52

Лудко

преди 3 години

сега пък ново 20, подплатено със смъртен акт. прочетох го в друг сайт.смъртта е настъпила поради нараняване на главата, множество фрактури и масивен кръвоизлив в следствие падане от високо поради скъсване на осигурително въже!значи, все пак е имало въже и се е скъсало!тези, които твърдят, че е нямало /компанията организираща изкачванията/ май яко ще загазят, опитвайки се да избягат от застрахователите!първо казаха скъсано въже, после - нищо им няма на въжетата всички са здрави и нови,

51

Анонимен

преди 3 години

Не разбирам, как се качват на 7500м и нямат палатки и да се стоплят? Това е лудост. После след такава вечер слизат на долу без въжета и обезопасяване. Тояа за мен е надценяване

50

Анонимен

преди 3 години

До К2 през зиматаГосподи, как ли щяхме да живеем ако не знаехме, че северният полюс не е открит?:) Ти в ред ли си ?:))) Стани алпинист, пък дано имаме късмет!

49

Анонимен

преди 3 години

До от 59Оки, ще си направя ъпдейт! Въпреки, че едва ли говорим за серийно производство.Ако си спомняш, само преди няколко години Баумгартнер, а и руснак, летяха докъм 40 км в стратосферата с балон и после скачаха от него. Но не се е чуло китайците, индийците и пакистанците, че и други разни страни в района, където са повечето от най-високите върхове, да са се обзавели с някое от тия технически чудеса.Още повече, всеки меракли за експедиция плаща такса от по 50 К в зелено за да участва

48

Анонимен

преди 3 години

Стига и ти с хеликоптера си ве!Сто пъти сме го гледали по Дискавъри!Даже не е казал а само докосна върха и туй беше!Хеликоптер на такава височина без въздух няма как да лети!

47

До обективно

преди 3 години

ГЛЕДАЙ ГОСПОД СКОРО И ТЕБ ДА НЕ ПОВИКА , ЧЕ ЗАМЪРСЯВАШ ДУХОВНОТО МУ ПРОСТРАНСТВО.

46

до 56 Обективно

преди 3 години

Не знам за какъв се имаш, че да говориш от името на Бог. Религиозен или не, ти си последния от когото ще търся божието слово.

45

К2 през зимата

преди 3 години

САМО ЗА АНГЕЛИ!!!! МЪЖКО МОМЧЕ Е СКАТОВ! УВАЖАВАЙТЕ СМЕЛОСТТА!!! АКО НЯМАШЕ ТАКИВА КАТО НЕГО - СИГУРНО И СЕВЕРНИЯТ ПОЛЮС НЯМАШЕ ОЩЕ ЗА БЪДЕ ОТКРИТ!!! ЛИПСАТА НА УВАЖЕНИЕ ПОКАЗВА НИЩЕТА НА ДУХА.

44

манипулации

преди 3 години

Не го слушайте малка , всички сега се вайкат истината е че въжете скъсано е причина това е и записано като причина за смърта. Тия от експедицията ясно че си измиват ръцете с всякакви причини- ама слаб бил,студено било, предчувствие гадателско имал незнам си какво си човешка грешка и т.н

43

К2

преди 3 години

Без фиксирано въже??? Без пикели???? Без палатка на - 40С?????!!! Недоумявам!!! ПОКЛОН ПРЕД ЧОВЕКА АТАНАС СКАТОВ!!!

42

Анонимен

преди 3 години

Гадния подъл византиец му е резнал въжето!

41

АнонимеН

преди 3 години

СПРЕТЕ СЕ ВЕЧЕ!!!!------------ТРЪГНАЛИ ДА ИЗКАЧВАТ ПРЕЗ ЗИМАТА ЩОТО НИКОЙ НЕ ГО БИЛ ПРАВЕЛ !!!КАКВОТО СА ТЪРСИЛИ СА ГО НАМЕРИЛИ!

40

Мнение

преди 3 години

Ами пишете за всички неудачници в България!Какво пишете само за Скатов,Боян и др подобни паднали от баирите!

39

Анонимен

преди 3 години

До 51Няма такъв хеликоптер или дрон, който да може да се издигне и лети на над 8000 метра и то в планина. Твърде рядък им е въздуха, а и бурните ветрове по склоновете съвсем усложняваха работата. Не съм много сигурен, но май максимумът им беше докъм 7000 метра. Да не говорим, че искат и широчко и сигурно място за кацане. Затова и не ги ползват за директно сваляне от най-високите върхове.

38

До Обективно 48

преди 3 години

Много ти знае устата, ама не знаеш каква змия е била съпругата му, че да тръгне върхове да катери, само и само да не му е на главата.

37

Анонимен

преди 3 години

До 49Нима не срещаш същите болни хора по кръстовищата, возещи се в своите скъпи и нетолкова автомобили, понякога надрусани до откат и често озвучаващи околните няколко пресечки? Нима това е по-смислено?

36

трът Кольо

преди 3 години

До До 24Да, наистина по-добре там, отколкото да те размаже някой наркоман на пътя

35

Анонимен

преди 3 години

Не разбирам тръпката. Преди 100 години може да е било интересно човек да ги качи тези върхове с опознавателна цел когато няма шерпи, няма въжета, няма лагери. Сега можеш да огледаш всичко с хеликоптер, а експедициите са организирани като туристически бизнес.

34

Анонимен

преди 3 години

Последните дни каквато и медия да отворя, все виждам статия за Скатов. Присвива ме нещо стомаха, но не смея да вдигна капака на тоалетната, че не е ясно дали и там не ме чака нещо за Скатов. Човекът си е заминал. Светъл му път. Живял е както иска, забавлявал се е, намирал е хора, които са наливали пари в забавленията му - какво има толкова да продължаваме да отклоняваме погледа на хората от наистина важните неща?

33

Анонимен

преди 3 години

До До Поне едно е сигур 45Какво е постигнал и какво е доказал някой които изкачва 8 хилядник. Болни хора катерещи се по чукарите, без смисъл.