19

Анонимен

преди 3 години

Държавата да поеме своята отговорност и задължи пенсионните фондове да доплащат на хората разликата до размера на реалната пенсия която биха получили от НОИ.Никой доброволно не се е осигуравал в пенсионен фонд. Защо тогава хората трябва да са ощетени? Вече 20 години пенсионните фондове работят с нашите пари и печелят.

18

Ха, ха,ха,хааааааааа

преди 3 години

Докато има комунисти да ви харчат и крадат "пенсионния фонд"....все ще ровите у кофите , за храна...ха,ха,хааааааааааа...АКО ОЩЕ НЕ СТЕ ГО РАЗБРАЛИ .....ТАТО ЩЕ ВИ ОБЯСНЯВА.... "ПОСТ-МОРТЕМ"!

17

При сегашните

преди 3 години

условия за пенсиониране най-добре е никога да не си работил и внасял пари нито в НОИ нито в ПФ. Минималната пенсия е 300 лв, допълнително 50 лв допълнително 120 лв за храна тотално - 470 лв. Въобще не говорим за разните социални помощи. Познавам много песионери дето имат 35 и повече години трудов стаж и имат пенсия 301 лв и до 470 въобще не могат да стигнат.

16

ВТОРАТА ПЕНСИЯ:

преди 3 години

"Трай , коньо.... за зелена трева..." ха,ха,хаааааааааа

15

Евролюба

преди 3 години

Жените са с предимство. Мъжете дгд.

14

Попаднах на

преди 3 години

разпечатка,за сумите които внасям в ПФ. Ето едно предимство - хората поне се отчитат, за разлика от НОИ, където въобще не се знае какво се случва с парите докато не дойде време да се пенсионираш. В някакъв момент си внасял при едни условия за пенсиониране в следващия се пенсионираш при други условия...мистификация. Та в отчета - оказа се че от всяка вноска фонда взима половината за да се издържа. За мен остава половината и то при отрицателна доходност. Ако си ги слагам в буркан ще са повече...

13

Анонимен

преди 3 години

20 години пенсионерите храниха пенсионните фондове.Парите са обезценени и ограбени от собствениците и мениджърите на фондовете.Парите трябваше да са двойно и тройно повече за 20 години.Стоките поскъпнаха многократно. Кутия цигари беше 0,86 лева, днес е 5 лева.Хляб 0,30 лв., днес е 1,50 лева.Минимална заплата 110 лева, днес е 640 лева.Петкратно увеличени цени и заплати за 20 години, а парите от частните фондове са ограбени и обезценени.

12

57

преди 3 години

Никъде не прочетох с колко % се намалява пенсията от НОИ ако човек не си прехвърли партидата. До сега мисля беше 20%, но сеговореше за намаляване до 9%?

11

Отровна гад

преди 3 години

В България частниците са научени само да вземат! Опре ли до даване или фалират или духват за ЮАР!Който се надява на двата стълба ще си остане със средния!

10

Анонимен

преди 3 години

Парите в НОИ потъват и не се наследяват, докато във фондовете поне знаеш къде отиват и какъв % е теой, освен това ако нещо се случи се получава сумата от наследниците.

9

анонимен

преди 3 години

Ще се пенсионирам през 2024 г., но още м. януари парите от частния фонд прехвърлих към НОИ. Не зная дали е добре, но и частните пенсионни фондове започнаха да шикалкавят, когато дойде време да плащат на първите пенсионери, родени през 1960 г.

8

Анонимен

преди 3 години

Аз имам 2600 лв .то много приказки се говорят ,май да ли ще е добре да ги прехвърля в НОИ

7

Мислеща

преди 3 години

Защо нищо не се споменава за наследяването на тези пари?Там е хлъзгавата материя и тя не е в полза на хората.

6

Анонимен

преди 3 години

Покрай задължението,което ви вмениха да се осигурявате за втора пенсия,едни хора станаха много богати ,работейки с парите ви,а накрая вие ще получите от трите по-дългия,а те ще продължават да богатеят за ваша сметка.

5

Анонимен

преди 3 години

Втората пенсия трябваше да е по желание,а не по задължение.И колкото и да си натрупал в нея,трябва да ти се изплати заедно с лихвите.Пак по твое желание дали да бъде наведнъж или пожизнено.А сега никой не знае колко е събрал и колко ще му се изплати.Напротив,говори се за намаляване на общата пенсия с 30%,във връзка с промените в пенсионната система.

4

ЕДИ КОЙСИ

преди 3 години

ВТОРА ПЕНСИЯ . ГОРКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ НЯКОЙ СИ ПРАВИ ТАWАК С ТЯХ

3

Анонимен

преди 3 години

А тези,които нямат достатъчно средства в партидата си за втора пенсия,чаша студена вода ли ще изпият?

2

Анонимен

преди 3 години

Втората пенсия,поне за сега е една голяма измама!

1

1

преди 3 години

А защо не е пожизнена,като на бедната лили иванова,и останалите,по 700лева.