38

Милен Илиев Минков

преди 4 месеца

Уважаеми дами и господаГоспожа Валерия *** има българско гражданство,...Колкото- бабичка, от- Сйрйя, със- починала- съпруг, българин,....

37

Анонимен

преди 4 месеца

Маи има и други с име глисе но друг номер

36

Анонимен

преди 4 месеца

До АнонименТова го обясних по-долу вече за другите сто човека, които попитаха. Накратко: има система за именуване, а не си е измислил той името, както предполага заглавието на статията, което даже няма смисъл, защото има стотици Глизета.

35

Анонимен

преди 4 месеца

Некой може ли да ми каже що за име е това, и въобще как може да наричате тоя българи

34

Анонимен

преди 4 месеца

ПроСТоТо продължава да простее. Гръмни сее уее, момчее!

33

Анонимен

преди 4 месеца

До АнонименРазбрали са масата от гравитационния ефект на планетата върху звездата. Разбрали са дистанцията от звездата по орбиталния период. Разбрали са диаметъра по затъмнението на звездата, когато планетата преминава пред нея.На тази база са изчислили плътността и условията на повърхността и са заключили, че е планета тип "Венера".И да, има методи за заснемане на растителност, защото тя излъчва в инфрачервения спектър, и хипотетично може да се улови от бъдещи телескопи като Джеймс Уеб.

32

Анонимен

преди 4 месеца

Боци ще построи магистрала до там. Вече има проект и финансиране по европрограма

31

Анонимен

преди 4 месеца

И как е разбрал, че е с скалиста повърхност ? А сигурнобе видял и поляни с цветя, пеперуди летят, птици, зайци се прескачат , динозаври и най важното еДебили от бегето на лов там

30

КосмонаФт

преди 4 месеца

Парцели продават ли се?

29

Анонимен

преди 4 месеца

Това обясни пред БНТ откривателят ѝ д-р Трифон Трифонов - астроном от Института по астрофизика "Макс Планк" в Хайделберг и възпитаник на Физическия факултет на СУ "Климент Охридски".Ние сме платили образованието му. Германците консумират ползите от труда му. Ние се радваме, че сме част от клуба на богатите. :)))

28

Анонимен

преди 4 месеца

Е като я е открил не можа ли да й сложи някое българско име? Какво е това Gliese 486b?

27

Анонимен

преди 4 месеца

Има два варианта - или трифон още го държи ракията от Трифон Зарезан или е поредния който трябва да бъде прибран в болнично заведение, вързан с вериги и устата му да е залепена с тиксо.Аман от луди пияндета, аман.

26

Хари

преди 4 месеца

ВЕЛИКО ОТКРИТИЕ, ЗНАЧИМО КАТО АНЕВРИЗМА НА БЪЛГАРСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА, КОЯТО ОТ НЕЗНАЧИТЕЛНИ СЪБИТИЯ ПРАВИ СЛОН, ЗА ДА ГАЛИ НАЦИОНАЛНОТО НИ САМОЧУВСТВИЕ. НАИВИТЕТНО.

25

Анонимен

преди 4 месеца

тъй кат гледам на снимката планетата минава през короната на звездата, при такива условия и вулканични скали не могат да вирят на тази планета камо ли живот

24

Анонимен

преди 4 месеца

До Munchen_DEВпрочем тази Глийзе, за която си гледал филма, вече не е на мода. Сега на мода е TRAPPIST-1, където има 7 подобни на Земята планети и на 3-4 от тях би могло да има течна вода. Още по-интересно е, че планетите са толкова близо една до друга, че в небето изглеждат като луни. Там ще работи и трамплинът на Рогозин. А ние тук постим с един кекав Марс, който е на майната си.TRAPPIST-1 има някои други проблеми, които намаляват шанса за живот, но лесно можем да си представим и по-добро

23

Demonaz

преди 4 месеца

Борисов да тръгва с джипа на там.

22

Анонимен

преди 4 месеца

До ПроСоТоТези планети са важни за астрономите за да разберат нашата слънчева система. За нас, неучените, е интересно да се разбере колко планети като Земята има и ако е фрашкано с такива планети, защо няма никой освен нас.Най-фантастичния вариант е да намерим земеподобна планета и с методите на SETI да открием нещо неестествено там. Обаче аз лично не бих заложил на такъв вариант.

21

Анонимен

преди 4 месеца

В един влак в Шотландия пътували астроном, физик и математик. Минавайки край поляна на която имало черна овца, астрономът казал: Я, излиза че в Шотландия овците са черни!? Физикът отговорил: Е, предполагам, някои от овците в Шотландия са черни. Математикът: В Шотландия съществува поне една поляна с поне една овца, на която поне една страна е черна!

20

ПроСоТо

преди 4 месеца

човечеството е далече от това НИВО на развитие,при което ЛОГИКАТА,РАЗУМА и СМИСЪЛЪТ ще диктуват поведението му!..Може би след 1000,или..както пише в египетските папируси.."Милионите години"..За сега ВСИЧКО,което правим,е детински игри,караници и сбивания....та ако разбираш,би трябвало да разбереш ЗАЩО пиша така..

19

типи4ен българин

преди 4 месеца

Астрономите само създават разходи и им дават разни скъпи техники, а почти няма практическа полза от наблюденията им. Единствената полза е от видимите звезди/планети по които се правят разни навигационни карти и програми. Дълбокият Космос е пълна загадка и се наблюдава косвено с радиотелескопи и се виждат остатъци за това какво е било преди хиляди или 10ки хил години. Добре, че не им плащам заплатите и тока и др