12

Милко

преди 3 години

- От какъв зор - пост?

11

Православен

преди 3 години

Не всеки може да издържи 56 дни (8 седмици) пост, но всеки може да изкара 1 седмица без месо и после още 1 седмица пълен пост.Първата неделя от поста е Православна - 21 март. Изкарайте една седмица само и после отидете в църквата да се изповядате и да се причастите.Господ вижда всичко и ще чуе молитвите ни, и ще ви помогне. Лек и спасителен пост на всички!

10

Православен

преди 3 години

Днес за последно се заговява с месо и от понеделник са разрешени само яйца, мляко и млечни продукти.Следващата неделя е Сирни заговезни и Ден за прошка. От следващия понеделник започва пост без никакви храни от животински произход до Великден.Постите не са диета, целта е да се смирим и да извисим душите си към Господа.

9

Теодор

преди 3 години

Постът е пречистване най-напред на душата, а после и на тялото. Основата на традицията е в т.нар. духовен пост, при който е наложително въздържание от всички грехове - на езика, на сърцето, на мисълта и на волята

8

Кристина Симеонова

преди 3 години

Постя от две години и намирам само позитиви в това. По подобие на един от коментарите и аз мислех, че не мога без мляко, но се оказа, че хич не е трудно. За хората, които са решили да постят от тази година: Може през първите дни да ви се вие свят при рязко ставане. Не е нищо притеснително. Скоро ще отшуми. Не забравяйте, че постите не са просто диета. Бъдете здрави и добри хора.

7

Милена

преди 3 години

До ОпаНяма да повярваш колко много хора постят Преди години в ресторанта в който работех започнахме да пускаме постно меню по време на постите. И познай какво ? Свършваше за отрицателно време. Гледам сега Доминос да почнали да пускат постни пици други големи вериги също. Аз съм вярваща християнка, но без мляко и яйца не мога. Ограничавам само месото.

6

Герасим

преди 3 години

Веднъж като започнеш пост, постиш докато можеш. Стар съм вече и лекаря ми забрани постите, но на хората, които имат желание пожелавам успех.

5

Опа

преди 3 години

А някой пости ли изобщо ?

4

Петър Александров

преди 3 години

Хората които постят ми изглеждаха странно преди години, но миналата година опитах да спазвам великия пост и съм много приятно изненадан от начина по който се чувствах след това. Не става дума само да се лишиш от месо и млечни продукти. Истинския смисъл е отдалечаването от материалното и да насоката към духовното. Преосмислянето на живота и ценностите ни. Съветвам всеки православен християнин да опита постите и да бъде по-смирен и скромен.

3

Георги Илиев Митев

преди 3 години

Свинете ги тръшна чума . Скъпите домати като гума. Ще се храним занапред икономично и ще оцеляваме биологично . Автор: Георги Илиев Митев. София (2019). Потърпевш от милицията, военните, полицията, медиците, институции и граждани. Трето поколение репресиран.

2

Анонимен

преди 3 години

Ния, традиционната вечеря с месТни или с месни ястия е?

1

Анонимен

преди 3 години

Пости за прости, яжте сланина, пръжки и се не бойте:)