19

Анонимен

преди 3 години

До инж. ГаневАма верно ли?Абе льоманик,от 10+години се топля само с климатици и ми дреме на хурката.Мятай дърва и въглища в кюмбето и се радвай,че си голямата работа.

18

До 17

преди 3 години

Съгласен съм донякъде. За спомените на 100%, за снега и неговото задържане - частично. Вярно е, че първият сняг падаше около средата на октомври, а последният се е случвало да прехвърча и в първите дни на април. Но трайната снежна покривка беше между 30 и 60 дена. Иначе по високата планина ме е валял и през юли. Понатрупа няколко пръста мокър сняг и се стапя малко след като спре. Ако има някакво значение, отраснал съм до Южния парк, когато още не беше такъв. Нямаше алеи, имаше разсадник, бараки

17

до 16

преди 3 години

До До Абеизрастнала съм до Борисовата градина (Парка на Свободата) и повярвай ми зимите бяха дълги и продължителни... и прекрасни. Сняг натрупваше октомври-ноември и се стапяше март. Зимите наистина бяха красиви, а хората спокойни :)

16

До Абе

преди 3 години

Сега остава да кажеш, че въпросните 3-4-5 месеца сняг до коляно са били на плажа в Бургас, Пловдив, Сандански...Вярно, че зимите бяха по-снежни и снеговете по-обилни, но дори и тогава снежната покривка беше с продължителност около 35-45 дни средно в годината, според мястото и надморската височина. Ако не ми вярваш или прекалено много си спомняш, в по-големите библиотеки все още има климатични справочници/годишници от онова време, с подробно описание и по този показател за избрани метеостанции.

15

Анонимен

преди 3 години

Само медиите обясняват колко е студено,за да си правят репортажите. Хората им се смеят като ги гледат. Чак пишеше за този "студ" тези дни преди да дойде,че е предстояла "ледена епоха". Много хора даже излизат с децата и шейни да се радват на времето.

14

До спомени

преди 3 години

Просто навремето имаше една партия, един народ, една държава.И тогава са се правели отчисления за почистване, но не са се пущали машините да не се "учат хората". Пък после парите са отивали за банкетите. От къде си мислите че са идвали парите?Виновна е демокрацията. Комунистите изтърваха безметежното властване и сега оревават орталъка че не могат да грабят както преди.

13

Анонимен

преди 3 години

"Истинска зима у нас не е имало, станали сме по-чувствителни"Ето това е резултата от толкова много ЛГБТ+ паради...

12

инж. Ганев

преди 3 години

Много мои познати хвалят климатиците си, но на ~ студено време се отопляват по друг начин.Дотук с хвалбите байганьовци...

11

До 9

преди 3 години

В статията си го пише,че в последните години не е имало такива студове и затова отвикнахме,защото едни чичковци в костюми решили да пуснат циклон!!

10

Гроби

преди 3 години

Населението сака да живее на о-в Тенерифе - палме, банане, портоколе, с една препаска в слабините, която в повечето случаи ще е ненужна, яко дроги, опиати и "чака-рака" тъй по цели дни;)))

9

Анонимен

преди 3 години

Хората са го казали "Дебел сняг, голям комат". За сефте тази зима през февруари имаме една педя сняг и температури от -10С до -15С и вече рев, сопoли, ледников период...

8

спомени

преди 3 години

Навремето нямаше такива глупости. Бяхме деца и не сме си записвали температурите, но когато дойде зима, не пилееха държавни пари да ринат снега и да разбиват пътищата с булдозерите. Просто като е студено, хората си стояха в къщи. Ние децата, се събирахме в коридора на мазите. Една порязаница със свинска мас посолена с червен пипер и чаша зелева чорба и си приказвахме там детски си неща. Ако навали сняг, се спущахме със шейните по главната улица. Какви пързалки ставаха само!

7

Абе

преди 3 години

3-4 дни по- хладно време с малко сняг и голяма трагедия вече! Няма ги онези студени зими с по 3-4-5 месеца ниски температури и сняг до и над коляно!

6

Анонимен

преди 3 години

Ще видите как рЕзко ще дойде пролетта!И всичко ще е ОК!

5

Мето

преди 3 години

Прав е професора! От 20 години не сме имали истинска зима по нашите ширини. Колкото по-топла става зимата, толкова повече се оплакваме колко е студено, жълти, оранжеви, червени кодове. Падне ли под нулата и джурналята почват да говорят за арктически студ.Духне вятър - пишат за урагани. Завали дъжд - удавихме се. Смехория пълна.

4

Стейс

преди 3 години

От АПИ особено са доста нежни и чувствителни

3

Анонимен

преди 3 години

Чувствителни сме защото само в рамките на само час и половина минахме от пролетно време на истинска зима,но вие на тия конспиративните теории за климатично оръжие не им обръщайте внимание,те са само за нас болните русофили..

2

Анонимен

преди 3 години

Най-накрая умна мисъл. Времето не се дели на хубаво и лошо, а на нормално и с отклонения. Февруарските температури паднаха за 5 дни до -10 градуса и се започна едно оплакване...

1

Анонимен

преди 3 години

Обявен е пембен код, човечеството от хиляди години все със кодове е оцелявало, тоя знае ли на кое викат Малък Сечко Аман бе.