41

Ко40

преди 5 месеца

Добре де, защо не вземат опит от лунната програма. Кацаха и излитаха все едно карат юбер. А загубили чертежите и документацията, е случва се.

40

Бой-COVID-59

преди 5 месеца

Space БУМ X - бум, бум.

39

Аман от драскачи

преди 5 месеца

Много тенденциозна статия и коментари също. Това НЕ е полет на космически кораб ! Спейс Екс безпроблемно връща първата степен и космическият кораб. Но втората степен изгаря. Тези експерименти са с метална конструкция, която наподобява тази втора степен. Целта е да се постигне дизайн и технология при която и втората степен също се връща на Земята за следваща употреба.

38

Анонимен

преди 5 месеца

Какъв фалстарт бе, селянко. Това са тестови прототипи, чиято единствена цел е да се тестват и коригират в движение параметрите. И SN8, и SN9 изпълняват 90% от очакванията още от първия път. Проблем се оказва повторното включване на двигателите при кацане и именно върху това са се фокусирали сега. Има още 4 прототипа в момента, чакащи да ги изстрелят и евентуално размажат, за да видят къде и какво трябва да се промени. Журналистите сте рядко прocти парчета..

37

Анонимен

преди 5 месеца

Малеееее ! И с тия взривяващи се кораби щели да пращат космонафти на Марс !

36

ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

преди 5 месеца

"От компанията на Илън Мъск все пак определиха изпитанието като сравнително успешно - корабът успя да прекара 6 минути и 26 секунди във въздуха" - това си е направо отлично постижение...

35

полковник Колев

преди 5 месеца

Дано не е имало космонавти на борда.

34

Анонимен

преди 5 месеца

Инженерите на СпейсЕкс са кренвирши!

33

Анонимен

преди 5 месеца

УжасТ!

32

Капитан Пикард

преди 5 месеца

До Анонимен 25Какви акции? SpaceX не е публична компания и акции на борсата не се търгуват. Тая измама и ПР кампания ще излезе най-скъпата в историята, предвид мащаба на разгръщащата се дейност. Само преди две седмици стана ясно, че са придобили две офшорни нефтени платформи, които вече се казват "Фобос" и "Деймос" (имената на двата големи астероида спътници на Марс) и се преобразуват в плаващ космодрум. Баси ПР-а, баси чудото.

31

Анонимен

преди 5 месеца

Якото лоби против Мъск, че местните мутри не могат да хванат пазара с ел.колите и ги е яд, че бенза нема се продава.

30

NASA

преди 5 месеца

Рашка кога ще изкара рубля да потроши 9 Старшипа с по три Раптор двигателя, кога ве рашки фенчета ще имат Фалкън 9.? Кога ве другари със спрели в соца тикви

29

Анонимен

преди 5 месеца

До Капитан ПикардВярата ми е подсилена, защото виждам, че са пратени изпитания, като теб.

28

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 24Трудно е .... Хората си мислят, че всичко става без усилие и труд. Хоп - телефон. Хоп - икономика. Хоп - кола. Хоп - старшип. Не знаят колко труд, провали, нерви и време отнема.

27

Анонимен

преди 5 месеца

Хей! Защо ми махнтахте коментара, в който критикувам зле написаната и проучена статия? Внимавай, че заради такиша изцепки пада трафика!!!

26

Анонимен

преди 5 месеца

Май не е на ясно, драгата журналистка, че това са тестове. Дали знае, че Мерцедес, дето му точи лиги, праши десетки и стотици прототпи също?

25

Анонимен

преди 5 месеца

Fakeship донесе срив в акциите. Никой не обича да влага в провалени компании. Пирамидата тръгна да се събаря

24

Анонимен

преди 5 месеца

Излита, превърта се, маневрира, насочва се за приземяване където трябва, не успява да кацне. Заключението на статията - фалстарт.Чернословциии. Нито една друга ракета освен тяхната фалкон 9 не прави последните три неща. Тази пък е в ПЪТИ по-голяма. Нормално е при тестванато на прототипи да стават засечки. Това се прави за да не станат като стигнат до готов за ползване модел. Ама айде, сполай Ви. Продължавайте да джавкате.

23

Анонимен

преди 5 месеца

Най-бъгларски написаното заглавие днес ...

22

20 мАсквич ти е

преди 5 месеца

много.