24

факт

преди 3 години

Господин Исмаил Сали има два варианта. Може да премести овцете извън границите на населеното място или да ги продаде. Ако ги изколи ще е на загуба. Преди много години двама съседи отглеждаха по 180/ 200 овце в дворовете си, едните на около 20 метра , другите на 14 метра от нашата къща. Редовно изнасяха животинския тор извън селото, метяха кошарите, прекарваха овцете през канал с вода и препарати против ***. Усещахме миризмата, но беше съвсем поносима.

23

Вейхайвей

преди 3 години

До АнонименДе го видя тоз килим? Ако стадото у пускало боробонки добре, ама чак ким от кърлежи. Боже.

22

До 21

преди 3 години

А в София, защо е пълно с кърлежи? Да не би да минават кози и овце? Ако се обезпаразитяват няма проблеми.И козите не разнасят кърлежи,а бълхи, които обаче не предпочитат хората.И защо не забранят разхождането на кучета, понеже разнасят кърлежи.Кучета и котки-може,а овце не може.

21

баба мара

преди 3 години

500 години стигат

20

Анонимен

преди 3 години

Където минат кози, овце и т.н. животни, след тях е килим от кърлежи. Разбира се, че не трябва да се гледат толкова много животни в населено място.

19

Вейхайвей

преди 3 години

Ако наоколо има скитащи кучета и котки, то най-вероятно кърлежите и бълхите идват от тях. А може и от друго място. Моля, семейството да не бърза да обвинява овцете. Кърлежите се лепят по овцете, но те се обезпаразитяват, което най-вероятно се прави. Що се отнася до бълхите то овцете не пренасят бълхи. Някой да покаже овца с бълхи.

18

Анонимен

преди 3 години

Заради тези норми, които не са обмислени добре, селата продължават да обезлюдяват и внасяме селскостопанска продукция от вън.В нашето село преди 40години имаше около 600крави, сега нито една.Козите са около 10..Не може да ги гледаш, ако искаш да спазваш изискванията..А в Алпите,си гледат хората животните, така, както са го правили векове,и то в световни курорти.Значи може..Но нашите политици, договориха молоуммнни условия..

17

Анонимен

преди 3 години

Има си норми за частен двор до колко животни да се отглеждат, при какви условия и как да се събира торта. А бълхите и кърлежите не би трябвало да се допускат да се разпространяеат ако животните се отглеждат нормално. Виновни ли са хората че не искат да живеят в нехигиенични условия? Или понеже е село и всички се познават и са роднини правила за тях няма.

16

Kiko

преди 3 години

абе оправете си цензур-бота , сега ми цензурира XлEБapka

15

ко2

преди 3 години

Вземат си 3-4 крави и проблема е решен миризмата от кравешката тор ще убие миризмата от овчата и готово. Само на съседа не знам какво ще му е като му замирише на крава че той е свикнал на овца човека.

14

vlady

преди 3 години

Да сигнализират при протойерей Дирайр Хадавян в Русе - във Варна вече почти две години няма компетентен служител след като работната му виза не бе удължена.

13

Kiko

преди 3 години

Да се преместят в София , в някое уютно апартаменче в Люлин 1 - 30 кв. И няма да имат бълхи . Е *** може ама сега поне няма да мирише на овце.

12

тъй де

преди 3 години

В частен имот може и бизони да си учуваш, а за кърлежите да пръскат от Общината и да не се стискат!

11

Анонимен

преди 3 години

Бил съм на ски в Гьотцен, на 10ина км от Инсбрук.Това е световен ски курорт,но хората си гледат крави и коне в курорта.И яко мирише, макар че на мен не ми пречи..Но никой не ги закача..И в северна Италия е така.Във всяка бензиностанция и малък магазин мирише на кравешки обор(познавам тази миризма от малък) А тука станахме по католици от папата..

10

Анонимен

преди 3 години

Като купили къщата не им пречело, ама сега им пречи?

9

Анонимен

преди 3 години

До СЕЛЯНИНА като знаят, че съседите си гледат животни, защо са се преместили там? Значи аз си гледам сам собствената храна и трябва да се лиша от това, защото някой решил да си купи къща до моя дом?

8

ala bala

преди 3 години

мега ***. Това е в град, а не в село.

7

Анонимен

преди 3 години

То затова няма хора по селата ( айде за Ню Пезър ще приемем, че не е село), обаче в истинските винаги е имало животни. Аз имах баба в Разградско и това си беше събитието на деня, да върнат овцете и козите от паша, а после всеки си прибираше неговите в обора. Сега селата са призрачни, минаваш, на центъра пет кучета спят и те уджавкват и това е. Тука в едно близко село, така накараха човека да изкара овцете навън, почнаха набези и той ги продаде и почна работа във Варна

6

Дядо от село

преди 3 години

Тука е така.Който не иска да му мирише на животни на село,да си стои на чистия въздух в големия град..

5

СЕЛЯНИН

преди 3 години

Въпроса е, не защо семейство Атанасови са купили къщата, а защо в общината (и въобще администрацията си барат то... те? Като в подобни, малки населени места всичко се знае. Толкова животни, си е чиста ферма! А по мой спомен, ферма трябва да бъде отдалечена, на не по-малко от 500 метра, от последната къща. В тази държава, всеки се прави на луд, ей така ако мине номера. Семейство Атанасови, ако искаха да живеят във ферма, щяха да си купят ферма, а не къща!