111

88

преди 3 години

Срам ме е, но във въздуха витае "Върховете си мъжете постигат без жени!" Лошо знамение е таза годеница - там горе е Абсолюта, няма земни глупости... няма тАзИ сбирщина от десетки ЕГО-МАНИЯЦИ!

110

гост

преди 3 години

да би мирно стояло не би чудо видяло е така е в живота нА баир бУдъла героите

109

истината

преди 3 години

*** нашите алпинисти къде се бутат по тея върхове като не могат и гинат като пилци ? Е тук малко ли имаме и не са толко опасни.В неделя ходих до Черни връх - мн приятна разходка а за по-опитните Мусала,Вихрен.

108

Анонимен

преди 3 години

Темата с тази обективна статия е закрита.

107

ГЛУПОСТИ

преди 3 години

Поръчкова статия и коментар от далечината на времето, когато държавата плати националните експедиции. Респект за постигнатото от Н.Петков, но ми звучи лицемерно.Съгласен съм за комерса, но днес е доста по трудно да намериш пари за да стигнеш до базов лагер дори. А за загинали момчета или добро или нищо.P.S.--- Toчно Петков беше 2004г с Х.Христов, който загина на слизане от Еверест...без кислород....докато други засмукаха вентила.......въпроси,въпроси?

106

Катя

преди 3 години

За първи път попадам на толкова хубав коментар! Наистина медиите прекаляват като правят герои обикновени комерсиални туристи! Отишъл Скатов да си почеше егото, а не да лъска имиджа на България! И какво постигна? И защо държавата ще поема докарването на трупа? Да не би държавата да го е изпратила там? Да го прибират тези, които са му дали парите! Аман от такива търсачи на силни усещания!

105

Газдов

преди 3 години

До Едно малко ....Такъв алпинист от дивана като вас може само да мълчи. Аз лично нито харесвам Скатов, нито го мразя, безразличен ми е, като всички други алпинисти, защото изкачването на баири, които са изкачвани стотици и хиляди пъти, не носи никаква научна или обществена полза, само лична радост. Но да кажеш на някой, който е изкачвал Еверест от Юг и Север, Гашербрум 1 и 2 без шерпи и тн., турист с пари, е наивно и глупаво и показва, че вие сте един диванен герой. А той е Алпинист.

104

Анонимен

преди 3 години

Щото пък баш алпинистите не ползват услугите на шерпи. Просто има по-малко и повече подготвени туристи

103

българина

преди 3 години

все едно да тръгнеш със сал за америка.... шанса на това което са направили е същия..... а шерпите са истински герои, все пак хем носят чуждия багаж хем връх качват! това са най добри катерачи!

102

Анонимен

преди 3 години

Боян Петров беше доста по-различен от Скатов. Скатов е на нивото на Иван Кристофф, дето уж щеше да даде 100 бона да намерят Боян. Правете сметка...Много приказки, действия ... Йок

101

Добре

преди 3 години

Ко толкова е станало?Едни са взели парите, други са качили върха, трети са умрели, останалите кой от къде е.

100

Анонимен

преди 3 години

Хеликоптерите бяха вдигнати най-вече заради Садпара, но няма значение. Скатов беше ***, но ми стана адски криво, като стана ясно, че е падал 2км.надолу. Лятото ще намерят труповете вероятно, но е адски тъжно. Тези тримата са си били професионалисти, но уви....

99

Анонимен

преди 3 години

Скатов нищо не е дал, Pipe Systems му платиха експедицията, че и онази к*о*з*а, неговата годеница да ходи. Скатов не го харесвах и преди, но въпреки това ми е жал за него. Въпреки всичко, дразнещ е, но желание не му липсваше. Герой обаче не е. И имаше късмет - да го намерят. Цял Пакистан си иска националният герой, дори мъртъв, но планината го погълна....Къде ли са наистина тези хора в този камъняк? :(

98

Едно малко ....

преди 3 години

...уточнение за туристите с пари: каквито и кинти да имаш, каквато и екипировка да си купиш, колкото и шерпи да наемеш, за да те влачат по най-безопасните маршрути - няма как на 30+ г. възраст да си легнеш веган, а на другия ден да се събудиш алпинист! В най-добрия случай можеш да направиш няколко/ дори и 10+/ контролирани изкачвания по проверени маршрути, в добро време. И толкова. Опиташ ли се да налазиш места, по които загиват алпинисти и при добро време - пишат те по вестниците. Като летец.

97

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 115Като повисиш няколко часа на осигурително въженце от някоя скала с петдесет метрова пропаст отдолу, очаквайки алпинистите да дойдат, за да те свалят невредим оттам с целия ти туристическо-вегански ентусиазъм - ще разбереш отлично кои са тези "неща", които алпинистите могат, а ти не можеш.Просто го направи!

96

До 115

преди 3 години

Аз знам едно нещо, което малцина могат, виждал съм го с очите си - алпинистите могат да правят се*с без да са се къпали или сменяли бельото си повече от месец. Аз един не мога, очите ми сълзат и мозъка изключва.

95

Х

преди 3 години

Ми плати си и ти да те качат бе.Какъв е проблемът?

94

Анонимен

преди 3 години

До 110Та не разбрах кои са тези алпинистки неща, които другите не могат?

93

ЛОШО

преди 3 години

Коментара е Лош , но е Истина .

92

Анонимен

преди 3 години

До 1.Е кво?Като умрат един, двама, пет, десет, милион.Проблем ли е?Хора ли няма на Земята?