11

ПорЦелан

преди 3 години

Защо бе кочо в Русия наричат ъглошлайфа "болгарка"? Защото първите такива в СССР бяха произведени в Ловеч. И така в България първите такива кафеварки бяха внесени от Куба.

10

Кочо

преди 3 години

Добре бе мама му стара, защо в българия всеки *** нарича Моката, Кубинка, кубинска кафеварка. Мока се нарича и е Италианска, нищо кубинско няма в нея. Алфонсо Биалети създателя и може и да е ходил в Куба на почивка, не знам.

9

65

преди 3 години

Тая Михаела Лазарова е уникално Т ъпа. Като херметически затворен съд-нито приема ,нито предава. Само глупави ,стари неща пише ,преписва.

8

Дзъ

преди 3 години

Аз пък си къпя хамстера с веро... само да попитам като го пия - да го разреждам ли с вода, че при уригване балончетата са много дебелостенни и не летят, а падат на пода? ....

7

ПорЦелан

преди 3 години

"Кубински" кафеварки правеха и в завод "Средец". Може би 200-300 месечно, занаятчийско производство. Запълваха времето на разни цехове. Няма проблем да се мие с каквото и да е, само сода каустик и в миялна не става заради алуминия. Маха се уплътнението и цедката и всичко се вижда. Уплътненията трябва да се сменяват на половин година защото променят вкуса на кафето.

6

Авокадо

преди 3 години

У лево.Казах.Точка.

5

Mangal'orian

преди 3 години

Всъщност оригинала на "кубинската" кафеварка е италиански, но по времето на соц-а внасяха този тип кафеварки, но произведени в братска Куба.

4

Анонимен

преди 3 години

Че аз цЕл живот си мия кафеварката с препарат за чинии, пък чак сега разбирам, че била кубинска...

3

Анонимен

преди 3 години

А гелът в капсулите какво е? Не ли веро в желатинова опаковка.

2

Анонимен

преди 3 години

А мозаци миели машината мише а и щте спрат да се надуват лицата

1

Анонимен

преди 3 години

Миле а ако немаме машинна за миене не може ли хвърлим във пералнята тайно щте ухаят перфекно