56

Анонимен

преди 3 години

Тз човек на снимката не е летял.Излизат все повече доказателства за това.Както и кучето е умряло след няколко часа.И не знам как вече 100 години след "великата" им революция не им омръзна да лъжат.Българсите русофилски мозъци не замо са промити, те са излъскани с шкурка.

55

Анонимен

преди 3 години

До V"Американците са мноооого далеч от евтино изстрелване на хора в космоса"Моля?цена на седалкаСаюз - 80 мил.Драгон - 40 мил.Скоро и Бойнг ще полетят. Ракетата на американския кораб за лунно изследване Орион също е готова. А когато Старшип полети вече е гейм-оувър за всички класически ракети.Руснаците изалчняха. Рогозин вдигна цените за седалка до МКС. НАСА бе принудена да свика по спешност US фирми с алтернативни оферти. Сега НАСА има избор с кой да лети а роскосмос пикаят газ!

54

Анонимен

преди 3 години

Първият словашки космонавт се казва Владимир Ремек. Майка му е чехкиня, баща му словак. Летял през 1978. Известен е с това че когато прелита с космическия кораб над Еропа от Прага го питат "какво ти липсва в момента". Ремек произнася една дума "pivo"

53

V

преди 3 години

До били са някога НАСА скоро подписа нов договор с роскосмос до 2030 година. Американците са мноооого далеч от евтино изстрелване на хора в космоса ,а да не говорим за многократна употреба за пилотиран полет. Новата ракета на НАСА е германски модел от ВСВ .Дори германския е по добър от американския щото е с 4 твърдогоривни ускорителя което означава и по малко налягане и тежест на ускорителите. Нищо ново не се прави щото се усвояват едни пари като наще от БАН .

52

били са някога

преди 3 години

Русия не може да разработи нова ракета вече около 30 години. Ето я Ангара - светлото бъдеще на Роскосмос. Разработ я от 90-те насам а има 3 полета. 3 Тестови полета!Новото поколение руски космически кораб - Федерация - още е на ниво чертежи! Скоро му смениха името на Орел, защото вече дори самите руснаци започнаха да се базикат на Федерация.Роскосмос е гола вода и човека виц-Рогозин ги е докарал до там.

51

Това е геройство!

преди 3 години

Първият човек дръзнал да се подложи на изпитание. САЩ затова си измислят фантазии, че уж първи са стъпили на Луната, но това е блъф! Нито едно доказателство не показаха, а само приказки и менте снимки, които специалистите опровергаха!

50

били са някога

преди 3 години

СССР преди над 50 години са били наистина сила в космическите технологии. Сега са дупки. Целия им "Звездньй город/Star City" е един музей. Всичките там церемонии, дървета автограми са една голяяяма носталгия към миналото.Истината е че славния им кораб Съюз е дизайн от 1967 година. Сега сме 2021-ва! Да хубав кораб но е технология от 50 години.

49

Вуйчо Ваньо

преди 3 години

Колко грозно и по ганьовски плюете само...Космос-ГагаринЛуната-АрмстронгСев.Полюс-АмундсенЕверест-Едмънд ХилариТолкоз!!!!Тия хора са на цялата планета, а не на дадена нация!Кралицата даже е поканила Юрий на чай, а вие тук се карате на принцип сини и червени.Почитайте подвига на тези хора, а ако не можете, то поне замълчете.

48

мдааааа

преди 3 години

той никога не е говорил за полета си със своите близки...да е поехал колко да е поехал...полетът е обявен няколко дена по-късно...

47

Анонимен

преди 3 години

Не е първият !

46

Анонимен

преди 3 години

До АнонименДо 47 Много много мъка има в празната ти чу-ура.

45

Анонимен

преди 3 години

Когато казаха ,че руснаците са излетели в Космоса много се зарадвахме ,обаче останахме разочаровани .Излетял е само един и даже се е върнал.

44

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 48Е, ние кацнахме.Вие - не!

43

Анонимен

преди 3 години

А пък моя спомен от този ден е как седях на прозореца у дома /къщата ни е на главната улица в Русе/ И изведнъж се чу духова музика и като започнаха да минават онез ми ти комбайни и редосеялки, и комсомолци с плакати как с помощта на Великия Съветски съюз ще победим империализма.Горе долу в същия смисъл на русофилските *** днес.Нищо не се е променило за 60 години.Тогава ги пишеха да се подмажат на партийната върхушка и Москва, сега има и доста платени.Щото Путин вече си и плаща.

42

Анонимен

преди 3 години

И толкова години по къно руската кочииина не може да мине отвъд геостационарна орбита :) Мъъъка

41

До 44

преди 3 години

До АнонименА не бе. Ходил е за гъби.... виж вчера американците как стигнаха до МКС....

40

Анонимен

преди 3 години

А летял ли е изобщо?

39

отАв$тралияСидней

преди 3 години

първия човек в космоса е преди гагарин и в момента се носи из нашата галактика мъртъв. И дори не е един а няколко, вкл и жена. Можете да чуете записи от прихвнати от братя Италянци докато са правили експерименти. В единяи от тях човека ясно и точно си го кзва че "отплава" към дълбокия космос, и се прощава с роднините си. Бил е затворник човека

38

Гошо...Тъпото

преди 3 години

Помня ясно този ден,беше хладно априлско утро,времето беше ясно.Майка ми,която бе чула новината по радиото ми каза: - Гошко,там горе в космоса е полетял първият човек,Юрий Гагарин в малка капсула.Аз след това дълго гледах към небето да видя...нещо,но не успях,но възторга от този момент се...запечата в съзнанието ми.

37

Анонимен

преди 3 години

"Програмата на Мъск е на принципа проба грешка"От къде ви намират такива олиго--ени.А руснаците пък направо фръкват и не се и замислят, щото понеже са руснаци сичко им е на 6.