55

Служител

преди 2 години

Имам усещането че служителите тихомълком са наказали работодателите!!!

54

Аз

преди 3 години

В М у т р о л а н д и я редовните отговори за по висока заплата са винаги: "аз не мога да ти дам висока заплата,защото бизнесът ми е такъв и печалбата ми е ниска и не мога да си позволя високи заплати".Ами за такива отговорът е "като ти е такъв бизнеса и е можеш да даваш високи заплати,си такъв бизнесмен,измислен,или бизнесът ти е скапан,или ти искаш да станеш милионер за 3 дни". Е, тогава внасяйте си работници от Танзания. Какъвто ви е бизнеса,такива ще са ви и работниците.

53

Анонимен

преди 3 години

Изненадани ли сте? И по-зле ще става. Кадри няма от къде да дойдат.

52

Ононимна

преди 3 години

До 56 Но ти си женен за него (робовладелеца ) ,имаш две деца и не можеш да го го напуснеш ?ТРАГЕДИЯ

51

Анонимен

преди 3 години

Сега ще ви кажа как процедира нашия мутро-бизнесмен "работодател". Когато имаш висока квалификация ти казва че фирмата не печели достатъчно за да ти плати заплатата която заслужаваш, а когато имаш ниска квалификация но му изкарваш една фадрома пари ти обяснява че заплатите за нискоквалифициран персонал били такива... и в двата случая ти посочва терминал 2 ако не си доволен... и така вече 30 години.

50

Анонимен

преди 3 години

Я кажи, ти какво работиш и какво си завършил?Работя като помощник Цар и съм завършил горски университет по шумкарство, партизанщина, яташко дело, милиционерство и фуражкаджийство!

49

48 до 51

преди 3 години

Завършил съм ЮФ на СУ. Преведи си го.

48

Ононимна

преди 3 години

Вместо да дрънкате глупости ,прочетете някой учебник или статия за ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА. Ако четете по внимателно за 15 мин ще разберете ,кога ще имате високи заплати.Гледайки правописа на пишещите тук ,сте учили по старата с-*** .Вие няма нужда да четете Когато е трябвало да четете ,сте чакали някой да ви донесе куфарче с пари и на вас и още чакате.Други не чакахме и бачкахме много ,спелихме ,но на каква цена.?Не всичко е пари.!!Xaxaxa Бъдете здрави и щастливи!!

47

ОТЛИЧНО !

преди 3 години

Единствената правилна постъпка - ДАЛЕЧ ОТ НАШИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ РОБОВЛАДЕЛЦИ ! НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ ВЕЧЕ ОСЕМДЕСЕТ ГОДИНИ ?

46

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 48Я кажи, ти какво работиш и какво си завършил.

45

Истината

преди 3 години

Мога да цитирам конкретна фирма голям производител на велосипеди. В момента средната заплата на работниците е под 800 лв. И това е фирма, която е със 60% чужда собственост и не спря да работи за износ и през локдауните. И какво, ако повечето работници са шведи? Нали и те са хора?! Или пък има един тарикат дето наскоро откри завод за авточасти в Пазарджик. Сега щял да мести още два завода от централна Европа там. Толкова бил на сметка от ниските заплати.Е, специално този не е българин.

44

Анонимен

преди 3 години

Тоест един вид средата е нормална и предполага едно честно съревнование между индивиди, в което адеквятно се оценяват и възнаграждават най-добрите и най-заслужилите.Явно не сте и чували за мафиотски обвързаности и корупционни модели. Това ми говори, че или не сте стъпвали в България през последните 30 години, или по-вероятно сте гербави ***, които правят отчаяни опити да изкривят реалността, промивайки мозъците на по-ограничените умствено индивиди.

43

Анонимен

преди 3 години

Тук винаги е пълно с мегаквалифицирани програмисти и ултраработливи бизнесмени, които дебнат всеки, позволил си да изкаже недоволство от гербавата реалност, за да го хейтят и убеждаат, как всичко зависи само от него и как единствената причина за неволите му е неговият мързел.Ако не бяхте жалки, щяхте да сте смешни!

42

Анонимен

преди 3 години

До СатираНе си разбрал, другарю, аз работя за много прилични пари и не се оплаквам. От време на време минавам да видя какво пишат хората особено под такива статии, защото проблема със заетостта винаги е бил на дневен ред. Не знам какви "робовладелци" бълнувате: на мен работата ми обхваща различни сектори и доста фирми просперират, а работещите в тях са доволни, въпреки, че не са тръгнали с големите приказки и дисаги като вас тук. Тия хора ще се развива и ще вземат все повече.

41

Истината

преди 3 години

И моди ми изтри каментарите !!Кое не вярно драги? Че тия нашите "бизнесмени" са нагли робовладелци и назначени капиталисти? Знаеш ли до скоро на някой на какво им приличаха фабриките, че взели и претенции да имат...Смешници!!

40

Анонимен

преди 3 години

до 42 от къде разбра какъв съм типичен българ злобен да не си нострадамус ? взимам 3 пъти заплатата за премиера на чалгаджийската ти република защото никога не правя бизнес с български мутренски смърдящи връзкари и не живея в републиката ти

39

Анонимен

преди 3 години

36 с 2 думи аз ако разбера че фирмата ти произвежда нещо си и плащаш наем на велик български мутра никога няма да ти купя стоката, а ако съм чужда фирма няма да си губя времето за бизнес с теб, в европа гледат и на морала затова никой не иска да се занимава с български крадливи политически бизнесмени връзкари

38

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 40Нямаш си и идея за какво говориш, затова ще стоиш беден.

37

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 38Пищете, пищете, такива най-ми харесват.

36

Анонимен

преди 3 години

до 36 няма да се оправи защото собственоста в държавата е на бездарни неакдърни мутри партийни връзкари а не на бизнесмени, читав европейски бизнесмен никога няма да се занимава с мутри и да им плаща наеми или да прави сделки с тях защото има морал, и сделка с некадърна крадлива мутра рушветчия излага бизнеса на читавите фирми на опастност. Хората като разберат че фирма произвежда и плаща наем на велика смърдяща мутра никога няма да им купи стоките на тая фирма,така е поне в европейските държави