7

Минаващ

преди 3 години

До АнонименСериалът наистина е много добър! Авторката на текста не го е гледала внимателно.Майката на главната героиня има дисертация по математика, защитена в Корнел.Математиката е супер абстрактна, не като тази на Витановци и сие...За съжаление, майката е нестабилна.Разделени са с бащата и той отказва издръжка. Тогава майката решава да приключи живота си и този на малката си дъщеря. За щастие, след катастрофата на детето нищо му няма. По всяка вероятност дарбата на детето идва от майката.

6

До 2

преди 3 години

Не е нужен превод и в България се играе шах и си има българска терминология, а превода е гамбит на кралицата, но кралицата е и дама, единствената дама в шаха няма придворни дами, ако някоя пешка стане дама тя има същите привилегии.

5

Анонимен

преди 3 години

Да направили са много свежа игра дамски гамбит, тази компютърна шах игра е само 1 килобайт което е невероятно малко като обем пък и даже играе доста интелигентно.

4

11

преди 3 години

До Анонимен 2Царица е за слабаците и за любителите на шаха на най-ниско ниво.Иначе филмът е уникален и са пресъздадени действителлни позиции и партии.

3

Анонимен

преди 3 години

Гледах сериала - много добър. Но това което е наистина на мнооого високо ниво е играта на актрисата.

2

Анонимен

преди 3 години

Кой го преведе "Дамски гамбит"??? В шаха цар и царица ли има или цар и дама??

1

Стефан Христов

преди 3 години

Една невероятна история, пресъздадена в невероятна книга и в невероятен сериал с невероятна актриса в главната роля!Благодаря!