21

Живеещ в Германия

преди 3 години

ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!!

20

Анонимен

преди 3 години

Пандемията напълно не е променила с нищо езика.А тези смешни измислици съществуват само в нечия празна глава.

19

Анонимен

преди 3 години

Да-а хоризонта на българите спира в Германия. Това, че те не ни бръснат за нищо се игнорира и се опитва да се налага някакви стандарти съществуващи в Германия! Разликата е, че там а и не само там има гражданско общество, което България почти няма. България е вече страна със силно опростяло население (Nachweis - 15г. един неук човек води държавата) с извинение! И тъй!

18

Анонимен

преди 3 години

За хората, които знаят немски е просто смешно, такива думи никой не употребява. Нито в официалния, нито в ежедневния говор.Това са абсолютни измишльотини и заслужават само снизходителна усмивка.

17

Анонимен

преди 3 години

Безмислена статия със смешен превод, която казва едно ГОЛЯМО НИЩО.

16

Анонимен

преди 3 години

До анонимния 10,който освен това е и неграмотен. Германия никога не е била фашистка, ами национал-социалистическа. Че е фашистка го измислят в СССР, щото нали, няма как да обясниш, че НС е лошо нещо, а ти самия да си социалист. Папагалите обаче си занаят - фашистка, та фашистка

15

Наблюдател

преди 3 години

За разлика от тук не си пишат имената във фейсбук на латиница а на родния език не викат лок даун и не пеят хепи бърдей на децата си а тука за 30 години ни поробиха с език и религия което не допуснаха за 500тодини предците ни !!! На всякъде пишем и говорим на английски в градският транспорт некс тейч на изписването на улиците на два езика все едно туристите нямат гугал преводач или навигации та техните езици!!!Упадък 51 щат сме !!!Поробени пишете си имената на кирилица никой не ви търси от САЩ

14

Тъпанар

преди 3 години

...Германците са измислили повече от 1200 думи, за да опишат правилата и реалностите на живота по времето на пандемията от COVID-19.А колко думи са измислили германците за идващите и вече пристигнали мозъчни и кардио хирурзи от Сирия, Афганистан, Бангладеш и прочее...

13

Munchen_DE

преди 3 години

Определено е забавно да чета новите попълнения в речника, особено като се имат предвид характерните за немския език дълги, съставни съществителни. Какво ли не може да измисли човек :)))

12

До 14

преди 3 години

Трябва да си просст и елементарен за да си сляпо подчинителен в "демоктратична" и свободна държава....

11

до 12

преди 3 години

Прости не са,по-скоро са подчинителни,все пак имат класиво деление,за разлика от нашия нихилизъм и егоизъм.

10

Изсмукана

преди 3 години

от пръстите статия за пореден път, а според статадото в България светът се върти около Германия!!!

9

Martin Bormann

преди 3 години

Англосаксонците са най-лесни за манипулиране, демек най-просстите и безмозъчни хора в света. Точно затова икономиката им е силна - изпълнителни роботи без връзка с главния мозък хехе

8

Анонимен

преди 3 години

Ся ще кажете "Ами Азия?". Азия... то там ердоганчо ще опрай нещата. Те европата като завземат, Азия няма да им е проблем. То и за тва е войната със САЩ и Азия. Там се бият, тук налагат правила а ерджо само седи и потрива ръце. Чака да дойде и неговият час. И ще дойде. След като цяла европа е арабизирана, Азия няма да има друг избор, освен и тя да приеме арабизирането. Щото срещу араби и САЩ - няма как да се бориш, те са навсякъде. Последни ще са Китайците, но и те ще бъдат сломени. Политика....

7

Анонимен

преди 3 години

Германците са фашисти. За тях славяните са полy-xopa. Избиха над 20 милиона славяни, и после се оправдаватм че видите ли, не бяхме ние, дойде един дребен чужденец Хитлер и той е виновен за всичко, ние не знаехме.

6

Анонимен

преди 3 години

Новият световен ред - Сащ затова се врът навсякъде и ограничават всичко европейско, всичко руско и т.н. Не се бъркат в арабския свят. Единствено за петрола. Такава е уговорката - след време да има само араби и САЩ. То и затова натискат от там, да ги приемаме в европа, щото ако ние не ги приемем - те натам ще тръгнат. И нашите нали са за 20 долара - приемат натиска+20 долара+ така наречените емигранти. Новият световен ред - араби и САЩ. бе нещо като боко и шиши. Само двама. После кво ша праят?

5

Анонимен

преди 3 години

До WallahТи в БГ го има тва. Всеки вече като се чуди на нещо, казва "Валла биля".Масовата сиганизация е налице. Въвежда се навсякъде. По ме е страх от това че ще бъдем сиганизирани, отколкото чипирани, както казва някой си. Не, чипирани няма да бъдем, претопени откъм раса, религия, писменост и книжовност - Да. То е почнало. Бавен и тежък процес, но ще заъврши в полза на... бе не е в наша полза. Нищо добро не ни чака, от днес за в бъдеще, да знаете. :)

4

Qwerty

преди 3 години

Не са сложили най-яката Coronaspeck, това са мазнините, който си качил докато си бил в lockdown. Hahah

3

Wallah

преди 3 години

Глупости. Някакви измишльотини, които никой не използва в ежедневната реч. Най-често в Германия се чуват - Bruder - брат, както си викат гостите и walla - като вярно ли, кълна се в Аллах. Тези думи вече и немците ги ползват. Та, такива са новите думи. Но за тях не пишете.

2

Анонимен

преди 3 години

1200 нови думи. От арабски призход. Нормално, бабичката ги извика, раздаде им документи - внедри ги в германското общество, хора да ги прай ама... тц, то от тва нещо, човек не стаа. Те ша внедрят германците. Ето, езика им сменят. За една година - 1200 нови думи. След 10 години, германците ще са набутани в каравани и заградени с ограда. Арабите ще си живеят живота а германеца ще пъпли с 2 хляба и кофичка мляко по улицата за към караваната. Толерантност, а? Ей ви толерантност и демокрация.