16

К2

преди 3 години

Не е вярно, че прясното мляко не се разваля т.е пресича. Даже в хладилник, на вратичката се вкисва, щом престои отворено 5-6 дни, понякога през лятото и по-малко. Ако се сложи в камерата или фризер някакво количество, което не може да се ползва в рамките на срока на годност,то може да се запази за месеци.

15

Анонимен

преди 3 години

Тези съвети, макар и сбъркани, важаха за истинското кисело и прясно мляко, което го имаше преди 1989 година. Сега млякото може да стои с години и не се разваля, защото не е истинско. Разбира се, че температурата на по-долните рафтове е по-ниска от тази при по-горните рафтове, а не обратното, както е сбъркан превода. Принципно производителя би трябвало да казва какъв е диапазона на температурите, при които се съхранява всеки продукт, вкл. и млякото, но обикновено казват само горната граница, коет

14

Анонимен

преди 3 години

"Ако искате млякото ви да се задържи възможно най-дълго годно за консумация, съхранявайте го на горните или средните рафтове и то в близост до дъното на хладилника."ПОСЛЕДНО НА ГОРНИТЕ , СРЕДНИТЕ ИЛИ БЛИЗО ДО ДЪНОТО?ХУБАВО Е КОГАТО ЧОВЕК ПРЕПИСВА НЕЩО ДА ВЛАГА И МАЛКО МИСЪЛ!

13

верно

преди 3 години

да не държим 20 литра мляко на вратата? заминава за 1-2 дни, колко да му удължим срока до 1 месец ли? вие какви хладилници ползвате, не разпределял равномерно - МРАЗ или ЗИЛ?

12

Вълнаро

преди 3 години

За щастие имам достъп до малък производител, божествено краве мляко, тия изкуственяци от магазина имат вкус на нищо, и нямат разваляне, това без консерванти няма как да стане.

11

Мандра

преди 3 години

Не се притеснявайте за вашето мляко на вратата на хладилника ви ! То е от химия и няма нищо естествено в него гарантираме ви че 12 месеца нищо му няма , ако щете и на слънце го дръжте . Букгарикус бациликус нали знаете ? И не забравяйте .... подкрепяйте българското

10

...

преди 3 години

Значи на най-горния рафт било по-студено от най-долния рафт....брех брех, нова физика измислихте...

9

Анонимен

преди 3 години

Ако за 30 дена не изпиете литър - да ви кажа ли през къде ще ви е дали ще му удължите срока с 2-3 дена или не?!? То сина ми пие по 200мл на ден, за седмица със сигурност е опаткал литъра далеч преди срока на годност да е минал... пък като мине - да не е милиони? Лев и пеесе, пак ще му вземем.

8

Анонимен

преди 3 години

Мляко ползвам само за кафето сутрин и решиш че ми е много по удобно да купя пакет сухо и да слагам по една лъжичка, отколкото 2 седмици да размятам кутия из хладилника.

7

понеделник

преди 3 години

По-важно е, как да излъжем хладилника , да работи в неотоплявано помещение. Дайте идеи...

6

Анонимен

преди 3 години

На снимката надениците са му увиснали, млякото му било проблемно.

5

Анонимен

преди 3 години

Нито се разваля, нито се пресича, нито вкисва. Нищо няма на млякото.

4

anonimen

преди 3 години

vredno

3

Анонимен

преди 3 години

Оставял съм кисело мляко от магазина 2 седмици отвън без хладилник и нищо му няма

2

Анонимен

преди 3 години

Това не е мляко, както и всички други 6оклуци с които за съжалетие се храним.

1

Анонимен

преди 3 години

Млвкото от магазина не се разваля и на стайна температура да го държа.