8

Анонимен

преди 3 години

Повечето пчелари са умни и мъдри хора, но има и много "лош мат,риал" . Имахме няколко наследени кошера в едно село извън Варна, с идеята да има чист мед за нас и децата. Обаче местните почнаха да пипат инвентар, после и самите кошери, откраднаха 2те най силни семейства. Нищо не може да се остави и се откражда и сме към отказване. Като няма нищо, няма какво да се краде

7

Анонимен

преди 3 години

Лоша работа, щом измират и големи животни, а не само насекоми, представям си и ние, какви отрови поглъщаме. Никакво регулиране на отровите няма УЖАС!Ето какво следва/допринася едно червено поколение със закупени дипломи или "дарени" по линията на "активни борци против фашизма и капитализма"!!!!!!:))))))))))Варенето в собствен сос е аналогично!

6

до 2

преди 3 години

А дали тези пръскания не са предназначени да избиват нас хората?!

5

Мнение

преди 3 години

В следствие на голямата зимната смъртност на територията на цялата страна, достигаща на доста места над 80%, по разбираеми причини пчелен мед тази година няма да има.Това което някои уж пчелар ще Ви го предлага като мед, това де факто ще бъде преработена от пчелите захар.Бъдете внимателни!Купувайте пчелен мед само директно от пчелините, всичко останало е лъжа и измама!В голямата си час медът е натъпкан с остатъчни количества от препарати за растителна защита!Бъдете разумни!

4

Анонимен

преди 3 години

До 2: Лоша работа, щом измират и големи животни, а не само насекоми, представям си и ние, какви отрови поглъщаме. Никакво регулиране на отровите няма УЖАС!

3

Анонимен

преди 3 години

Днес е и св. Валентина! Така че и ние православните си имаме "валентинка"!Ако сте православни празнувайте днес!

2

ммм

преди 3 години

Билогочен пчелар съм, като отглежданите пчебни семйства са на 1200 m от брега на Дунава.Имам 150 пчелни семейства, но от този вид дейност въобще не мога да се издържам; от 2013 година съм на пълна загуба!Големите земеделски производители (зърнари) всичко наоколо пръскат и то така, че минаталата година например измряха щъркелите, таралежите, змиите, бръмбарите вследствие на тези масирани пръскания с препарати по всяко време.Тази година на доста места смъртността е над 85% и мед няма да има!

1

Анонимен

преди 3 години

Покровител на пчеларите и аматьор-химиците! :))))))))))))) Дали някога българския мед ще бъде качен върху менделеевата таблица?:)))))))