9

ДО 7

преди 2 години

За това хора който се мислят за боксьори ги бият по улиците заедно с каратисти 10 дан !В едно бойно изкуство щом има спортни правила се учиш и играеш по тях ,следователно не тренираш бойно изкуство ,а спортно .

8

Qanon

преди 2 години

В един боен спорт няма ли твърдо заложена философия и морал, не ми го хвали. Той си остава просто едно млатене. Бойният спорт би следвало да възпитава в хората смирение и дух. Всичко друго е вятър и мъгла.

7

sofeto

преди 2 години

В БГ това може да доведе само дo повече побойници по улици и градинки!

6

Анонимен

преди 2 години

Много спецове са се изказали тука...в бокса се напредвало бавно?В бокса още след 1 месец вече те пускат на ринга със спаринг партньор и се оправяй как можеш,а в карате чак до черния колан няма такива екстри,и да поясня че черния колан не е най високото стъпало щот после има до 10 Дан..но общо взето смешна работа са бойните изкуства и няма кво да ми ги хвалите!!

5

до 1

преди 2 години

Казваш 2-месеца шотокан -- едно време на бокса за 3-месеца се стигаше до бойната стойка и придвижане с подскачането се свиква и т.н.т. след това се започва с левия прав също с месеци ,защото за нормалния човек самата стойка и лявия прав са неестествени ,чак след третата година може малко да се имаш за боксьор , във каратето ударите са още по неестествени и затова трябва да го тренираш много години и то зависи кой и на какво карате те учи и какъв си ти . Всичко трябва да е много бавно.

4

На бойно приложно

преди 2 години

Карате може да ви научи човек който е тренрал и бокс и карате и после се е бил по улиците и е лежал в затвора той знае коя техника става и коя не става за истински бой,,Пълно е с каратисти който са разтегнали и развяват крака ,ама на улицата имат право само да си събират зъ,,б,,ит е., Борбата не се препоръчва защото когато няма правила може да ти извадят окото да те захапят да ти смъкнат скалпа и да те наръгат с нож докато се бориш, да те ударят с камък който случайно е напипан и др,,,,

3

Сашо от Варна

преди 2 години

Още една възможност да развращават децата и да ги правят агресивни. Не одобрявам глупашката идея.

2

До 2

преди 2 години

Като те нападнат на улицата какво ще направиш освен да млатиш невъзпитания хулиган?Какво значи за теб думата "самозащита"?Благодаря за компетентния отговор предварително!!

1

Анонимен

преди 2 години

Пробвал съм шотокан 2 месеца и е пълна боза,за киокушина казват че е по твърд и мъжки стил но едва ли има голяма разлика!!Искаш ли да се научиш на бой,има 2 варианта..бокс или ММА!!