30

Обективно

преди 3 години

Точно така е. Дори в засъхнала слюнка частиците вирус преживяват и ако попаднат в устата или носа на следващия човек - го заразяват. Това става най- често чрез покашляне и аерозолът попада върху опаковки или върху плодове. Хора ги пипат постоянно. После се почесват по носа или близо до устата. Имам позната възрастна жена, която от 6 мес. не беше излизала от вкъщи и пак се зарази и дори почина от ковид.

29

антиваксър

преди 3 години

До Анонимен 31Остават ми толкова много до пенсия, че отдавна съм се отказал.СЕГА 100% съм сигурен, че много преди да ми дойде време за пенсия, няма да има пари за такава.

28

Анонимен

преди 3 години

Девизът на антиваксърите трябва да е:"Гражданино, не се ваксинирай! Помогни на държавата! Пенсионната система има нужда от ранната ти кончина!"

27

Анонимен

преди 3 години

До Да така е и децатаПо-скоро бих убил 10-тина като тебе, отколкото да воксинирам децата си.Ако искаш се пробвай.

26

До25

преди 3 години

Ами слюнка след кихане. Има капчици навсякъде - бюра маси итн. Не вярвам някой да я забележи. Вижда се само ако кихнеш на огледалото.

25

222

преди 3 години

Анисия Иванова, сама ли преводохте статията или ползвахте гугъл преводач? Прочетохте ли я преди да я пубикувате?Според мен има доста неточности.

24

Анонимен

преди 3 години

Опитвам се да си представя ситуацията в която някой ще се опита да докосва засъхнала слюнка или кръв на земята, но всеки път се провалям.

23

100 години

преди 3 години

Може да живее в биологичния мозък на някои хора.

22

анонимен

преди 3 години

До Анонимен 18 "Написалият материала е абсолютно неграмотен."В бързината Гугле транслате се е изгубило в превода! Ама има ли кой да прегледа и направи смисловите корекции?!

21

Анонимен

преди 3 години

Какви са тези биологични течности, чието водно съдържание не се изпарява в продължение на три седмици извън тялото?

20

да,да ама не

преди 3 години

Безспорно вирус има! Някои го карат тежко, други не го преживяват, а трети и не разбират! Но да се завра като ЗЛАТЕНА И КОМПАНИЯ в избата с два юргана, намордник и памперс до бидона с превтасалото мартенско зеле - тая няма да стане! Безкраен ужас или ужас без край?! Вeднъж ce умирa, нo дa живeeш в пocтoянeн cтрaх рaзбoлявa пoвeчe oт вceки вируc и бaктeрия!

19

ХХАХАХАХА

преди 3 години

КОЙ КОРОНАВИРУС ?ТЕ СА НА1300 ВИДА?ПРИ САРС КОВ 1 НИКОЙ НЕ ХОДЕШЕ С МАСКИ И НЕ ВАКСИНИРАХТЕ ГЛУПЦИТЕ,НЕ ЗАТВАРЯХТЕ НЕ ОТНЕМАХТЕ ЧОВЕШКИ ПРААВА ДАЖЕ И НЕ РАЗБРАХМЕ КОГА БЕШЕ КАКТО И СЕГА НЕ МОЖАХМЕ ДА РАЗБЕРЕМ САРС КОВ 2 НО ДИКТАТУРАТА И РЕПРЕСИИТЕ ГИ ПОЧУВСТВАХМЕ САТАНИСТКА СЕКТА.

18

Смях

преди 3 години

Всеки час се появява статия с нещо ново за ковид,ако спрат да плямпат 1 седмица за него и ще го забравят:)

17

Анонимен

преди 3 години

Написалият материала е абсолютно неграмотен.Излиза че вируса се разпространява по-бързо през лятото?!?!То па бива неграмотно ама вчера.Бг къртят мивки.

16

анонимен

преди 3 години

До бай МилеЦелта е бавно, но сигурно да стегнат контрола на населението 100%! Примера с жабата е много поучителен: Ако пуснеш жаба в гореща вода - ще се мята и ще се напъва да издрапа и да избяга! Ако пуснеш жабата в студена вода и загряваш бавно ще си плува във водата докато се свари!Цяла година водата се загрява бавно! Който разбрал - разбрал, който не е - няма и да разбере!

15

Мисирките от НОВА

преди 3 години

Удължават живота на вируса!

14

да,да ама не

преди 3 години

Намерете в уикипедия статията за грипа и я прочетете БАВНО, моля! И ако намерите разлики по същество със заразяването, боледуването и последствията от КОВИД - пак пишете! Има и картинка с грипния вирус - много е поучителна! И ако картинката на грипния вирус Ви заприлича много на тази с КОВИД - не се изненадвайте, моля!

13

маймунски аденовирус

преди 3 години

Измислиците с "мутациите" нещо затихнаха, сега на тези измислици ли минаваме? Ако това беше вярно, за година и половина нямаше да има непреболедувал ковид на планетата.

12

бай Миле

преди 3 години

На кой по дяволите му пука??? Вирус като вирус!Опитаха се да страхуват хората преди изборите, но не се получи!Хората ясно показаха, че не ги е страх от прехваления грип. Хубавото е, че при този политически вакуум, никой няма да смее да предприеме самоубийствения политическо ход да налага повече мерки. Така че тавариши и жен.дърменс - живейте спокойно... поне до следващите избори!

11

Ped Ali

преди 3 години

Братя Бахарови заработиха заедно Захари продуцира постановката на Явор "Отчаяни съпрузи"