78

Анонимен

преди 3 години

Голяма трагедия, но стига вече с новини за този господин.

77

Анонимен

преди 3 години

Грешката може и да не е негова, но застрахоивателите ,естествено ще се опитат да натопят него за инцидента и смъртта,за да не плащат.

76

Анонимен

преди 3 години

Грешката може и да не е негова, но застрахоивателите ,естествено ще се опитат да натопят него за инцидента и смъртта.

75

до 75

преди 3 години

Преди няколко години, не знам кой сезон точно беше, на Еврест умряха 11 човека от пренаселеност. Дефакто задръстили въжетата, кой нагоре, кой надолу и 11 жертвички. Има си рисковете да се втурнат всички наведнъж. Знаете ли защо България през 84 изпраща най-добрите си алпинисти на западния хребет, защото по-човешките маршрути са били заети от екпседиции до след 90 година. А сега за пари като мравки са , един след друг, конвейър. Къде е геройството , къде е силата на духа, къде?

74

Анонимен

преди 3 години

Накой знае ли колко струва тази изцепка, да качваш К2 зимата, нещо което не беше направено досега допреди две седмици?

73

До 74

преди 3 години

Било е разчертано, но при 20 човека туристи юрнали се вкупом нагоре и платили по 50:80 хил. $ няма как да накарат да спазват графика...

72

Яко

преди 3 години

Дано нелепата му смърт поне спре други подобни медийни герои жадуващи известност и планината да остане място за хора отдадени истински на нея...

71

Анонимен

преди 3 години

Ами това е ол инклузив качване. То ако не беше толкова трагично си е комедия отвсякъде. Коя нормална експедиция няма да си сметне хората, възможностите, да си разчертае лагерите, да си вземе палатки, кислород, да осигури слизането... Пет ги зачеркнаха, но има опашка от нови желаещи, не е проблем. Според мен трябва да правят два списъка - качили алпинисти, и асистирано качване на туристи. Иначе не е честно за истинските змейове

70

До 69

преди 3 години

чети повечко, може нещо да научиш... надали де.

69

До 67

преди 3 години

В лагер три просто няма място за повече палатки. То е едно полегато място от няколко квадрата. Затова и организаторите са съставили график на изкачване, но намиращите клиенти не са го спазили. Намиращите се в неизвестност и със сигурност загинали вече Али Садпара и Джон Снори са имали собствени палатки, които сами са си качили, а нашият и останалите са се набили при тях, защото навън е - 40. На съвестта на Скатов и сие ще тежи смъртта и на тези алпинисти които не са могли да си отпочинат

68

Анонимен

преди 3 години

Деградацията на нацията е повече от очевидна, четейки коментарите по-долу. Нищо добро не ни чака с матрял като този. Опростачаването е необратимо, чалгата и мутрите до това доведоха за съжаление. Едиственото спасение е Терминал 1/2

67

До 66

преди 3 години

Доколкото четох, Скатов няма почти никакъв алпийски опит, нито съществени тренировки при специалисти. Хвърлил се е направо на дълбокото, но да катериш планини по предварително опънати въжета, с кислород и личен шерп е много далеч от това да си опитен атлет алпинист и рвзултата в крайна сметка е налице.

66

Анонимен

преди 3 години

Всички тези неща ме навеждат на мисълта за много кофти организация. За едните е нямало палатки и трябвало да нощуват навън на -40 градуса. Другите членове на експедицията не са ги пуснали да се стоплят. Затова Нирмал Пурджа се е организирал със свой екип от 10 човека, за да няма издънки. Един шерп явно не е достатъчен, а и не се знае и дали можеш да му се довериш напълно, а със сигурност ще има ситуация, в която това ще е наложително. Явно тези организирани екскурзии за пълен тawaк.

65

Анонимен

преди 3 години

Причината е, че са му замръснали пръстите. Бил е супер уморен и не е успял да прехвърли от едното въже на другото. Аматьорска грешка, но на тази височина, при тази температура и да те брули вятърът не е нищо фрапиращо. Фрапиращо е, че хора без техниката на един елитен алпинист са си отворили устата за лъжицата К2 през зимата. 84 година България изпраща най-елитните си алпинисти и не всички успяват да качат върха. Но класата си е класа. Един остана в планината, но досега неповторено.

64

Безумия

преди 3 години

И как в болницата, лекара или патолога ще знаят, че става въпрос за скъсано въже?!! Пълни глупости. Дори да е скъсано въже, там има купища въжета от предходни експедиции, но не е лесно да ги сбъркаш с новото въже. И за капак, гръцкият алпинист сутринта по БТВ заяви, че е слизал след Скатов и намшд и дума за скъсано въже, а все пак той се е спуснал броени минути след Скатов. Разбира се журналистчето не се сети да попита как е възможно това, а наблегна на "новината за скъсано въже"

63

Edi

преди 3 години

Skukara razvirzva ezitsite...i prasta hora po "ludi" piteki dali nagore ili nadolu vseki si poucava tirsenoto mirtviat si nameril vecniat pokoy ama tezi koito ostavat ste prodiljar da tirset....mir na duhat mu dano nameri pokoy.

62

Анонимен

преди 3 години

В смъртния акт не знам да се описва "причина за инцидента".В стремежа си да печелите без труд, започвате да експлоатирате една новина до безумие!Ха поспрете се, че съвсем откачихте!

61

ahhaha

преди 3 години

Ще имаш лапе на 9 и ще ходиш нарочно да си търсиш края...ГОЛЯМ ГЕРОЙ!

60

Анонимен

преди 3 години

Да се героизират самоубийци, е лоша работа...даже е вредно.Иначе - всеки си прави изборите.

59

Анонимен

преди 3 години

В смъртен акт не пише подобни неща. В него пише просто причина за смъртта. Скъсани въжета, изпускане от въже - там няма такава информация.Не си смучете от пръстите безсмислици.