21

Анонимен

преди 3 години

Комунизмът толкова ни е промил мозъците,че човек не знае на какво и коя история да вярва !Смея да твърдя,че комунистите трябваше да бъдат разстреляни поименно пред публика ,за благото на България !

20

читател

преди 3 години

Човек като погледне картата на Отомансата Империя и вижда че тя е покривала територии които сега са други държави. Тях не ги е освобождавала Русия. Явно Русия няма толкова голяма роля в тези процеси колкото се опитват да ни внушат.

19

Анонимен

преди 3 години

По добре ич да бе си се връщал.

18

Анонимен

преди 3 години

А кога е празника на оккендззаните български реки, езера и природа? Всеки ден!?!?

17

Анонимен

преди 3 години

Какви са тияОтрепки които си отварятГеиската уста срещу националния празник освобождението на България от турско робство ? Защо се дава думата на такиваСороскиБоклуци ? МногоИзмет има за избиване в родината ! Защо мълчат измислените патриоти и националисти ?

16

Анонимен

преди 3 години

Разбира се! Националният празник на България трябва да е 4ти юли! На 3ти март се е освободила Македония!

15

Анонимен

преди 3 години

За пръв път чувам за този КОД,хич не ме и интересуват.Но истината е,че и аз изобщо не се чувствам празнично на 3 март.Може би проблема е в това,че съм получил средното си образование по време на строй,който изобщо не е зачитал тази дата и не се обръщаше внимание на нея.Мисля,че датата не трябва да буди в себе си препратка към някакви военно-политически промени във властта.Има и други дати,които също са освобождения,като 6.09 и 22.09.Примерно И.Румелия и други територии не са освободени на 3март.

14

Вуйчо Ваньо

преди 3 години

Историческия факт е, че на 3ти март за първи път от 488години българския народ за първи път от 1396та година има международното право де факто и де юре да има собствена страна - преди тази дата сме в границите на османската империя.България се връща в картата на Европа.Всеки, който иска да посегне на 3ти март да се третира като предател и да поеме нужното наказание!

13

някой

преди 3 години

Моля да обясните кои са тези КОД, защото иначе ще приема че налагате умишлена цензура!!!Станаха ми симпатични само с идеята за референдума, един от малкото смислени, като умишлено или неволно сте объркали дори и датата: Ако не ми изневерява паметта, 22-ри септември е денят на българската Независимост, и той трябва да ни бъде национален прсзник! И да, аз ще подкрепя такъв референдум!И не е само 4 юли на САЩ. Дори Турция празнува деня на своята независимост! Впрочем, Русия също!

12

Анонимен

преди 3 години

Истинска плесница! Кьовеши отхвърли седем от десетте български кандидати за европейски прокурори.Европейската прокуратура, шеф на която е Лаура Кьовеши, е отхвърлила седем от десетте кандидати за делегирани прокурори от България, научи EURACTIV България в сряда (3 март).Краят на Хунтата е близо.

11

Митко Любопитко

преди 3 години

Кои са тези световно-неизвестни КОДирани , дето се мъчат да бъдат забелязани ?!Като магареmо оm баснята за цар Соломон - пред толкова народ ако не си покажат магаpuята , къде другаде ?Д-р Петър Москов вече оправи докторлъка , сега е ред на националния празник ...

10

Левски

преди 3 години

Като го питали, какво мисли за възможността дядо Иван да ни освободи рекъл- Тоз който ни освободи, той и ще ни зароби. Човека нито е бил учен, нито опитен политик, но с здравия си разум кратко и ясно е формулирал същността на 3 март, но за на той пак може да е празник на шанса, който един малък народ получава въпреки намеренията и плановете на великите сили да постигне идеала си за независима Българска държава.

9

HH

преди 3 години

Кои сте вие бе ? Един файтон родоотстъпници ще свикват референдум. Първо прочетете малко книги на видни наши историци за историческите събития и тогава разтягайте "лакърдии". Смешници!!

8

Ей

преди 3 години

Всеки си има неговата дата. Все едно руснаците да подменят ВОВ с нещо друго. За да го има 3 март, занчи има защо. Има защо да е и национален празник след 500 години робство. След кланета, безчинства, несправедливост, потъпкване на човещината и християнството- освобождението е национален празник. Преживял е той Батак и Панагюрище и решил, че има по-значими дати?

7

Анонимен

преди 3 години

3 март не е бъларски празник.На 3ти март нищо не се е случило - договорът е подписан на друга близка дата.Дондуков е искал да направи подарък на Императора, като му поднесе договор на 3ти - тогава Александър Първи през 1856та година е провъзгласен за поредния руски самоържецВ Сан стефано не е поканен ни един българин за комка даже.Дружините на българските опълченци не са допуснати да присъстват в САН Стефано. Понеже са се страхували да не би българите да не проявят неподчинение.

6

Анонимен

преди 3 години

К'ви са тия КОД и въобще кой ги лъже, че имат някакво влияния някъде?

5

бааа го

преди 3 години

К'во са тези кияци, к'ъв е тоя КОД?

4

MaйMyнaтa

преди 3 години

Кво е тва КОД бе, нещо кат шифър ли е, а и Канов е кодово име май

3

Анонимен

преди 3 години

А пък на мен днес много ми се искаше да си хапна тройка кюфтенца с гарнитурка и малко лютеничка.

2

tt

преди 3 години

независимостта на България е на 22, а не на 24 септември