12

Анонимен

преди 3 години

Ти кихай на някой като улав на 70 може и да си пукнал от токсичния въздух, някой друг оперира с парите ти през цялото време, ама ти си активната страна.

11

Анонимен

преди 3 години

Вие ако искахте да подкрепите пенсионерите, щяхте да увеличите и актуализирате пенсиите и да стимулирате дребния и среден бизнес, а не да ги рекетирате и крадете и после да няма от кой да вземете данъци и да дерете кожата на работещите, МОШЕНИЦИ !

10

Анонимен

преди 3 години

После не се чудете,че хората бягат от България, че вие ги скъсахте от тормоз и данъци отвсякъде,те се скъсват от работа за да плащат на вас политиците и разпределите на порции, а работят не за семействата си и щастието на децата си!За кого строите и грабите,като то население не остана,превърнали сте България в концентрационен лагер,а който не е съгласен с управляващата мафия,цялата администрация се използва и изсипва като бухалка срещу него!

9

Анонимен

преди 3 години

А аз си мисля,че активната страна трябва да са фондовете.Щом работят с нашите пари,трябва да ги олихвяват и индексират според инфлацията.А правят ли го?Правят го,ама друг път.

8

Анонимен

преди 3 години

Защото парите от доброназорния фонд по-лесно ще се цапардосат. На Раята и стига и една пенЦия...

7

До 4

преди 3 години

Защото има едни много алчни хора,които се чудят как да смъкнат 10 кожи от гърба на народа.Този втори стълб не е никакъв стълб,а средство за ограбване и трябва да се отмени.А който иска и има възможност,да си спестява за по-достойни старини.

6

Реален избор!

преди 3 години

Активната страна е осигуреното лице, но дефакто няма как да вземе информирано решение. Аз наскоро разбрах, че съм служебно разпределен в ЦКБ сила. Всички тези частни пенсионни фондове ежегодно изкараваш едни данни, че са мнооого на печалба. От първо лице знаех, че не е така. А сега вече е ясно на всички, които ще се пенсионират за първа година от втория стълб. С две думи, имаш право да избереш коя мутра да спонсорираш, но не може да се откажеш. Страхотен активен избор.

5

Анонимен

преди 3 години

Т.е.внасяй народе,за да има какво да харчат акулите,а после я вземеш пенсия,я не.И ако ми дадат 40 лв.над основната пенсия,какво ще ми подкрепят с тия пари?Докато стигна до пенсия тях одавна ще ги е изяла инфлацията.На всичкото отгоре ни задължиха да ги внасяме.Отврат.

4

Анонимен

преди 3 години

Имаме нужда от повече информация единствено по въпроса, защо не достига първата пенсия и сме принудени доброзорно да се кешим за втора пенсия ?

3

Анонимен

преди 3 години

Д-р Адемов, ние от сега няма как да знаем след 10г. каква ще е пенсията ни. Не знаем дали ще е минимална. Променят се правилата за пенсиониране многократно. До тогава я, камилата-я, камиларя.. :) Имам осигуряване на втора пенсия в частен фонд, но когато ни накараха да участваме в това осигуряване - беше задължително. Не съм избирала да участвам. Задължиха ни. Защо трябва да е задължително е въпросът ми?!

2

Анонимен

преди 3 години

Средствата в допълнителният фонд трябва да може да се изтеглят в пълен рамер след навършване на възраст, както и от наследниците ако титуляра почине преди това, а не само ако са под 900 лв.

1

Анонимен

преди 3 години

Ковчег за децата на измислили втората пенсия