70

Анонимен

преди 3 години

До 60 Съвсем сериозен въпрос Ти колко глупав грък си , за да не знаеш че К2 е част ОТ планинската верига Хималаи? Благодаря

69

Анонимен

преди 3 години

Нама нищо героично в това да идеш на екстремна екскурзийка и да те върнат в трупния чувал заради едното его. Природата непрощава самоубийствени "героизми". Набийте си го в главите.

68

хммм

преди 3 години

Абе нещо много българи почнаха да измират по тия Хималаи. Ако не се лъжа, това е третия смъртен случай с наш сънародник за 3 години.

67

До 21

преди 3 години

Единственото общо между Скатов, Христо Проданов и Боян Петрое е, че и тримата загинаха във високата планина. Христо Проданов направи изкачване по маршрут недостижим за 99% от днешните покорители на Еверест и след нашата експедиция или мисля още една след това не е имало опити да се изкачва Западния гребен.

66

Анонимен

преди 3 години

Бил смел, бил герой... Правите ли разлика между смел и глупав? Или между герой и *** с огромно его?Смелост е да рисуваш за да помогнеш на някого, глупост е да рискуваш за да те пишат "у вестникО". Е, съжалявам, но този е бил от вторите...

65

София

преди 3 години

Бог да го прости! Моите съболезнования на близки и приятели.

64

KZL

преди 3 години

И тоя короната го тръшна

63

Анонимен

преди 3 години

ако Баце беша паднал на К2 след скъсване на въжете Шепнешкомърите мамацата щеа да попилеят шо тоъ К2 чеше да го раздели на две К1-тки, ендата за ГЕРБ другата за ГРОБ

62

Анонимен

преди 3 години

Както казваше Боян Петров - ,,Никой не умира истински, душите ни се прераждат".Не е важно колко, а как си живял. Всеки осъществяващ мечтата си на практика е достоен за уважение. В крайна сметка не са толкова много този род хора.

61

Анонимен

преди 3 години

Лавини, падащи камъни и лед, цепнатини запълнени със сняг, преспи, -50 градуса, миг невнимание и си мъртъв. В такива условия човек трябва да разчита единствено на себе си. Никога не бих ползвал въже поставено от другиго. Това е като сгъването на парашута, всеки си го сгъва сам... Ако не можеш сам да си го сгънеш, не скачаш с парашут.Да почива в мир Скатов, загина докато преследва мечтите си!

60

Иван

преди 3 години

Природата е по-голяма. Ясно е. Но в сърцевината на човешкия дух е елементът на доказване,на борбата с невъзможното,на триумфа на дух над тялото и победата въпреки шансовете. Неразривна част от нашата същност е тази наша черта. И така трябва да бъде. Отстранете духа и емоцията от човека и ще получите робот. Да си човек е повече от това. В историята има хиляди примери за подобен триумф,но ,за съжаление, и много случаи на печал.***?Герой?Безотговорен?Идол? Не,отговорът е просто човек.Почивай вмир

59

Анонимен

преди 3 години

И за Боян Петров, сега и за Скатов, едни и същи неща се пишат и няма елементарно уважение към паметта им. Всички ще умрем, някога, някъде .... някои от нас може още днес, утре - може и след 50 години.

58

Анонимен

преди 3 години

Е, ама имало и полза де - вижте, че цял ден не си говорим за коронавирус!

57

Nikos Petros

преди 3 години

К-2 не е в ХИМАЛАЙТЕ !!К-2 е 500 КМ ОТ ЕВЕРЕСТ !И Е В ПЛАНИНАТА КАРАКОРУМ (ПАКИСТАНСКИ ПАМИР)...ВЪВ СПОРНАТА ОБЛАСТ КАШМИР.ПАКИСТАНСКИ КАШМИР...САМО НА 30 КМ ОТ АКТУАЛНАТА ЛИНИЯ НА КОНТРОЛ СЪС ЛЕДНИКА СИЯЧЕН , КОЙТО ИНДИЯ ЗАВЛАДЯ В 1984 г. и е Индииски .

56

ccc

преди 3 години

Плюс Коронавирус като причина.

55

Петър

преди 3 години

Бог да го прости момчето , отдаден изцяло беше страдста убива в някой случаи ... продаде си всичко заради тази му стихия ето тва са истинските българи и хора за пример във фалшивито ни обшество , доста българи останаха в подножията вечна им слава и памет .

54

Иван

преди 3 години

Бог да го прости! Лош късмет е с това скъсано въже, ама пък на такива места има и пукнатини, пропасти, лавини, така че от всичко там може да загинеш.Не случайно К2 е изкачен от 300 души, а Еверест от 6000.

53

Иванов

преди 3 години

На 42 години е бил. Не млад, но не е и стар.

52

Анонимен

преди 3 години

Да почива в мир! 400 метра височина... скачал съм с бънджи от моста на Витиня, там е едва 120метра и доста си помислих преди да се метна...

51

Анонимен

преди 3 години

До GGНякой ти иска пари ли?А за тебе някой дава ли 2стинки?