10

До 2

преди 3 години

Ами че то Одеса, Самара, Толиати, Новгород, Казан, Болгар, и много други, са си древни български градове, с преобладаващо българско население, и имената им също са български ! А за Москва съм чел, че е основан също от български владетел Мосха, и носи името си от него !

9

Браво

преди 3 години

Не се гаси туй, що не гасне ! Честит празник на всички наши сънародници, по всички части на света !

8

Анонимен

преди 3 години

Показателно е, че на 3-ти Март "Конгресът на българите в Украйна" развява българското и руското знамена. Освободени и Освободители.

7

Анонимен

преди 3 години

България има голям дълг към бесарабските ни сънародници, които живеят бедно, но държат твърдо на българщината и се гордеят с българския си произход. Чувствам се омерзен като гледам какви неимоверни усилия се полагат от нашата държава за да се угоди на еничарите от Вардарска Бановина. Никакви паспорти не заслужават!

6

Анонимен

преди 3 години

Българите извън България са повече от тези в България.И другите ще избягат . Панически. Видими резултати.И работа работа работа по въпроса с обезлюдяването.

5

Анонимен

преди 3 години

Само за уточнение руският език е стара литургическа форма на българският,честит празник братя!

4

Анонимен

преди 3 години

Каква била разликата между бесарабски и македонски българи?Че бесарабските те уверяват на чист руски, че са българи.А македонските - на чист български, че не са.

3

Анонимен

преди 3 години

Ето това са Българите за които трябва да милеем, тези в Украйна и Молдова.Забравете за Макетата, това са някакви много лоша смес между българи, сърби и турци.България трябва да гледа на изток, защото имаме много дълбоки връзки с Украйна, там Българите са живяли 300 години преди да се запътят към днешна България.

2

анонимен

преди 3 години

Бил съм в Одеса на работа мога да кажа,че българите в Одеса са повече от украинците и че в одеския диалект на говорене има повече думи на български.Основния език в Одеса е руският има много скечове случай на записи скрита камера на пазарите и там българските думи са повече от 30%.И техните думи "от кайси ти а от бугария айде да си гълчим по бугарски".

1

Анонимен

преди 3 години

Сладуранка,да са живи и здрави!