36

Анонимен

преди 2 години

ПРИ 855 УНИВЕРСИТЕТА В СВЕТА 854 МЯСТО Е НАЙ ПРЕСТИЖНОТО АПРИ 341 УНИВЕРСИТЕТА В ЕВРОПА НАПРАВО ГИ КОВЕМ КОЙ ЛИ КЪСМЕТЛИИСКИ УНИВЕРСИТЕТ НИ Е ВЗЕЛ ПОСЛЕДНОТО ПАРДЮН ПЪРВОТО МЕСТО ОТ ЗАД НАПРЕД. ША МИНА И АЗ ДА СИ ЗЕМА ЕДНА ДИПЛОМА И ДА ВЪРНА ЕДНА КНИГА ВИНИТУЙ МАЙ БЕШЕ.

35

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 41Не е причина Герджиков а просто няма смисъл от учени хора и наука сега. Всичко бг се закрива и се внася от чужбина и дори и политици се обучават в чужбина. Ако имаш пари плащаш и учиш, а ако нямаш, просиш нищо че си много умен.

34

Анонимен

преди 2 години

До 40Нищо не ти се разбира.

33

Анонимен

преди 2 години

Проф. Анастас Герджиков е най-слабият ректор на СУ. Направи така - във всички специалности да се влиза с матурите - държавните зрелостни изпити, които са задължителни, за да завършиш средно образование.

32

Анонимен

преди 2 години

е на кое място да е? 75% от даскалите са бивши партийни функционери и агенти на ДС.

31

Анонимен

преди 2 години

При 6 милиона население СУ по-скоро прилича на филял на някой голям универеситет и не може да претендира за високо ниво, защото просто няма хора. Преди 1989 г. е високо ниво но при много кандидати.

30

За без пари толкова

преди 2 години

Какво означава престижен университет? Прави те талант, дава ти изключителни професионални умения? Чуят ли хората по света че си завършил в България прихват да се смеят. Особенно техническо образование. Единственото стойностно българско образование е медицинското, само там се натискат студенти от цял свят вкл. щатите и Великобритания.

29

Хе хе хе хе хе хе

преди 2 години

Ох заболя ме корема от смях цитирам:"Тази година Софийският университет заема 854-то място в света"НО е сред най-добрите - в същата класация където са 1 и 2 но малко по-надолу - само на 854-то място.

28

Анонимен

преди 2 години

всичко в тези рекламни класации е нагласено ,за да ловят шараните... тези американските университети една свястна ваксина не могат да измислят уж са топа на топа

27

Анонимен

преди 2 години

СУ отдавна изгуби първенството в БГ камо ли в Европа и света..има един коментар ,че в БГ в момента всичките т.н университети са на едно дередже и той е много верен..този Център за...."градска мобилност" знае се ,че не е мерилото за това ,кой университет какъв ..най- вярна и точна е оценката на Форбс

26

Отличник

преди 2 години

Ако много много много се стараем,догодина може да атакуваме 850-то място.

25

Пян_Гъ

преди 2 години

Сега да ви кажа 1на истина - никоя държава няма само един смайващ автомобил, марка бира, часовници, самолети, университети и т.н. Обикновено се създава съвкупност от шир потреба, средна ръка стоки и висок клас на върха на пирамидата, прим. Порше, Ауди, BMW. Няма как BMW да се появи от нищото в Албания. В този смисъл или СУ не е такова място (и са играли пачки), или ако наистина е, то тогава има и други университети на такова ниво - прим. ПУ, ВТУ, ШУ, БУ и т.н. НЕКА ДРУГАРИТЕ ОТ СУ-то ДА ИЗБЕРАТ.

24

Анонимен

преди 2 години

Пълни глупости, не вярвайте.

23

Уууу

преди 2 години

Искаме чалга-факултет с пожизнен декан Слави !

22

Анонимен

преди 2 години

Тази ниска оценка не значи, че непременно качеството на образованието е лошо. Както спомена човека под мен - научната работа, публикациите и академичните кадри са основно в БАН, а не в университетите. И това автоматично декласира.Отдавна казвам, че трябва БАН да бъде преразпределена към университетите. Печалбата е, че студентите ще могат директно да бъдат ориентирани към научна работа, без да се налада да се преориентират, ерго ще се подмладят кадрите. Е, БАНските старчета ще изреват

21

Taню

преди 2 години

Завършил съм СУ, както и един от топ 50. Да започвам ли с 840-те разлики?

20

Бай Иван 2

преди 2 години

Кое, кое място заема не разбрах ? По свобода на словото сме на 112 место !Добре сме .Кога ще ги стигнем румънците?

19

Георги Илиев Митев

преди 2 години

Висшист започнал да говори,за да уговори някаква игра значи е в беда. Учен да те защити от " селските черти " и " градските мечти" значи,че греши, защото най-голямата беда е планетната мечта. Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Потърпевш от милицията, военните, военните медици, полицията, медиците, институции и граждани. София (2014).

18

Георги Илиев Митев

преди 2 години

Това е работната седмица на "висшистите" : Днеска будуват, утре флиртуват, вдругиден си пазаруват,после пък празнуват и накрая пак пируват. Седмицата свърши, месецът привърши и годината завърши,а работата си...несвърши.Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Потърпевш от милицията, военните, военните медици, полицията, медиците, институции и граждани. София (2014).

17

Анонимен

преди 2 години

Най-добрите университети ,цели 854 в света...Чак ми се ще да съм студент,какъв избор