54

Анонимен

преди 3 години

Естествено, че не е "неуспех"! Това е ужасен, трагичен ПРОВАЛ!

53

Анонимен

преди 3 години

природата не търпи фукльовци, тя е безмилостна и безчувствена.

52

Анонимен

преди 3 години

Разбира се, човекът успя да умре. Това си е успех все пак. Има и по-лесни начини за самоубийство, но катеренето на върхове посред зима е черешката на тортата . Триумф на егото.

51

Наталия

преди 3 години

Ай стига ни занимавахте с тоя бре. Ееее голям герой го напрайхте. Някъв паднал из чукарите и умрял. И вече по цял ден ша четем за него. Ми да не е ходил. Да го е бил някой по кратуната да ходи? Не е. Ай стига вече де.

50

Анонимен

преди 3 години

За какво ги "мотивира"?Да се катерят по *** и да задоволяват собствените си амбиции.За луди пари.

49

Анонимен

преди 3 години

Никой не му пука на дюдюка.

48

до На фона на...

преди 3 години

Как трима, досега са пет. Това е К2 и зимата. Не знам как си е повярвал толкова много, че ще се справи при положение, че няма техническа подготовка на елитен алпинист и не е роден с името Шерпа. Абсолютно сте прав - този внушаван героизъм е безпрецедентно вреден, утре някоя бременна ще реши да се доказва, само и само да е първата...

47

На фона на...

преди 3 години

...гибелта на Скатов, подобни преекспонирани приказки звучат кощунствено!Човекът / според специалистите - сериозно неподготвен, разчитайки, че и този път ще му се размине/ се опита да направи нещо голямо, плати най-високата цена / заедно с други трима от същата експедиция/ - нека почива в мир!Но да славиш поведение, което внушава на други неподготвени хора мерак да се пробват в подобни екстремни начинания.....нямам думи....

46

Анонимен

преди 3 години

Според мен това е като да си наемеш пистата на Монца за няколко часа, да влезеш в един болид и да решиш да караш с 300 км в час, защото видиш ли с бмв тройката по Тракия си много добър и винаги си обичал високите скорости. И после като се нацепиш в стената , да получиш възхвала какъв герой си, как си си преследвал мечтите и си вдъхновител и т.н. и т.н.

45

Анонимен

преди 3 години

Да бе, да! Този връх никога НЕ Е бил изкачван през зимата. Случайност?!? Не мисля. Има толкова много по-опитни алпинисти от нашия юнак, но не се наемат. Сега се бяха събрали няколко аматьора със свръх ЕГО, надумали се и хоп - първата зимна експедиция. С една едничка цел - да са ПЪРВИТЕ алпинисти качили върха през зимата. Това Е истината. И те сами си го признаха. Обаче цък - група Шерпи бяха първи и на 16.01.21 бяха на върха и се върнаха. От експедицията алпинисти май никой не оцеля.

44

Анонимен

преди 3 години

До Кръстьо КостовУмрел за Македониjа и маjка Тереза!

43

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен37 Споредголямата част от русняците, от предозиране със Старичок.

42

Анонимен

преди 3 години

До 41Не са безхаберници, а пишман туристи. От тази експедиция загиват досега 5 човека /испанецът Сержи Миньоле, после българина, а вчера още трима/, пишеха, че са били 27. С тях е била е приятелката на Скатов.Някой пишеше, че нашите са имали специална палатка и са тренирали в хола си какво е да си на такава височина.

41

Анонимен

преди 3 години

"Геройство" за хора с огромно его. Там над 7500 метра е вълчи свят. Няма брат, няма приятел, няма колега, няма сънародник. Не знам как ги пишат тези хвалебствия , като най-малка идея си нямат за какво иде реч. Попрочетете малко да видите короната , колко е бодлива. Карат се за въображаеми одеала, крадат си кислород, ръкавици, пики, развалят си палатките, сменят координатите само и само те да са първи горе. На тази височина си едно озверяло животно с беснеещо чувство за самосъхранение....

40

Анонимен

преди 3 години

Какъв ти неуспех, то си е фрапантно фиаско. А словоблудството , което са публикували е подигравка със здравия разум.

39

Кръстьо Костов

преди 3 години

Незабравимия герой и невъзпят гений умря заради България ! Той с риск за живота си искаше да прослави Майка България и затова се чувстваше длъжен пред дедите и децата ни да даде всичко от себе за това ! Нека в тези тържествени мигове паднем на колене и си спомним за него, както той мислеше за всички на !

38

Христо

преди 3 години

Как да не е неуспех-целта не е постигната,човека е загинал...ако това не е неуспех *** кое да кажем успех.Те това са драсканици и глупости.

37

Анонимен

преди 3 години

И как умира Висоцки? Както пее в песента или от предозиране съчетано с алкохолизъм?Все още ли е по-важно какво казвам, а не какво правя?

36

Ха-ха

преди 3 години

Не съм фен на платените изкачвания, когато шерпите ти правят парапетите и ти носят раницата. Не, че е лесно. Но не честно към планината. И тя не прощава

35

IQ 2.28

преди 3 години

До Анонименсамо че, на българина не му трябват герои и ролеви модели, а мъченици.