101

Анонимен

преди 5 месеца

До 100Ха,ха,ха ще изгнием в панелките ,пак е за предпочитане отколкото на враждебната среда на Марс.

100

Анонимен

преди 5 месеца

До 97Ако се информираш за света от това извинение за медия, яко си го закъсал ...

99

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 96Много българско!На моето мнение - става!Не е на моето мнение - не е свестен!Затова ще си изгнието по панелките.

98

Капитан Пикард

преди 5 месеца

До АнонименА ти къде НЕ видя втори прототип? На всяко видео го има. Примерно на официалното "Starship | SN9 | High-Altitude Flight Test" от ютюб канала на SpaceX. Въпросът сега е дали е отнесъл някой шрапнел, защото май не беше умно да го изкарват. Явно действат самоуверено.Туитър потребителят brendan2908 поддържа графика със състоянието на прототипите. Наред за гърмене е SN10. От SN15 натам почва подобрен дизайн. Още много работа имат. Кацане от 10 км е едно, а от орбита съвсем друго.

97

Анонимен

преди 5 месеца

До 94 АнонименКъде видя тая друга тестова единица ? Май пушиш трева

96

Анонимен

преди 5 месеца

Цялата идея за полет и заселване на Марс е фалстарт и взрив за милиарди $.Няма нито един свестен учен който да твърди ,че е възможен живот на Марс за човешкият организъм!

95

Анонимен

преди 5 месеца

То друго не се е и очаквало . Он пушач на трева зарибил майсторски вложители с милиарди но скоро ще го линчуват

94

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 87"йде да му е честитка милярдите загуби от експлозията и повече късмет там след две три години като сглоби следващата."АМ ... ехооо! Алоооооо! Добро утро! Събодете се! Кой спи още?Какви загуби? Къде ги видя. А видя ли, че другата тестова единица е готова. На площадката е. Даяе се напраяи малко, от падането на SN 9.

93

87

преди 5 месеца

До 87Свъряи се времето, дето ресурсите и всичко се държат от държавата.

92

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 88Горивото не е само петрол ...

91

87

преди 5 месеца

Те и повечето коментиращи нямат акъл, но тръгват да дават такъв. Кой луд вЕрва бе?

90

Капитан Пикард

преди 5 месеца

До АнонименКислород има на Марс, свързан с въглерод. Викаме му въглероден двуокис и знаем как да произведем кислород от него. Затова има и такава умалена система на ровъра на Mars 2020. За метан е по-сложно, защото трябва водород или поне вода, която може би има под повърхността. В краен случай могат да им закарат. Проблем е енергията, а не самата технология на производство, която е известна от поне 100 години.Аз не казвам, че става лесно. Казвам, че има решения с настояща технология.

89

Хе

преди 5 месеца

През пет,десет дена се разбиват самолети.С тия космически кораби,ще е същата работа.След време ,ще идат до Марс,ще се върнат и заради едното хвалене ,къде са били ,се харчат безумни пари.

88

Анонимен

преди 5 месеца

До Капитан ПикардКакво гориво сънуваш на Марс бе? Да си видял петролни кладенци там? Алооо въздух нема за дишане, първо по това помисли пък после за бензина...То ако така лесно ставаше то половината свят там щеше да е ракети имаме от половин век.

87

Анонимен

преди 5 месеца

До АнонименРакетите ги правят умни хора с големи държавни ресурси не някакво *** дето се мисли че има пари и се прави на железния човек по телевизиите. Айде да му е честитка милярдите загуби от експлозията и повече късмет там след две три години като сглоби следващата.Те повечето държави по света немат ракети пък некъв си там тръгнал да ми прави космически кораби. Кой луд верва бе?

86

Анонимен

преди 5 месеца

Толкова много експерти тук, а всичките склададжии и конслутант продавачи по моловете. Що не се хванете да сглобите една ракета и да му покажете на тоя хамерикански еврейн как се правят нещата?!?

85

Капитан Пикард

преди 5 месеца

До дО Капитан ПикардНай-разумното е да се осигури орбитална станция преди някой да ходи там. Истината е, че нашата система е много крива за космическа цивилизация. Имаме само един запъртък като Марс, който е студена, токсична и радиоактивна пустиня. Заради ниската гравитация дори не е ясно дали жена може да износи дете там. Затова визията на Безос за хора в космически станции ми изглежда по-разумна, но тя е доста по отдалечена във времето и по-амбициозна от хора на Марс.

84

Капитан Пикард

преди 5 месеца

До дО Капитан ПикардПодобен план ще трябва да се рафинира и тества много години. Тия неща, които сега виждаме да се случват, колкото и бързо да се развиват, са само малка капчица от нужното.

83

Капитан Пикард

преди 5 месеца

До дО Капитан Пикард3. Последната директива на Тръмп към НАСА беше за разработване през това десетилетие на ядрени двигатели за ракети и малки реактори до 10 киловата за енергия върху други космически тела. Директивата инструктира НАСА да ползва по-слабо обогатен уран, но дава възможност да се ползва и обогатен уран. На практика НАСА работи от няколко години по тези проекти.4. Корабът може да носи достатъчно товар за да се помисли за приемлива защита от радиация.

82

Капитан Пикард

преди 5 месеца

До дО Капитан ПикардНещата, които могат да помогнат:1. Основна част от плана е орбитално презареждане в орбита около Земята. Евентуално може да се ползва за презареждане в орбита на Марс, след като са излетели веднъж от Марс.2. Ще трябва да произведат гориво на Марс и това е една от първите инсталации, които ще има там според Мъск. До няколко дни в орбита около Марс влиза мисията Mars 2020, която носи експеримент за добиване на кислород на Марс и евентуално ще демонстрира този принцип.