19

Ванката

преди 3 години

Синдикатите защо не се погрижиха присъственото обучение да не прекъсва, да е поне като в кръчмите - 30% ученици в класна стая с осигурена дистанция, защитни прегради пред катедрите, да настояват за назначаване на повече учители, които да поемат по-голям брой паралелки за сметка на по-малко деца в тях!? В магазините искали 8кв.м. за клиент, а за децата ни - с часове нагъчкани без маски 30 деца на 35кв.м. !!!

18

НВО /начално военно

преди 3 години

Начално военно обучение няма как да стане онлайн, освен ако няма виртуални калашници

17

Анонимен

преди 3 години

Ще ме глобявате когато дадете на децата безплатно лаптопи и ми плащате за високоскоростен интернет у доме. До тогава ДГД.

16

Някой

преди 3 години

Имам приятел с 3 деца ученици и съпруга учителка. Нестига че трябваше да осигури 4 компютъра добри, ами и интернет и за четиримата. А какво надвикване във всяка стая у тях... Няма как двама да крещят в една и съща стая и да върви онлайн обучение. Горкия, по едно време ми казваше, че му идвало наум да се обеси. Кой е длъжен да плаща това безумие??? Напълно завършени са тези *** с тези изисквания....

15

Lan

преди 3 години

:) Еха, и как точно на екрана да се показват задачите по математика, ако всички са си включили камерите. Екранът е един!

14

Анонимен

преди 3 години

Синдикатите да си затварят вонящия плювалник, за да не затворя насила и завинаги...

13

лот

преди 3 години

"на първо място би трябвало да се погрижат родителите на учениците, а след това и държавата с нейните социални инструменти" - "Правото на образование се обезпечава чрез училища, учебно-възпитателни институти, университети, както и чрез стипендии, общежития за учащите се, подпомагания и особени насърчения". Аз не знам какъв "синдикат" може да си, като не познаваш основните права и задължения на гражданите.. ама то това се получава след 10+ годишно затъпяване, тези хора "учат" децата ни

12

Ученик

преди 3 години

"Това е защото учебните теми ще бъдат взети и не е в интерес на учениците да се изключват едни или други части от изпитния конспект"Не съм съгласен.

11

Да сте чували...

преди 3 години

..същите тези синдикати да вдигат шум по проблема за осигуряването на оптичен нет за даскали и ученици, на по-съвременни компютри, камери и графични таблети / щото при слаб нет аудиото върви, но видеото цикли/ ? Да са попитали какви електронни ресурси, какви обучения предостави МОН?Няма и да чуете! Тия нещастници вдигат само удобна врява, никога неудобна за Баце и компания!

10

az

преди 3 години

При слаб интернет има голямо значение дали ще се предава само аудио или и видео.Не всичко е само криеница , има и други причини , заради които се изключва камерата. Или синдикатите ще прокарат оптичен нет в с.Горно Нанадолнище ?

9

Анонимен

преди 3 години

И матурата след 10 клас е излишна! Защо си траят за това?

8

Друга тема

преди 3 години

Живко от Варна, цар с прякор Живодар на България го направете и живота ви ше стани ПЕСЕН !

7

Оператор

преди 3 години

А синдикатите ще платят ли глобата, обещетението и разноските по делото после? Тук и в Страсбург?

6

Иван

преди 3 години

Е за кога? То нали свършва вече пандемията. Вече няма да се учи така.

5

Ядосана Майка777

преди 3 години

Синдикатите да си гледат работата.Да не спекулират.Нашите домове не са те шоу ***.

4

Анонимен

преди 3 години

моля "синдикатите" да правят разлика между: Обучение от разстояние в електронна среда и "Синхронно обучение от разстояние в електронна среда". чл. 115а "се осъществява, доколкото и ако е възможно, от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии". "синхронно обучение от разстояние в електронна среда" не е задължително.. т.е. няма правно основание да се налагат "санкции"

3

бай онзи

преди 3 години

номера е колко е лиценза за един 0365 ...Някога държавата ще се сети ли да говори с Майкрософт по този въпрос ахаха

2

Анонимен

преди 3 години

Родителите трябвало да се погрижат децата да имали интернет и компютър... чш, алоу, това в който и съд да влезе такива присъди към министерството ще литнат, че не е истина. Стига да не се падне някой съдия на управляващата партия де.

1

House M.D.

преди 3 години

Това не е телевизия!!!Това е НВО!!!