116

като

преди 3 години

мине торнадо остават само СТРОЕНИТЕ сгради а бараките са изчезнали-,,много разбират тия американци бе,, от тях акъл -НЕ

115

Анонимен

преди 3 години

До АнонименИсключително зле са Щатите, разпадат се, а ние къртим мифки! Мильони Американци чакат за българска виза, да могат да емигрират насам!

114

Анонимен

преди 3 години

Добре, че поне спряхте да приказвате, как Телса фалирала и никой не карал Телса ...

113

Анонимен

преди 3 години

"Аз по скоро бих повярвал че ще има българска космическа програма преди нещо такова да се случи, и като гледам изработката на "ракетата" по разни снимки там с набръчканата ламарина в стил покривна система на римската махала... може и по-добре да се представим"@който там го написа това.Напълно си прав. Щото другите коментиращи очакват чудеса от сбирщайна от щати, където масовото жилищно строителство се извършва с дърво колкото за подпорни греди, а останалото е лепени трици, картон и стиропор.

112

Анонимен

преди 3 години

До Ало АлоЗащото в момента се учерня образа на Мъск. Просто много хора не са готови за ел. колите. След 5-10 години, ще бръкне прекалено дълбоко в джоба на доста неприятни хора. А и виж - С 15-20 кв/ч зареждаш за 100 км пробег. Сложи го на нощна тарифа, за всекидневните си нужди и направи сметката, колко ще излиза. По 2.6-2.9 в зависимост от това, къде живееш.

111

напиняч

преди 3 години

"Защо напиняме към един ЧУЖД,напълно НЕПОДХОДЯЩ за живот"Ако не съзнаваш пълната и налудничава глупост стояща зад тези думи, то блазе ти. Честно ти го казвам. Много са като тебе и иронията седи там че проблемите на това "идеална за живеене жилище" идват от именно твоя род.Сега ще ти кажа важното: ти ще мизерстваш винаги. А хора ще отидат на Марс със или без твоят не струваща и пукната пара благоволия, че даже може и да живеят по добре там отколкото ти тук. Странно нещо е живота.

110

Анонимен

преди 3 години

До ПроСоТоТака е. ПРав си. Днес изтреляха само 50 сателита с ракети, котио се приземяват сами.

109

Анонимен

преди 3 години

До ПроСоТоЪм .... мисля, че си пропъснал същината на проблема и говориш, без да разбираш, което те кара да звучиш като ... пъъъъъъълен ***.

108

ПроСоТо

преди 3 години

До Ало АлоУважаеми,изстрелването на спътници на орбити от няколкостотин километра си е РУТИННА дейност отдавна!Не го е направил само тоя,който не е пожелал!..Тук става въпрос за ЕВЕНТУАЛНА "мисирия" до Марс!!!!!!..Нещата са много,много различни!..Впрочем ,какво ще търси поредния "Нийл Армстронг" на Червената планета,НЕ Е ЯСНО!..Или с други думи:-Защо напиняме към един ЧУЖД,напълно НЕПОДХОДЯЩ за живот на нашия Вид свят,като си имаме ИДЕАЛНОТО жилище-Земята?това е важно!

107

Ало Ало

преди 3 години

Днес Спейс Екс изтреля поредния "Фалкон" с голамо количество спътници. Но защо тъпаните, където се скъсаха да плюят вчера мъчат. А и "Днес" нищо не пише ? Що така бе редакцията ?

106

Анонимен

преди 3 години

Затова никой от коментиращите тук не работи за Мъск. Всяка машина има много детайли и редове код, които трябва да сработят заедно. Затова са тестовете - да се изчистят проблемите. Може много кораби да се палят, но не знаете колко много неща са решени от предния запален кораб. И може много "успешни" стартове да има, и пак да не могат да настроят оптимално режимите на работа за едногодишен полет. "Човек вижда това, което знае." Какво ли ще коментирате, ако наблюдавате хирург? На Мъск не му пука...

105

Анонимен

преди 3 години

Ами че той Мат Деймън откога отиде на Марс, посади картофи, и се върна.

104

Анонимен

преди 3 години

До ПроСоТо"Влакът може да тръгне и дори да спре ама друг път."- Просотата Дама

103

Анонимен

преди 3 години

Как тебе такое, Илон Маск :)

102

ПроСоТо

преди 3 години

е какво?..-За шест минути и ..там секундите,гениалното "изобретение" на америчкия "Корейко" ,ще стигне до Марс и ще достави живи и здрави астронавтите...опита е "успешен".....Не искам да изпадам в положението на дамата,която наблюдавала първото пускане на локомотива на..Стивънсън май беше,с думите:-"Няма да тръгне!"А като тръгнал ,тя се провикнала:-"Няма да спре!"..НО:-Така наречения "Полет до Марс с екипаж" НЕ Е ЛЪЖИЦА за устата на човечеството!..НЕ ПОНЕ ЗА СЛЕДВАЩИТЕ 100 години!

101

Капитан Пикард

преди 3 години

За Марс няма консенсус. НАСА поднови работата по ядрените двигатели и реактори, а отделно Мъск гърми някакви ракети в Тексас. Няма синхрон.За Луната обаче има, ако Байдън на дръпне шалтера. Меморандумите с международните партньори са подписани, модули от лунната орбитална станция вече се изграждат, работата по спускателните апарати напредва, а трите ракети, които ще участват (SLS, Ню Глен и Вулкан-Кентавър) се очаква да направят дебютните си полети до една година. Няма връщане.... надявам се.

100

Капитан Пикард

преди 3 години

Същото важи и за Луната и подновените амбиции да се ходи там и да бъде установен постоянен пост. Това също е стара идея, убита преди половин век. Общо взето, в момента виждаме активност и амбиции в космоса, невиждани от половин век. Не говоря само за SpaceX, а и за други частни компании и национални космически програми.

99

Капитан Пикард

преди 3 години

До АнонименНикоя космическа сила не се е опитвала да стигне Марс. По времето на космическата надпревара, състояла се горе-долу 1955-1975, е имало идея да се ходи на Марс през 80те. НАСА са развивали ядрени двигатели по програмата NERVA и са били близо до монтирането им на много по-мощни ракети от Saturn V. Никсън дърпа шалтера на всичко. След това е имало само празни приказки и Power Point презентации. Сега продължаваме от там, където са спрели преди 50 години.

98

Анонимен

преди 3 години

Половин век вече световните сили се мъчат да стигнат Марс и все не става. Кой ненормалник вярва на някакво си новобогаташче, че въобще може и да припари там? Вие наясно ли сте каква е трудността на въздушно космическите технологии?Аз по скоро бих повярвал че ще има българска космическа програма преди нещо такова да се случи, и като гледам изработката на "ракетата" по разни снимки там с набръчканата ламарина в стил покривна система на римската махала... може и по-добре да се представим.

97

Анонимен

преди 3 години

по филмите дават само успехи...с космоса и звездни и извън звезни работи