176

Адолфо Хит

преди 3 години

Това с космическите товари, заприлича много на..... Северен пааааток :-) спрете го, не ви трябва, ние ще ви продадем, най евтино купувайте газ от нас! Първите няколко пъти ще е фифти фифти. После като посвикнете, ще ви го наденем, защото нашият продукт е... в пъти по скъп от руският продукт... има ли идиотииииии?

175

Анонимен

преди 3 години

До Адолфо ХитАми хубавво, нека руснаците предложат конкуретни цени за тези услуги и да оберат клиентите на НАСА. Хем ще си компенсират тежките загуби причинени от дъмпинга на Мъск.

174

Адолфо Хит

преди 3 години

Както подчертава порталът, цената за доставката на 1 кг товар на търговски компании до Международната космическа станция се е повишила от 3 000 на 20 000 долара, а за връщане на земята от 6 000 на 40 000 долара. Един час работа на астронавтите на Международната космическа станция за търговски организации се оценява на 130 000 долара, като по-рано тази услуга е струвала 17,5 хиляди долара.

173

Адолфо Хит

преди 3 години

... НАСА увеличи почти седем пъти цените на търговските услуги за доставка на товари до Международната космическа станция и връщането им на Земята, съобщи интернет порталът Space News.Според него в управлението са решили, че новата стойност на услугите отразява пълната възвръщаемост на стойността на ресурсите на НАСА. По информация на космическата агенция, решението по този въпрос се базира на обсъждания със заинтересованите страни, на текущото развитие на пазара..Така че ще ви разочаровам.

172

Анонимен

преди 3 години

И кого точно ще догонва русия че не разбрах, от 60 поредни изстрелвания на хора в космоса имат само една авария и екипажът е спасен чрез евакуация на капсулата. Когато Мъск по някаъв начин начин успее да изпревари тази бройка тогава да се похвали.

171

Нужда от стимол

преди 3 години

До 234От конгреса спраха финансирането на Аполо само защото от СССР се оказаха неспособни да изпратят съветски кораб до луната. А след разпада на СССР изследването на космоса беше в пълен застой.Едва сега когато Китай започна да има космически амбиции едва сега от НАСА се раздвижиха и стартираха Артемис. Така е в САЩ могат много но им трябва стимул за да се размърдат. Инак залежават и нищо не правят.Забога дори Пърсарвирънс излетя навреме към Марс само защото от Китай пуснаха тяхната сонда.

170

Анонимен

преди 3 години

Найлон кога ще направи ракета да лети?

169

Анонимен

преди 3 години

какви глупости пишат тези хора,досега на Мъск само една ракета е литанала.тази компания сътворена от ЦРУ не се знае докога ще се наливат пари там но и там ще секне.само не знам как американците преди 60 години пратиха хора на Луната а още една ракета не могат да си построят за последните 15 години..

168

Анонимен

преди 3 години

А кога ще излети негова ракета в орбита?Този век ще стане ли?

167

Анонимен

преди 3 години

Имаше някъде в нета разследване, че Гагарин изобщо не е летял.Точно като американците, които "кацнали" на Луната.Всичко е било бутафорно изпълнение.Но след това на Гагарин му се налага да пътува много по света и главно в Източния блок и да приема хилядите овации.Само че човекът не е могъл да понесе цялата тази лъжа и се пропива.Затова и загива толкова млад.А може и да са го очистили, защото ще почне да говори истината.

166

Анонимен

преди 3 години

До а защо?Защото не четеш това, което пишат по- умните от тебе, а дрънкаш тъпизми, ето затова! Къде и кога си чул да се е разбила ракета Фалкон9? Дай дата, година, или хайде приблизително поне, но няма да намериш, проблемите на SpaceX сега са с приземяването на НОВАТА им свръх тежка ракета за Марс и Луната, казва се Starship и е мноооооого голяма, тя още не е функционираща, а се ползват ПРОТОТИПИ, с които са и толкова впечатлилите те експлозии! След няколко дни излита поредния прототип

165

Напред Русия

преди 3 години

Напред Путин.

164

Анонимен

преди 3 години

Роскосмос наду цените и докато през 2012 година вземаше по 30 милиона долара за седалка в кораба Союз то през 2018 цената скочи на 80 милиона за седалка. НАСА спешно организира конкурс за пилотиран космически кораб на който се явиха Мъски и Боинг, корабът на Мъск Драгон изпревари с 2 години този на Боинг и то с конкурентна цена от 40 милиона долара за седалка. Драгон е за 7 членен екипаж, но НАСА настоя да го използва само за 4 души тъй-като в момента това са нуждите на НАСА.

163

Анонимен

преди 3 години

продължение от 216Ааа сетих се за едно сравнение, много е точно, за да разберете какво е Starship- а, значи вземаме един Союз, слагаме го в товарния сектор на Starship-а излита, презарежда в ниска орбита, отпрашва до Луната, каца и ви разтоварва мижавата ракетка от 60- те години на миналия век...на Луната!!! Ето ви начин руснаците да стигнат заветната им мечта- Земния спътник, иначе нема начин!Между другото сравнението е буквално!!!

162

Мъск

преди 3 години

Мъск се съмнява, че американците са ходили, че и кацнали на Луната. Неговите опити при много по-съвършенна електроника, компютри и знания не гарантират успешно приземяване в сравнение с разходките до и на Луната,

161

Анонимен

преди 3 години

213 Мдаааа, точно тъй стоят нещата при Мъск, а русофилите аз ги разбирам кофти им е, търсене, гроздето им нагарча доста. Реалността е, че SpaceX утрепа роскосмос взе им целия сателитен пазар, дори булсатком изтреля сателита си със Фалкон9, отне им и последния валутен доход от качването на астронавти на НАСА до МКС- то, сега това става с Дракона. Но всичко за всичко ще приключи с пускането в експлоатация на Starship- а, просто незнам дали си имате идея каква огромна машинария е това? ОГРОМНА!!!

160

Тъпчо

преди 3 години

Мъск разбива в тестове по два кораба Старшип на месец ( а скоро ще изстреля най-мощната ракета бустер в света - супер хеви с 28 раптор двигателя ) , както е съзсател на успешните връщащи се ракети фалкън 9 и фалкън 9 хеви , вижте видеата и ще вивидите скоро колко ще са напред САЩ

159

Анонимен

преди 3 години

Статията е пълна боза. Мъск не е частник а скрит представител на Пентагона. Кой мислите му даде технологиите? Така както НПО на САЩ, уж като независими, прокарват техните интереси така и той уж като частник прокарва интересите на Пентагона. за това в пресата на САЩ има доста факти, но у нас тя се чете единствено в антируски аспект.

158

Наблюдаващ

преди 3 години

Прочетох статията. Материалът е повърхностен, споменати са някакви спорадични факти, с които авторът се опитва да си оформи тезата, но си личи липсата на познания в областта, както и последователност в изложението. Остава впечатлението, че статията е поръчкова, пусната в навечерието на 60-годишнината от първия полет на човек в космоса, колкото да се отчете дейност и да се наблегне на нечие (знаем чие) превъзходство, да не би случайно да сме забравили пропагандната мантра, спусната отгоре...

157

Ами толкова могат

преди 3 години

Ами пленените немски инженери умряха и Русия няма как сама да развива каквито и да е технологии - особенно космически !Всички технологични успехи на СССР след Войната 1945 се дължат на откраднати немски технологии, доразвити и внедрени от пленени немски специалисти ! След това постепенно почват да изостават технологично до разпада на СССР ......