98

haha

преди 3 години

До ПичТука има сериозно ...неподготвени хора .. Това да не ти е Витоша бе "пич" .. всекид ен минавали хора ...хахахах ба.и малоу.ниците

97

Анонимен

преди 3 години

Аз веднъж в казармата давах караул през нощта при -27 С и повече нищо не може да ме накара да отида доброволно на такава температура. Добре, че после в стола даваха боб със сланина, та оцеляхме.

96

Войко

преди 3 години

Стига вече с тоя ве, ЕЙ!

95

Анонимен

преди 3 години

До ПичДа ти обясня,че на такива височини нямаш достатъчно кислород,може да получиш възпаление на белите дробове или кокоша слепота(временна слепота) от снега, затова носят и очила,може да получиш и изгаряния от лъчите и т.н. и т.н., багажа ти тежи,ако нещо тежи 100 грама при нормални условия,то горе същото тежи 1-2 килограма,затова понякога алпинистите изхвърлят багаж,дори и да им е необходим,поняга има борба за кислород и за живот между самите алпинисти

94

Анонимен

преди 3 години

До ПичДа ти кажа честно,лудия си ти или най-малко си нямаш никакво понятие какво е алпинизъм и какво се случва по тези височинни върхове!Има доста случаи в които не се помага на някой закъсал и дори се премахва, за да оцелее друг, има случай в който алпинист си премахва ръката, за да оцелее физически и не умре.Поне прочети ,преди да пишеш глупости!

93

Георги

преди 3 години

От Българин толерантност и разбиране не очаквай! Тук са балканджии - злобари и завистници. За това сме бедни и смотани

92

Пич

преди 3 години

Гърчето ясно го каза - цяла нощ са стояли навън при брутален студ защото не са си намерили палатките. Можете да се сетите в какво състояние са били като са тръгнали да слизат. Цяло геройство е, че не са замръзнали още в базовия лагер. Нещата са започнали с липсата на палатките.

91

Пич

преди 3 години

Това пък с въжето е най-лесното за проверка. От там минават сигурно всеки ден групи. Ще съберат доказателства, ще разпитат алпинисти. Ако трябва ще направят високопланинска експертиза. Това вероятно ще го направи застрахователя, защото има интерес.

90

Пич

преди 3 години

"лупости,ако приемем за вярно казаното от шерпа, че е паднал, как ще се установи истината дали не е бутнат, при положение, че Скатов е мъртъв, а само шерпа е свидетел и няма да натопи сам себе си. Да не изключваме и втория участник гърка"Ами как се установява всяко едно престъпление, глуупчо? С доказателства. Ако въжето е здраво, и няма доказателства, че някой го е бутнал, значи очевидно е допуснал грешка. За това може да свидетелства и шерпа. В какви филми влизате, някой го бил бутнал. Ку-ку.

89

О хо хо

преди 3 години

САМО ВИЖДАМ СТРАШНО ЗАВИСТЛИВИ ХОРА. ПОЗОР!!!

88

Анонимен

преди 3 години

Жалко за момчето ! Най-вероятно организатора не събитието се е оцапал и опитват да покрият тяхната вина

87

Анонимен

преди 3 години

Много филми сте гледали с конспирации, човека не е бил подготвен и се е случила трагедия.

86

Анонимен

преди 3 години

До ПичГлупости,ако приемем за вярно казаното от шерпа, че е паднал, как ще се установи истината дали не е бутнат, при положение, че Скатов е мъртъв, а само шерпа е свидетел и няма да натопи сам себе си. Да не изключваме и втория участник гърка,а и другите участници.

85

Пич

преди 3 години

Застрахователите няма да оставят така нещата. Първо казаха "скъсано въже", после казаха, че няма доказателства за "скъсано въже", сега пак са написали "скъсано въже". Има огромна разлика. Явно местните искат да помогнат на близките да вземат дебелата пачка от застрахователите. Иначе ако се окаже, че Скатов се е пребил аматьорски при преминаване от едно въже на друго, ще видят съвсем друга сума ако изобщо им платят нещо.

84

Анонимен

преди 3 години

Този грък го бил виждал, пък после не го бил виждал, а шерпа му казал, че е паднал.Нищо не бил видял, а не е ли чул, нали щеше да вика при падането?Да направят разследване!

83

Krom

преди 3 години

До А неофициално - и понеже "главния шерп" е "истина от последна инстанция", също както е и "абсолютно честен" защото "не зависи" от Компанията провела изкачването която му плаща заплатата, българчето /ти в този случай/ разбира се, си готов да оплюеш сънародника си. Готов си да го оплюеш и без това, разбира се. И така, поне за мен е ясно защо сме спали в Османската империя 500 години. А на теб дали ти е ясно?

82

Анонимен

преди 3 години

Може и да са го бутнали,трябва да има разследване!

81

Stamen

преди 3 години

До АнонименТова е неговата кауза. Той се е съгласил в ума си с възможната алтернатива да не се върне повече. И близките му не упрекват никого. Животът си е негов и това е считал като своя житейска мисия. Няма защо да искаш от него да мисли с твоя ум. Ако трябва да се отвращаваме от смелостта, какво тогава би следвало да правим със страха?

80

А неофициално

преди 3 години

Въобще не е бил подготвен.Изпуснал се е. Това го потвърди е главният шерп. Дори каза че по същото въже продължават да се катерят. Относно извадените документи.....един пример :Всеки автоджамбазин на Горубляне може да ви даде "оригиналната " сервизна книжка на купуваната от вас кола със истинската история и километри ....А вие ще повярвате ли ?

79

АнонимеН

преди 3 години

ЛЪГАНЕ НЕПРЕСТАННО!!ПОЧУДИХА СЕ КАК ДА УКРИЯТ, ЧЕ СА МУ ОТРЯЗАЛИ ВЪЖЕТО ЩОТО БИЛ ИЗЛИШЕН БАГАЖ!!ТРЪГНАЛИ ДА ИЗКАЧВАТ ПРЕЗ ЗИМАТА И СТАНАЛО СТРАШНО!