34

Анонимен

преди 3 години

Боли ме тва за тоя Скатов. Айде стига пишете за него

33

Анонимен

преди 3 години

Всичко по въпроса го е изпял Висоцки в "Горная лирическая". Няма какво да коментираме, или да пишем статии.

32

Анонимен

преди 3 години

Оффф айде сега, още един герой посмъртно. Експедицицията не е неуспех, тя е върховна глупост! Даже и през лятото 1 от 4 алпинисти тръгнали към К2 загиват. Това е официалната статистика. А те тръгват през зимата и при - 50 до - 60 градуса... Вятър над 50км/ч Не е чудно че никой от цялата група не успява, тримата "изчезнали" вероятно никога няма да ги открият. Жалко за близките на този човек, но това си е било почти самоубийство

31

и докога ще дъвчете?

преди 3 години

Това си е абсолютно комерсиално нещо - плащаш си и катериш. Има базови лагери и местните шерпи така си печелят. За тях си е разходката с лодка като на нашите тарикати по морето. Търсили го били... Аха. Шерпите? Безплатно? Че те от това печелят. Там зеленчук не са виждали. За тях това си е туристическия сезон. Всеки може да го изкачи лятото. Бъди мачо! Бъди веган български мачо! Зимата ***! Само вече стига сте му дъвкали кокалите. Да почива в мир. а кога излиза филма? Книгата "Спомени за герой"?

30

Анонимен

преди 3 години

Медиите бягат от обществената си отговорност, затова ще го кажа аз.Герой е обикновения Българин - баща, работник, който от години не си е купил нищо, за да има за децата му. Комуто не остава време даже да се наспи, защото работи две работи и помага на децата си да научат това което в училище не успяват. Това е герой и пример за подражение. Юнаклъци продиктувани от его и осигуряване на поредната доза адреналин са обикновен мързел и тарикатлък. Медии, спрете да ни налагате неудачници за герои!

29

Много умно

преди 3 години

"Той се изкачвал заради хората които мотивирал "За какво ги мотивира ?Да ядат трева. Да не ядат месо. И така неподготвени (физически) да тръгнат към самоубийство !

28

Анонимен

преди 3 години

Какъв неуспех,това е резил и излагация.С народни пари ходите като главнаци и доказвате колко просто на нашето племе и на последния шерп в Хималаите.

27

GG

преди 3 години

От тези вече ми писна. Обърнаха свещените върхове в кръчма. Сега природата си ги взима

26

Анонимен

преди 3 години

На 42 години е. Все пак доказа, че не е като месоядните шерпи.

25

Анонимен

преди 3 години

Иии кво мотивита самоубийдтвото му? Самоубийствен туризъм? Датвин го е казал ясно и точно.

24

Shark

преди 3 години

Точно така, огромен успех. Да си идеш на 35, заради акъла и егото си и да оставиш родители и дете. Много голям успех, няма що. Стига сте ги величали такива егоисти, няма нужда да имат последователи - други млади хора да се трепят. Уважавам всеки спорт, катеренето също, но само когато е в разумни граници на безопасност. Никой от нищо не е застрахован, но това сам да направиш така, че да си идеш, това вече не е нормално.

23

Анонимен

преди 3 години

Глупости! Правил го е заради собствен кеф! Какви са тия захаросани приказки? А след себе си оставя почернени скърбящи близки. Дано е бил доволен!

22

В. Узунов

преди 3 години

За мен също е пълен успех. Отървахме се от един преживен индивид на ориз,треволяци ,мюслите и темподобни.

21

Анонимен

преди 3 години

Успех е когато се качиш горе и след това се върнеш жив и здрав.Неуспех е когато не се качиш. Когато има жертви си е трагедия.

20

Анонимен

преди 3 години

Да изкачиш дори един от тези планински гиганти, не е равносилно на това да качиш четири пъти Черни връх.Алпинизъм и туризъм нямат сравнение.

19

Анонимен

преди 3 години

Още трима от експедицията на Скатов никога няма да се завърнат живи. Разбирам, че си плащат много пари и са били мотивирани от успеха на 10-мата шерпи, но този връх никога преди това не е изкачван през зимата! Ясно са им казали да не тръгват! Няма как европейски туристи на 35+ да се мерят с местните, чиято работа е да катерят по цял ден. На какво се разчита, на божията помощ ли, на чудо? Всеки спортист би трябвало да е воден от рационален страх при постигане на успехите си и да си знае възможнос

18

Анонимен

преди 3 години

Отиде си нелепо. Много по-опитни и подготвени алпинисти не биха се наели да катерят К2 зимата. Не беше нужно точно той да го прави. Уважение все пак за това, което постигна.Бог да го прости!

17

Анонимен

преди 3 години

Аз го отписах още на предишната експедиция този турист и там беше в лоша кондиция ..сам си го призна искал фа си докаже че веганите могат .. могат да пасат трева

16

House M.D.

преди 3 години

Така е!!! Тази експедиция винаги може да служи като отрицателен пример. Затова и не можем да я назовем неуспешна.

15

айде достатъчно !

преди 3 години

Успех беше на Христо Проданов -изкачи върха и на връщане стана жертва ,но това -трява да си съвсем без ум да твърдиш такива нелепости!