57

Петър

преди 3 години

Иначе Меган и принц Хари са ви проблем, а. :) :)

56

То и Акропола

преди 3 години

В Атина е бутафорен. Нещо не чувам гърците да искат да го бутат. А уж били по-прости от нас. Виж от ислямска държава доста археологически обекти разрушиха. Въпроса а е ние с КОЙ ще се сравняваме!

55

Анонимен

преди 3 години

До НационалистНали се вижда във видеото как е "пресъздадено". На съседа ми дувара има сто пъти повече естетическа и историческа стойност от този зид. Единствено в подлеза на Сердика може да видиш по-лоши "възстановки"

54

И те са бутафорни

преди 3 години

Етъра е строен 1963-1965, Царевец е реставрирана пот 1930-1981. Да бутнем и тях!

53

Анонимен

преди 3 години

Мда, кофти да ядеш кебапчета и да гледаш камъни, по добре да си гледаш морето..

52

Jvjvjvucfu

преди 3 години

Да я бутнат цялата, тази бутафория!

51

Анонимен

преди 3 години

Колко драматично пресъздават събарянето на незаконно построена итонгова бутафория, строена наскоро!

50

Йода

преди 3 години

Против строежа на бутафории съм. Само фалшифицират истинските археологически останки.

49

Анонимен

преди 3 години

Интересно как крепостна стена която е археологически обект попада в частен имот ! Кога и кой е продал стената ?Не четете. Бутафория на крепостна стена, изградена преди десетина години, минава през двора на жалещия се, като освен това му съсипват заведението.

48

Анонимен

преди 3 години

Бутнете всичко старо в тая държава то така и така са останали няколко града начело с скапана софия

47

Анонимен

преди 3 години

Интересно как крепостна стена която е археологически обект попада в частен имот ! Кога и кой е продал стената ?

46

Гъбаря

преди 3 години

Рейзи : - Аааа незнам за никаква сърна, аз съм на лов за гъби!!!

45

Анонимен

преди 3 години

Не съм реставратор, но тази изкуствена стена между къщите наистина изглежда грозно и неестествено. Ако бяха оставили остатъците от стария зид, щеше да е много по-естетично. Щеше да го има усещането за древност и история. А така се създава впечатлението, че именно реставраторите са разрушили културно-историческото наследство.

44

Анонимен

преди 3 години

Хе-хе да направят пластмасова стена като на крепостта на Кракра дето я направи оня ненормалник предишния кмет на Перник и да я махат и слагат когато им е кеф, идиotи

43

Анонимен

преди 3 години

До АнонименПроблемът е, че точно на това място не е имало никаква стена, а са вдигнали нова и то не "до", тоест на границата на имота, а "в" вътре в двора на човека, върху плочника му..."По делото е назначена експертиза, която не е установила следи от съществуващ старинен архитектурен паметник." Всичко е бутафория. Стената свършва в неговия имот и след това има нова къща. На същия принцип да я бяха съборили и да продължат да строят стената, за да се завърши бутафорната им крепост.

42

Анонимен

преди 3 години

Ми да махнат само надстроената бутафория и да не пипат останките от истинската стена. Къде е проблема?

41

Анонимен

преди 3 години

Гледах репортажа по телевизора. Затворили са му двора на човека, кой както иска да го разбира.

40

Анонимен

преди 3 години

Ne e tup kukuriguА моят прадядо като е роден на връх Шипка, аз кво? Да искам да съборят паметника ли или само около него? На друг пък може негов роднина да е роден или починал там-същата работа. Защо така агресивно, всеки си казва и това е!

39

Кукуригу

преди 3 години

Дядо ми е роден на исторически паметник. При откриването му, сме компенсирани със земя, както държавата и семейство са се разбрали. Не са рушили и закопавали паметници, щото на прадядо ми гледката му била разрушена и няма да може да изкара пара. Ама друго време, други ценности.

38

Кукуригу

преди 3 години

Възстановката е правена преди 7 години, но стената е правена върху съществуваща средновековна стена или по археологически и исторически данни. Сега колко нескопосано е направена е друг въпрос. Веднъж построена, може да се руши само ако има по-добра технология за реставриране или това се руши. Стената привлича туристи и дава поне някакъв чар. Сега заради един ненахранен хрантутеник да дупчим нещо свършено. Тия в съда за компромис и компенсация не са ли чували.