139

До 134

преди 4 месеца

Няма такива физични закони, забраняващи колонизирането на Марс от хора, напротив това може да се стане сравнително лесно! Опасното е пътуването от Земята до Марс. Радиацията в открития космос е заплаха за хората, но не е невъзможна за преодоляване препятствие - напълно наясно сме как може да се постигне това.

138

Анонимен

преди 4 месеца

До ЩерюТова ако се случи ще стане след около или над 1 млрд. години, когато Слънцето ще изразходи запасите си от водород в ядрото си и ще започне да се раздува, тоест ще влезе във фаза червен гигант. Но за теб в скоро време явно означават някакви си милиард години.

137

Щерю

преди 4 месеца

Не мнозина - всички ще умрат! Хора нямат място на червената планета, защото в недалечното бъдеще Земята и Марс ще заменят (ще разменят) орбитите си, като Марс ще влезе на орбита, на която ще бъде прекалено горещо за живот, а Юпитер ще придърпа Земята далеч от засилилото се Слънце...

136

Хо

преди 4 месеца

Взех да се притеснявам за Мъск. Явно много Холивудски бози е гледал, докато си пафка тревичката.

135

малка друсалка

преди 4 месеца

Най-лесно се лети до други планети и луни и даже до галактики, като се напушиш яко,яко. Може и на Слънцето да кацнеш с по силна дрога. Физически на този етап е невъзможно, защото самата Земя си е един вид космически кораб, с всичко нужно за вида ни и към което сме адаптирани. За да заселим планета, трябва да мутират, докато се адаптират за там. Всякакви скафандри и маркучи са за час-два-три. Какво ще правиш, ако изгори маркуча? Трябва да имаш принтер да го направиш. За какво ти е ровър, като ням

134

Анонимен

преди 4 месеца

132 хората са казали отдавна че има такива закони. даже имаше едни облаци на магнитосферата, извън тях си е директна радиация. "обитаемата зона" за сега е предполагаема. обратното трябва да се доказва, че може. Че не може за сега на всеки е ясно.

133

Анонимен

преди 4 месеца

Ако човечеството си постави за основна цел колонизацията на Марс, до 2030 там може да имаме колония, но тълпата простолюдие си има други приоритети, а все пак живеем във времена в които властват простаците и техните елементарно-простовати идеи и цели.

132

Анонимен

преди 4 месеца

До КолиоНяма нито един природен закон, забраняващ на човека да живее на други космически тела, освен Земята. Конкретно на Марс, имаме всички компоненти необходими на човек да оцелее и развива, едниственото необходимо са технологии и желание от наша страна.

131

Анонимен

преди 4 месеца

Няма да отиде. Откак се ожени взе да прави все повече глупости и ще свърши както всички наркомани в холивуд с няколко развода и по съдилища за "me too"

130

Колио

преди 4 месеца

и какво като отиде на Марс ще разбере че човека не може да живее на друго място

129

Анонимен

преди 4 месеца

Важното е българските "професори" да си изливат мъдростите по форумите. Те знаят всичко за коли, роувъри, космос и всички са паралии.

128

Анонимен

преди 4 месеца

126 чироки му казваш ти, както казваш и шиихаго

127

Анонимен

преди 4 месеца

125 защото лъже като посран. И вони на километри. Ако си в кръжок по ракето моделизъм не се хвалиш че отиваш на марс с ровъри и тъпотии. Всяко изстрелване което напуска атмосфера му трябва разрешение от военните.Даже Мъск не можа да стреля когато имаше локдаун на правителството понеже наса е вързана там.

126

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 124Архитекта проектира сгради. Между "правене" и "проектиране" има огромна разлика. Не съм чувал някой на "жипката" да казва "чИроки". Освен това е чЕроки". За индианците едно време знаехме още преди да е изобретена "Лада-Нива".

125

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 124И защо според вас да няма проект човека ми е много интересно да узная ?

124

Анонимен

преди 4 месеца

егати оправданията на дечкото. Имал проект, бил архитект :))) Роувъри правил :))) Под стрес бил в коментарите :))) Едно време такива като него на джипа казваха чироки, само него знаеха :)) Едва ли са знаели за индианците чироки по това време камо ли да са чували за Лада Нива че също е високопроходима.

123

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 122Даже не знам на кого говори. Хи хи хи хи.

122

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 118Олеле ... Поредния "brogrammer" ...Менделеевата таблица, според теб, какво е?

121

Анонимен

преди 4 месеца

До полковник КолевОбясни го на заслепените от Мъск, че викат че не сме мислили абстрактно.

120

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 115Мда. И "Jeep" е опредена "марка" ама сега всички викат на всичко "джип" или "жипка". Ама "Роувър" вече не можело да се вика на всичко. Ха ха ха ха. Така стоят нещата и с "Дреднаут" ама да не задълбаваме чак толкова