20

До 8 -в Бан е същото

преди 8 месеца

Уж на 65 трябва да се пенсионират хабилитираните, но те стоят до 68 г., а после с решение на ръководството не малко от тях остават до 70 г.И като си тръгнат, какво? Настанили са по институтите деца, внуци, племенници и други близки, които не могат или не искат да се уредят другаде. Вярно, в БАН заплатите не са кой знае какви, но може и да не работиш за тях, а да безделничиш. Ако си по-нахален, включваш се в проекти, работиш яваш-яваш и взимаш пари плюс заплатата.Плюс четене на лекции на хонорар

19

Да бе, да!

преди 8 месеца

Големи приказки за наивници.В УНСС, в катедра "Международни икономически отношения и бизнес" се шириедин 68-годишен възпитаник на Московския държавен университет. Той учи студентите и докторантите как да формират в бъдеще външнотърговските и други външнополитически връзки на България - по московски.Дундурканите през соца глезльовци, за които още от бебешката им възраст им се пазеха места в езиковите гимназии и в специалности като МИО продължават да са галеници и вредни хрантутници и днес.

18

АЙДЕ, СЕГА:

преди 8 месеца

... ДА ДУНДУРКАМЕ СИНОДАЛНИТЕ СТАРЦИ ДОКАТО ПУКНАТ, ЩОТО ВСЕ СА РОДНИНИ НА БКП/ДС, И ПАРТИЯТА ДА ИМ ОСИГУРЯВАБЕЗПЛАТНИ ПАМПЕРСИ , КАТО НА АБПФК!!!А, МЛАДИТЕ, ДА ФАЩАТ ЧУЖБИНА ТА.... ХАХАХААА Я, СТИГА ПАРТИЙНИ ТЪПИЗМИ!!!!В МЛАДИТЕ Е ИСТИНАТА!!!!!!!!!ДЪРТАЦИТЕ---В ПЕНСИЯ!!!

17

Анонимен

преди 8 месеца

След 1989 година най-голямите некадърници казваха, че не са се издигнали, защото не били партийни членове. Сега пак същото. Който е млад и е кадърен, се издига, който е некадърен твърди, че по-възрастните (можещите и знаещите), му пречели.

16

Анонимен

преди 8 месеца

Мутренска му работа. Делят хората на млади и стари, без да се отчита кой е можещ и кой неможещ.

15

Анонимен

преди 8 месеца

Можещите НЕ ОЦЕЛЯВАТ в България и имат по-голям шанс в чужбина. Тук се радват на кариерно развитие подмазвачите и послушковците.

14

Верваме

преди 8 месеца

Идат избори ... и после пак същите

13

Анонимен

преди 8 месеца

Така е, работят 75 годишни преподаватели, които едва включват компютрите и не са имали даже една сериозна статия през годините! Но, това са връзкарите, които с реформи няма как да ги мръднете. До 89г. бяха партийни секретари, сега се въртят на колкото градуси е необходимо със силните на ден!

12

Анонимен

преди 8 месеца

Продължава разсипването на висшето образование в България. А някои се мислиха, че покрай пандемията ще се кротнат. Възрастта няма значение за добрия университетски преподавател. Обикновено дори е плюс. Справка - университетите по света.

11

?

преди 8 месеца

65 годишни - 67 годишни.Университетите и Академиите да си гласували вътрешен правилник да няма пенсионирани до 70г.За какво качество и иновации в образованието говорим. Старите отстъпват място само на роднини.

10

Гражданин

преди 8 месеца

Очаквало се повишаване качеството на образованието?!? Не знам как и какво се очаква, но след 30 години реформи и очаквания, днес в България има неграмотни хора, а образованието е под всякаква критика. Онези, които могат да мислят, да анализират и т.н., са получили образованието си до 1990г. Младостта е хубаво нещо, но без опита на старите, е нищо. унищожаването му.

9

ДРЪН

преди 8 месеца

ДРЪН, та пляс. Няма стари и млади. Има знаещи/можещи и незнаещи/неможещи.

8

гост

преди 8 месеца

Млади лапачи, на мястото на старите лапачи?

7

8

преди 8 месеца

е най - накрая се светнахте. в университетите е пълно с престарели професори от соца, които стоят на хранилката с високи заплати и пенсии защото нямало достатъчно хабилитирани лица. Предлагам да се отстранят и всички преподаватели които са участвали или участват в политиката, нека не мътят главите на децата.

6

123

преди 8 месеца

До Анонимен 1Ох, ако знаеш пък как назначават младите и с какви знания са, ум ще ти зайде. При тях няма мисъл за наука, а само как да растат в йерархията за повече пари. Естествено, че има и такива, които се вълнуват от науката, но те са малко. Парата е определяща.

5

Анонимен

преди 8 месеца

Браво. Адмирирам това. Не само за преподавателите.Пенсионера трябва да бъде принуден да избира: или пенсия , или на заплата. Иначе подбиват цените

4

Анонимен

преди 8 месеца

Не ви ли е ясно драги "кадровици" че он-лайн обучението един вид полуобучение. Измишльотина родена от епидемията. Епидемията е "родена" от празноглавието на политиците. Политиците са продукт на празноглавието на избирателите. Сега идват изборите. Изберете си същите политици. Аз съм отвратен и няма да гласувам. Спасявам се поединично.

3

Анонимен

преди 8 месеца

А пенсионираните ченгесари, дето шеста година вече са на тавана на пенсията, с голяма заплата и куп други привилегии. Тези милиционерски нафталини кога ще се разкарат от хранилката?

2

Анонимен

преди 8 месеца

Преди 15 години на един директор в БАН му казах, че вместо вендинг машина за кафе е по-добре да инсталира такава за памперси. Той ми каза, че не ме е чул. Малко късно сте се сетили. Повечето, които познавам или заминаха в чужбина или са в частния бизнес.

1

Анонимен

преди 8 месеца

И какво общо има възрастта тука? Верно,герберите си нямат идея, що е то да се обучаваш в университет, но това си чиста проба възрастова дискриминация.