138

Анонимен

преди 3 години

О, Шипка!Три деня младите дружиникак прохода бранят. Горските долинитрепетно повтарят на боя ревът.Пристъпи ужасни! Дванайсетий пътгъсти орди лазят по урвата диваи тела я стелят, и кръв я залива.Бури подир бури! Рояк след рояк!Сюлейман безумний сочи върха паки вика: "Търчете! Тамо са раите!"И ордите тръгват с викове сърдити,и "Аллах!" гръмовно въздуха разпра.Върхът отговаря с други вик: ура!И с нов дъжд куршуми, камъни и дървье;дружините наши, оплискани с кърви,пушкат и отблъскват, без сигнал, без ред,всякой гледа само да бъде напреди гърди геройски на смърт

137

Анонимен

преди 3 години

Нека. Но ний знаем, че в нашто недавносвети нещо ново, има нещо славно,що гордо разтупва нашите гърдии в нас чувства силни, големи плоди;защото там нейде навръх планината,що небето синьо крепи с рамената,издига се някой див, чутовен връх,покрит с бели кости и със кървав мъхна безсмъртен подвиг паметник огромен;защото в Балкана има един спомен,има едно име, що вечно живейи в нашта исторья кат легенда грей,

136

Анонимен

преди 3 години

Къв е този дърт кълвач на снимката, къде са младите че не можахте нещо нормално да сложите за водеща снимка?

135

Анонимен

преди 3 години

Нека носим йоще срама по челото,синила от бича, следи от теглото;нека спомен люти от дни на позорда висне кат облак в наший кръгозор;нека ни отрича исторйята, века,нека е трагично името ни; некаБеласица стара и новий Батакв миналото наше фърлят своя мрак;нека да ни сочат с присмехи обиднисчупенте окови и дирите стиднипо врата ни още от хомота стар;нека таз свобода да ни бъде дар

134

Анонимен

преди 3 години

Нашият национален празник 3 март не е оспорван даже по фашистко, нито освободителната мисия на Русия. Но дойдоха някакви талибани "демократизатори", които ограбиха собствения си народ като разбойници даалии. Кирилицата трябвало да бъде заменена с латиница, какви били тези Кирил и Методий, какви били този 24 май и този 3 март. Децата трябвало да учат, че султана е освободил България от руско робство, видите ли. Ренегадове, спрете да тровите празника на милиони съотечественици. Антибългари,треперете, мръсни провокатори!

133

Светозар

преди 3 години

Тези " родолюбци " са си всъщност стари *** -русофили още бълнуващи за Сталин, Вълко Червенков и бай Тошо. Те не искат Европа. Искат си да сме 16 - а република на СССР. Такива " родолюбци " са любци, ама не на България, а на Русия. Те са проводник на руското лоби и пропаганда в България. Проблемите, дето ги имаме сега с Македония са продукт на техните любими другари - вождове на комунизма. Хора, недейте бърка Родолюбие с русофилия и комунизъм !

132

Анонимен

преди 3 години

Не си истински българин,ако точно на този ден, не развееш националния флаг, не произнесеш реч и не изядеш кебапче.България се нуждае точно от такива благодарни на Русия хора.Другите,които са в болниците или по строежите-това им е работата.

131

ABV

преди 3 години

НЕБЛАГОДАРНИКО,днес е ден да сведем глави за почит,признание и благодарност към падналите за свободата на българия руснаци,румънци,финландци и др. герои!Почит и дълбока признателност към РУСИЯ ,АКО НЕ БЕШЕ РУСИЯ ДНЕС НЯМАШЕ ДА ИМА БЪЛГАРИЯ !!ДНЕС ЩЯХМЕ ДА СМЕ ТУРСКИ ВИЛАЕТ !!РУСИЯ НЕ Е ВИНОВНА ,че е имало българи турчевци ,които са били врагове на истинските поборници и са се саморазправяли с тях по най-жесток начин!Един пример е ГОЛЕМИЯ ПЕТКО ВОЙВОДА ! ОЩЕ ВЕДНЪЖ ДЪЛБОК ПОКЛОН !!!

130

Анонимен

преди 3 години

На всички българи с робско потекло и робско самосъзнание - Честит празник!

129

Анонимен

преди 3 години

Нито Русия, нито САЩ могат да бъдат обвинявани за българската традиционна простащина от всички времена. Балканският *** втори няма по лицемери на света.

128

знаем кой е

преди 3 години

До Отечествен ФронтОня,дето е рекъл:"Сухо дyпe риба не яде!"

127

Анонимен

преди 3 години

До Отечествен ФронтЗнаем кой е Капитан Петко Войвода и как е ГНИЛ ПО ЗАТВОРИТЕ във Варненско при "освободителите". Явно ТИ не знаеш кои са "освободителите"!

126

Анонимен

преди 3 години

До Отечествен ФронтНикой не е "помагал на турците да колят българите". Англичаните са транспортирали войски, които да се бият с руснаците, за да спрат пробива им към Бяло море и Проливите. Никой не е подозирал, че вместо да се занимават с войската на руснаците туците ще тръгнат да правят зверства. А руснаците са им дали време, защото са били зле организирани!Русофилите сте се продали за жълти копейки.

125

Отечествен Фронт

преди 3 години

До Анонимен Неграмотни сте вие Англофилите дето не знаете кой е Капитан Петко Войвода .

124

Анонимен

преди 3 години

До Иван П.Ето какво мисли "братска РУСИЯ" за българите:Иван Аксаков:Всяко тържество на българите е смърт за Русия ......те трябва да бъдат притежание на русите .......

123

Отечествен Фронт

преди 3 години

До Анонимен западните държави помагаха на турците да колят Българите .А Английската армада докара от дарданелите ордите на Сюлейман паша които избиха 15 хиляди Българи във Стара Загора заедно със бремените жени и запалиха целият град като го изгориха до основи .и когато Русия помоли Германия да се бият заедно против Турция Кайзера Бисмарк каза Няма да дам нито един войник да се бие за конекрадците от долен Дунав .

122

Анонимен

преди 3 години

До АнонименВЪПРОС НА ГЕОПОЛИТИКА КАКТО СЕ КАЗВА...ГЕРБ И ВМРО И ВЪВ СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ ЩЕ НАПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО,ЗА ДА НАМАЛЯТ НАСЕЛЕНИЕТО С ОЩЕ 1 МЛН ЗА 4 ГОДИШЕН МАНДАТ,ЗА ДА ОТВОРЯТ ШИРОКО ВРАТИТЕ ЗА ЧУЖДО ЗАСЕЛВАНЕ НА СТРАНАТА!А ЗА ЗАСЕЛВАНЕТО НА ЧУЖДЕНЦИ В БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ ЗАТОВА ЩЕ СЕ ПОГРИЖИ ЕРДОГАН!

121

Иван П.

преди 3 години

Вечна признателност на храбрите руски войници и Братска РУСИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

120

Анонимен

преди 3 години

До Отечествен ФронтХохохохо.Русофилите са неграмотни и не знаят какво имаш предвид. Трябва да им обясниш какво е станало с него след идването на "освободителите".

119

Отечествен Фронт

преди 3 години

Няма сопа която да избие любовта ми към Русия Капитан Петко Войвода .