56

Анонимен

преди 3 години

За всички тези, които се радват на това искам само да напомня малко история от ВСВ когато Фон Браун прави прототипи на ракетите ФАУ 1 и 2 и голямата част от опитите за изстрелване са били неуспешни. Няколко години по късно на базата на този опит хора биват пратени в космоса. Ако целиш нещо с прашка може и да ти се получи от първия път, а когато става въпрос за технология за пренос на хора и товари в космоса нещата са далеч по-сложни. Елементарните сметки в магазина в космоса всичко е сложно.

55

Анонимен

преди 3 години

До expert - определено ме развесели, евала

54

Анонимен

преди 3 години

до 56Ако си поне малко вяршащ, ще знаея че това, дето го пишеш е грях. Е? Варшащ ли си?

53

Бай Господ

преди 3 години

Към микробите създадени от мен: първом почистете тази планета и след това са напъвайте да осирате и другите. Аз, Бай Господ, ви Казах! Биде утро, биде ден;)))

52

Капитан Пикард

преди 3 години

До Ко40Пето, приземяването на планетно тяло е съвсем различно в зависимост от това дали има атмосфера. Старшип се извърта по корем (където ще има топлинен щит) и пази равновесие с крилата за да се забави в атмосферата. За приземяване на планети без атмосфера това не работи. SpaceX участват в лунната програма на НАСА и разработват версия на Старшип със съвсем различен метод на кацане. Не че имат шанс да спечелят, защото НАСА са консервативни и по-скоро ще повторят "Аполо".

51

Капитан Пикард

преди 3 години

До Ко40Четвърто, "Сатурн 5" не е подходяща за Марс, защото може да занесе 10-20-30 тона до там, което е крайно недостатъчно. По онова време мисия до Марс са разработвали ядрени двигатели по програмата NERVA. Старшип от друга страна може да приземи на Марс 100-150 тона. Досега никой не е приземявал повече от тон там.

50

Капитан Пикард

преди 3 години

До Ко40Трето, "Сатурн 5" е била най-скъпата и неефективна ракета в историята, което не е изненадващо, предвид че е базирана на технологии от 50те и 60те. Килограм товар изведен в орбита с нея излиза 8000-9000 долара, няколко пъти повече до луната и още няколко пъти повече до Марс. За сравнение - целта на Старшип е килограм товар, независимо от целта, да струва няколко десетки долари, в идеалния случай 15-20 долара.

49

Капитан Пикард

преди 3 години

До Ко40Първо, никой не е губил никакви документи за програмата "Аполо". Това е лъжа, която конспираторите обичат да разпространяват. Преди няколко години даже Джеф Безос извади един от двигателите от океана и вече е в музея, като много други компоненти от ракетата.Второ, за да се построи отново "Сатурн 5", трябва да се възкресят антични производствени методи и технологии. Абсурдно е. Все едно сега да построим пирамида по технологията на древните египтяни.

48

Анонимен

преди 3 години

Олеле ... жал ми е за България ...

47

Анонимен

преди 3 години

До полковник КолевТо няма "борд" ...

46

Анонимен

преди 3 години

Ей тва е лошото на глобализацията, че глупаците и неграмотните имат право да изразяват мнение! "О"спех в правописа пичове хаха :Д:Д

45

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 45Що бе. Тесла 3 е бач адекватна количка.

44

мда

преди 3 години

Гледайки експериментите на Мъск ....си отговарям какви са плановете и разработките на американските военни за близко бъдеще......

43

Оспех другарю МъскOF

преди 3 години

Спейс Х са взривил ...... баааго. Сега шорошките тролейчета ще трябва да поемат двойни ... хм, смени за да защитават честа на фаворита Мъск . И с плам в очите и бързи пръстчета да отговарят на нападките и подигравките на "врага" ....Оспех им желая ... А дано и Шорош се смили и пусне по някой цент отгоре . Матросов се бил хвърлял пред амбразурата на врага .... ха , аматьор. Да можеше да види какви ги вършат нашенските тролчета когато нещо се обърка с "експериментите" на Мъск....

42

Анонимен

преди 3 години

Кажат ли ти "Илън Мъск" ..............бЕгай с 200 !!!Най-големия ИЗМАМНИК на всички времена.Бърни Мадоф пасти да яде.Пирамиди, Фараони и Балъци за Трилиони.

41

demolitor

преди 3 години

Да им пратим един инспектор , да намине от там с джипката и да им обясни ....................., че Станишев е виновен за проблемите , той лично , заедно с Царя и Орешарски саботират излитанията .

40

Анонимен

преди 3 години

Само мога да кажа евала на Елон! Последните години страшно много допринесе за космическата програма на ЧОВЕЧЕСТВОТО! На там е пътя на хората- нови светове !Вярвам, че рано ии късно ще постигнем неща, които сме ги виждали само в Междузвездни войни и Стар трек!

39

Ко40

преди 3 години

Добре де, защо не вземат опит от лунната програма. Кацаха и излитаха все едно карат юбер. А загубили чертежите и документацията, е случва се.

38

Бой-COVID-59

преди 3 години

Space БУМ X - бум, бум.

37

Аман от драскачи

преди 3 години

Много тенденциозна статия и коментари също. Това НЕ е полет на космически кораб ! Спейс Екс безпроблемно връща първата степен и космическият кораб. Но втората степен изгаря. Тези експерименти са с метална конструкция, която наподобява тази втора степен. Целта е да се постигне дизайн и технология при която и втората степен също се връща на Земята за следваща употреба.