15

Анонимен

преди 3 години

Какво значи да обявиш за национален празник една дата като поводът е подписване на предварително споразумение заспиране на военни действия между две чужди държави, Турция и Русия. След два месеца Берлинския договор обръща всичко с краката нагоре без въобще да се съобразява с желанието на българите, дори те нямат и представители на конгреса защото Русия не е позволила такива.Истинския национален празник за нас българите е Съединението.Когато на чук на великите сили и Русия обединяваме страната

14

Праведен

преди 3 години

До АнонименДа, но на твоята глупост, края не е дошъл ! За това не излизай от клюкарника, айде - богом марш, лумп..ен !

13

Мяу

преди 3 години

Не може да се говори толкова опростено, че една империя е била сменена с друга!!!!По време на турското робство, българската държава е била заличена. Народът насилствено е бил турцизиран . С Нито писменост, нито развитие!! С разбиването на Османската империя българите са получили независимост, свобода да говорят езика си и да се развиват като народ. Каквото се случва, се случва много по_късно. За него друг път.

12

Анонимен

преди 3 години

Е да де ама аз пих.

11

Чукундур

преди 3 години

Спете бре гьотферени ! Гюрлутията мина ! Утре ще ви направят камбур (гърбави) от работа за 500? на месец.Барем да имаше и толкова.Гиди магарета нековани.

10

Анонимен

преди 3 години

На 11 август 1877година е най тежкият ден от отбраната на Шипка. Боевете разиграли се на най високата точка на Шипченския проход са известни още под името Шипченска епопея

9

Важи и днес

преди 3 години

Дойде време ставайте От сън дълбок се събуждайтеДоста робство и тиранияВсички на оръжие С тръба зове своите братя Всички на оръжие!

8

Бай Иван

преди 3 години

Трети март. Национален празник, ден на освобождението на България от турското робство. Никой политик не наблегна на това историческо събитие.Всички плюха другите в очакване на лична изгода. Срам Срам голям Срам за българските политици. Само забравили се олигарси чакащи подаяния за поредния глас в урните който ще ги направи още по богати лицемери и без срамно безочливи безскруполни маниполатори лъжци негодни да управляват която и да е държава. Водени от лични интереси. НЕКАДЪРНИЦИ.

7

Анонимен

преди 3 години

Не мога да разера защо на 3ти март трябва да се катерим на Шипка.Шипка е известен с това, че там българските опълченци са сражават с турците и обръщат хода на войната. Но това се случва някъде в средата на август.Същите опълченци не са допуснати да присъстват на подписването на договора от съображения за сигурност. Те са уплашили руското командване с числеността си и с храбростта си.А в Сан Стефано не е поканен нито един българин. Как щяха да реагират опълченците ако бяха там??

6

Анонимен

преди 3 години

Истинска плесница! Кьовеши отхвърли седем от десетте български кандидати за европейски прокурори.Европейската прокуратура, шеф на която е Лаура Кьовеши, е отхвърлила седем от десетте кандидати за делегирани прокурори от България, научи EURACTIV България в сряда (3 март).Краят на Хунтата е близо.

5

РАЙНА КНЯГИНЯ

преди 3 години

ИЗ ПАНАГЮРИЩЕ ТРОПОТ И ЗВЪН. ТУРСКА ПОТЕРЯ СНОВЯЛА. НАВЪН. А ЗА НАРОДА ЗА СВОЙТА РОДИНАЗНАМЕ ДОШИВАЛА РАЙНА КНЯГИНЯ СМЕЛО ДЪРЖАЛА ИГРАТА В РЪЦЕ, ДИПЛЕЛА НЕЖНО ПЛАТА ДО СЪРЦЕ. ЧАКАЛА ПУШКА *** В ГОРАТА, ТИХИЧКО ПЕЕЛА ЗА СВОБОДАТАБЪРЗО СЕ НИЖЕЛИ БОД ПОДИР БОДИГО ДО ВРЕМЕ ДО ВРЕМЕ ХОМОТ

4

Георги Илиев Митев

преди 3 години

Цитат от Поема за Петър-Емил Митев :"...Те проблемите си ги решават с песента на витошаря:"Само от спортист в планината ти ще се спасиш, защото долу е полиция, горе е милиция и навсякъде е авиация без комуникация." .". Автор: Георги Илиев Митев. София (2014). Потърпевш от милицията, военните, полицията, медиците, институции и граждани. Трето поколение репресиран.

3

Вин

преди 3 години

"Народ, която се радва да бъде мамен, не бива да се учудва, че е на опашката на държавите, с които му се иска да се сравнява, но драматично продължава да не успява." Какво "празнуват" празнуващите днес? Документи, факти, не изфабрикувани в Москва приказки?!?!

2

до ре ми фа

преди 3 години

Ударихте ли губеците и ракийте вече,че то празнуването ви почти приключи утре сте на работа.

1

Джо

преди 3 години

И какво да празнуваме? Руския произвол над родината и хората ни? Не, мерси! Имаме истински празници, не русооробскии измислици!!!