014 г.Гешев и Боко отчаяно се опитват да овардят банките, ама не са познали - Мун..ьо-мутрите вече ги превзеха, чувалите им са готови още от миналото лято.