36

Анонимен

преди 3 години

Какъв фалстарт бе, селянко. Това са тестови прототипи, чиято единствена цел е да се тестват и коригират в движение параметрите. И SN8, и SN9 изпълняват 90% от очакванията още от първия път. Проблем се оказва повторното включване на двигателите при кацане и именно върху това са се фокусирали сега. Има още 4 прототипа в момента, чакащи да ги изстрелят и евентуално размажат, за да видят къде и какво трябва да се промени. Журналистите сте рядко прocти парчета..

35

Анонимен

преди 3 години

Малеееее ! И с тия взривяващи се кораби щели да пращат космонафти на Марс !

34

ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

преди 3 години

"От компанията на Илън Мъск все пак определиха изпитанието като сравнително успешно - корабът успя да прекара 6 минути и 26 секунди във въздуха" - това си е направо отлично постижение...

33

полковник Колев

преди 3 години

Дано не е имало космонавти на борда.

32

Анонимен

преди 3 години

Инженерите на СпейсЕкс са кренвирши!

31

Анонимен

преди 3 години

УжасТ!

30

Капитан Пикард

преди 3 години

До Анонимен 25Какви акции? SpaceX не е публична компания и акции на борсата не се търгуват. Тая измама и ПР кампания ще излезе най-скъпата в историята, предвид мащаба на разгръщащата се дейност. Само преди две седмици стана ясно, че са придобили две офшорни нефтени платформи, които вече се казват "Фобос" и "Деймос" (имената на двата големи астероида спътници на Марс) и се преобразуват в плаващ космодрум. Баси ПР-а, баси чудото.

29

Анонимен

преди 3 години

Якото лоби против Мъск, че местните мутри не могат да хванат пазара с ел.колите и ги е яд, че бенза нема се продава.

28

NASA

преди 3 години

Рашка кога ще изкара рубля да потроши 9 Старшипа с по три Раптор двигателя, кога ве рашки фенчета ще имат Фалкън 9.? Кога ве другари със спрели в соца тикви

27

Анонимен

преди 3 години

До Капитан ПикардВярата ми е подсилена, защото виждам, че са пратени изпитания, като теб.

26

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 24Трудно е .... Хората си мислят, че всичко става без усилие и труд. Хоп - телефон. Хоп - икономика. Хоп - кола. Хоп - старшип. Не знаят колко труд, провали, нерви и време отнема.

25

Анонимен

преди 3 години

Хей! Защо ми махнтахте коментара, в който критикувам зле написаната и проучена статия? Внимавай, че заради такиша изцепки пада трафика!!!

24

Анонимен

преди 3 години

Май не е на ясно, драгата журналистка, че това са тестове. Дали знае, че Мерцедес, дето му точи лиги, праши десетки и стотици прототпи също?

23

Анонимен

преди 3 години

Fakeship донесе срив в акциите. Никой не обича да влага в провалени компании. Пирамидата тръгна да се събаря

22

Анонимен

преди 3 години

Излита, превърта се, маневрира, насочва се за приземяване където трябва, не успява да кацне. Заключението на статията - фалстарт.Чернословциии. Нито една друга ракета освен тяхната фалкон 9 не прави последните три неща. Тази пък е в ПЪТИ по-голяма. Нормално е при тестванато на прототипи да стават засечки. Това се прави за да не станат като стигнат до готов за ползване модел. Ама айде, сполай Ви. Продължавайте да джавкате.

21

Анонимен

преди 3 години

Най-бъгларски написаното заглавие днес ...

20

20 мАсквич ти е

преди 3 години

много.

19

Анонимен

преди 3 години

Браво на Илон Мъск - връщащи се ракети, а сега и старшип, което ще стане рано или късно, поне някой да се опитва да да изведе хората напред.

18

Анонимен

преди 3 години

По-добре да си купите един Форд, с естествен дизел, от колкото една тесла с изкуствен мозък. Самозалепващи бракми.

17

Капитан Пикард

преди 3 години

До Нека муКакъв Господ? Това е прототип... заварен на ръка... с идеята да се взривява, докато не изчистят проблемите. Затова и правят няколко прототипа паралелно. Следващият вече е на площадката и още няколко са в различен стадий на завършеност. Подготвят още много експлозии за да пълнят малките ви душички.Това е само корабът. Като почнат с прототипа на първата степен, експлозиите ще са много по-големи. А цялото нещо ще е 120 метра и 5000 тона. Ще гърми яко. Ще подсилят вярата ти в Бог.