104

Анонимен

преди 3 години

може да събере проби - ама няма как да ги върне на Земята - четете бе Днес!Ако се върнат пробите ще е с другата мисия 2026!

103

Благодарен

преди 3 години

Обичам да чета коментари под статии свързани с космически полети. Това за мене лично е един от малкото начини да видя хора правещи и говорещи там нещо и с ръка на сърцето да мога кажа - "И по-прости имало от мене има на тоа свет бе. Евала!"

102

Юнал Джемилов

преди 3 години

Голам прас какво *** топли мен таз работа не ми става ясно биллюля

101

Анонимен

преди 3 години

Е руския кацна преди седмица на същото място, за него що не писахте?:D :D :D :D :D :D :D :D

100

Жан-Люк Пикар

преди 3 години

До 11Естествено, че има. Знамето е прикачено към прът и затова губи енергията си. Аз не мога да си представя, че има хора, които очакват, че това знаме ще се вее вечно.Видеото в ютюб Apollo 14: Ladder Egress and Flag Deployment from 3 angles е показателно. Флагът ДОКАЗВА, че са на луната, защото се завява силно при движение и продължително. Това видео разваля и друг глупав аргумент - че са забавили кадрите за да изглеждат леки. Ако е така, как тогава са забързали знамето? С вятър, нали?

99

провинция

преди 3 години

И за нашите пътища и магистрали ни трябват много такива да се движим по тях.

98

11

преди 3 години

Що е цензурирано "тpиeне", бе калпаци?

97

11

преди 3 години

До Анонимен 83Кво *** във вакуум, ве баламурник?

96

Жан-Люк Пикар

преди 3 години

До реалнафантазияЗа Марс не виждам как ще стане това десетилетие, каквито и да ги говори Мъск. Там нещата са в пъти по сложни от Луната. Марс е и единственото читаво място за колонизация, макар и още да не сме сигурни за дългосрочния ефект от ниската гравитация. Всичко друго става за добив на ресурси, бази и нищо повече. Крива ни е Слънчевата система, кво да правиш. Може би след 500 години ще колонизираме с големи космически станции. Но планетите и сателитити тук не стават за *** за зеле.

95

Жан-Люк Пикар

преди 3 години

До реалнафантазияТрябваше да кацнат през 2024, но защото Боинг са некадърници и защото не бяха отпуснати додстатъчно средства, нещата отиват към 2026. Но вече няма връщане назад. Спускателните апарати се разработват, ракетите се подготвят за дебютни полети, модулите от станцията вече се изработват. Засега няма официален план за базата на повърхността, но това твърдят, че това им е целта към края на десетилетието. Сега работят върху малки реактори, които да ползват за енергия върху Луната.

94

Жан-Люк Пикар

преди 3 години

До АнонименНе само веднъж, но шест пъти - Аполо 11, 12, 14, 15, 16, 17. Шест пъти са забравили да затворят прозореца, шест пъти са забравили да сложат звездите... и всичко останало по шест. Явно тия от ЦРУ са пълни ***. Добре че филологът Бил Кийсинг - един от 400 000 работили по програмата - ни е осветил за тези пропуски.

93

стар пожарникар

преди 3 години

До ПЕНКОпенко, вместо да се притесняваш, понаучи нещо и ще се успокоиш. Най-бързо, напиши в Google, атмосвера Марс и ще се успокоиш

92

реалнафантазия

преди 3 години

До Жан-Люк Пикар,За какъв период от време говорим, че ще се случат нещата? - Полети до Луната, орбитална станция и база. Съответно полети до Марс и дай боже база някой ден? За поне не по- малко от 10 години диапазон от време ли говорим? Защото, ако отговорът е да може и да е успех, но все пак си остава много време за един човешки живот, колкото и незначително да звучи за мащабите на Вселената... :)

91

реалнафантазия

преди 3 години

До Жан-Люк Пикард,За какъв период от време говорим, че ще се случат нещата? - Полети до Луната, орбитална станция и база. Съответно полети до Марс и дай боже база някой ден? За поне не по- малко от 10 години диапазон от време ли говорим? Защото, ако отговорът е да може и да е успех, но все пак си остава много време за един човешки живот, колкото и незначително да звучи за мащабите на Вселената... :)

90

Анонимен

преди 3 години

Едно се чудя само, тези като са правели "клипа за Луната" не можаха ли да затворят вратата на студиото та да няма това силно течение дето клати флага? Или са били пияни?

89

ПЕНКО

преди 3 години

САМО ИЗРАЗЪТ : " ВЛЕЗЕ В АТМОСВЕРАТА НА МАРС " -МАЛКО МЕ ПРИТЕСНЯВА !!! НЯМАМЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА КАКВА АТМОСВЕРА СТАВА ВЪПРОС- НИЕ ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА !?!?

88

До 92

преди 3 години

Няма седни си.... не бягай :))) Още не съм приключил с теб :))) Ако тялото на жена ми вибрира в безвъздушно пространство то това означава, че цицците й също ще вибрират а няма да се веят като знамето на Капитол Хил както е в клипа на Янките :))) Има логика нали или ти имаш друга? Нямаш? Да ти пиша ли двойка сега? Няма да ти пиша двойка! Аз съм великодушен и ще ти дам шанс за поправителен :)))

87

До Жан

преди 3 години

Човече, аз ти показах мойте аргументи а твоите къде са? Или те са от "философските"? Такива като теб ги има много по кръчмите - всички имат нобелова награда... дамо аз си останах *** хехе :))))

86

Анонимен

преди 3 години

Да! Същото ще се получи ако разклатя циците на жена ти. Ще се люлеят наляво и надясно поради тези две сили и разбира се една трета, връзките на флага към пръта, пардон на циците към тялото. Ама три вече са твърде много, нали? Казах ти вече, зарежи, седни си.

85

Жан-Люк Пикар

преди 3 години

До До 84Някои хора са разумни и като им обясниш, се съгласяват, че може би им липсват знания. Ти си от другия тип, дето като остане без аргументи, почва да генерира произволни абсурди или просто да скача и циври като малко дете и да кряска "Не са кацали! Не са кацали!". Трудно човек приема, че живее в свят, изграден от собствената му фантазия. По-лесно е да приеме, че чистачката е оставила вратата вратата и е станало течение. Като кацнат пак след няколко години, ще ви се затапят устите.