22

Анонимен

преди 3 години

До 20Къде в България има инсталации за изгаряне на отпадъци? И ако са толкова ненатоварени, защо нашите отпадъци не ги горят, ами ги изхвърлят на регламентирани и нерегламентирани сметища?И вносните не ги горят. Просто ги складират тук. Използват страната ни за сметище. Някой е взел една пара.

21

Анонимен

преди 3 години

Първо трябва да се справим с българското национално анти-акълие и милиционрско тесногръдие!

20

До 14

преди 3 години

Каква е разликата между чуждите и вносни отпадъци, че си против вноса на отпадъци за изгаряне? Пак влизаме в режим на отричане на всичко. Тези инсталации за изгаряне на отпадъци не могат да се включват днес за 2 часа, за да ти изгорят отпадъка и после след два дни, те работят 24/7 защото е нужна висока температура. Тук трябва ефективност и предвидимост, иначе отива към дебрите на безкрайната човешка глупост.

19

факт

преди 3 години

зад всеки протест мирише на мая общата !

18

Анонимен

преди 3 години

Братя Бобоково внасяха отровни *** и ги заравяха в земята.Това е опасното!А не вноса на бали с обработени битови отпадъци

17

До 14

преди 3 години

Не те затрупват с чужди!Номер 7 ти е обяснил защо се внасят, прочети!Малко са ни заводите за преработка и затова имаме много сметища.Всичкия битов *** от Варна и близките курорти се отназя в един завод - ЕкоинвестТам минава обработка, сепариране, сушене, обеззаразяване и тогава е готово гориво.

16

Анонимен

преди 3 години

Най-лесно е да създаваш проблеми, но пък от това се хранят тези хора на снимките. Те решения не дават, само се цупят и винаги са против, до безкрай. Какво ще ги правим отпадъците които не могат бъдат рециклирани? Ще си ги трупаме - това ли искат тези смешници?

15

Анонимен

преди 3 години

Моля ?Ама това са 5 човечета ?!Какъв протест е това :)))Полицаите са повече

14

Анонимен

преди 3 години

До 10Съгласен съм, че с отпадъците трябва нещо да се прави. Не съм съгласен, обаче, да ни затрупват с чужди. Ние си имаме достатъчно.

13

До “умен” 2

преди 3 години

Ти що говориш лъжи бе ?!Как да няма нито един завод у нас ?!Има поне 3 заводаМного ли е трудно да провериш в нета или просто трябва да тролиш

12

Анонимен

преди 3 години

В завода за обработка на битови отпадъци Задължително се прави Разделяне, така че пак могат да се рециклират метали и стъкло.

11

Анонимен

преди 3 години

При малки инвестиции обработените отпадъци могат да се ползват за гориво в ТЕЦ, циментови заводи, Топлофикации и др., където да заместят голяма част от въглищата, мазута и газта.

10

До 2

преди 3 години

Разделното събиране не е решение на проблема, защото не всичко може да се рециклира. По-екологично решиние от изгарнето на отпадъците няма, но нашите пседоекоактивисти нямат мозъчния потенциал да осъзнаят това, а най-вероятно и не желаят да го направят. В Швеция може, тук не може!? Не може едновременно да си против депониране и изгаряне на отпадъци, не може да си против всичко. Защо тези човечета не дедат алтернативно решение на проблема?

9

До 2

преди 3 години

У нас работят 3 завода, но са нужни още!Ако имаме повече мощности ще избегнем сметищата и можем да изнасяме обработените отпадъци.

8

Анонимен

преди 3 години

Тези еко талибани изобщо не знаят защо протестират. Или са платени.

7

Много запознат

преди 3 години

В България има три завода за обработка на битови отпадъци и превръщането им в гориво (RDF)Има определени заводи, които ползват това гориво, и така намаляват горенето на въглища.При изгарянето се постига температура над 1000 градуса, което разгражда съединенията до прости елементи и това ги прави Неотровни.Филтри и продукти на производството поемат пепелта и я преработват. В ЕС това се прави от над 30 години!Трите ни завода не произвеждат нужното количество и затова се внася от ЕС.

6

Анонимен

преди 3 години

Е добре де защо там а не в махалата при ''братята''?Нали те горят гуми,пластмаси,и обувки?Чиновниците какво им дреме,взимат си на дата заплата и това,че някой протестира на улицата не ги интересува!

5

Емилия

преди 3 години

Браво, подкрепям ви!

4

House M.D.

преди 3 години

А какви искания имат другарите протестиращи?

3

Отпадъци

преди 3 години

да не горим, а да си ги складираме и загробваме - за по-чист въздух, но по-*** вода, земя и.т.н. и в края а краищата по-мръсен въздух. Екоактивистите са много интересни - явно са били доста слаби ученици по природните науки и не са чували за кръговрата в природата.