87

До Бунгар

преди 3 години

Нашите историци говорят неща, за които имат доказателства, значи не са нито лъжци, нито манипулатори, а просто ти си решил да ги наричаш така, което пък е чиста клевета ! Ето това е истината - не нечия, а просто такава , каквато е !

86

До Бунгар

преди 3 години

Те упълномощиха ли те да говориш от тяхно име ? И колко голяма е тази ''част'' ?

85

Бунгар

преди 3 години

Говоря от името на една част от македонците в България,а не от името на каракачаните и джамбазите.Всеки има право да изказва мнението си,а дали някой лъже себе си,разбира се,че си е негов проблем.Платени лъжци и манипулатори като нашите историци могат да виреят само в подходяща среда и публика.Не всеки приема тяхната истина за чиста монета.

84

До Бунгар

преди 3 години

Това, че ти лъжеш себе си, е твой проблем ! Недей да говориш от името на другите, без да са те упълномощили ! А относно Манасиевите хроники и други подобни документи - не, не са настолни четива за всички, а предимно за историците.

83

Кметот

преди 3 години

Български и македонски историци се съгласиха, че ВМРО не продава пиратки!

82

Loyko

преди 3 години

Браво! Договориха се за протоколите. Най после за 5 пари работа. Сега ги публикувайте.Пълен *** сме.Важното е да сме ***.После искаме да ни обичат... Сега сме най щастливите на света.Имаме си протоколи и то подписани.Ала..бала.Велики сме...

81

Бунгар

преди 3 години

Манасиевата хроника ни е настолната книга.Четем е в оригинал,няма значение,че не сме е виждали даже на картинка.Историци...бол, истини ..хитч.Ако си дадем отговор истински какви сме били,ще ни стане ясно защо сме такива сега и какви бихме могли да бъдем ако не се лъжем толкова много.

80

Тоя чвор не става!

преди 3 години

Пуснете го младото, най-ученото, Джамбаза!Десет години, се е шлайфал в Университета!

79

Авджията Гоце

преди 3 години

И БГ- историк 1 беше,но евридей се бръснеше.

78

Очила мустак и брада

преди 3 години

Ето го ! Това е, БГ- историка !А Каракачанов, само сланина !

77

До булгур

преди 3 години

Самият договор доколкото знам не е намерен, но има свидетелства от старинни летописи за него. Ще ти подшушна на ухото да потърсиш например Манасиевите хроники (но естествено не само там) - който търси, намира ! Ааайде...

76

Анонимен

преди 3 години

Не забравяйте че РСМ дава милиони евро за реклама на македонизма и в опита си да направи изро ди от българското население по тези земи!Българско защото 80% от населението на Охрид,Битоля,Скопие и всички градове и села на територията на РСМ са заявили писменно пред султана ,че са българи и искат да са под диоцеза на БЪЛГАРСКАТА ЕКЗАРХИЯ.За това има списъци в които няма нито един определил се за македонец".Какво повече да говорим, няма смисъл. Има само бо лни мозъци в РСМ.

75

Bul gur

преди 3 години

До 78Ще се радвам ако си го виждал този Договор с Византия.Ти ще бъдеш първия и единствен който го е виждал в оригинал/съпроводен с превод/.Хубаво е,че си вярваш като гледам.

74

До Булгур 77

преди 3 години

Първият договор между българите и Византия, с който им се позволява да се заселят в Мизия (която включва днешна северна България, Сърбия и Северна Македония) е два века преди това. Впоследствие се заселват и в Тракия. Живеещите по тия места не-гръцки племена не са воювали срещу българите, а точно обратното - присъединили са се към тях. По-късно, с идването на Аспарух основават държавата България, призната от Византия дори за империя. Има много запазени свидетелства за това.

73

Bul gur

преди 3 години

Договора ,на базата на който сме приели 681 година ,за година на основаването на България е изчезнал??? Как така? Поне да бяхме го видяли преди това.Да го пишем като осмото чудо на света. То без това ,освен пирамидите,всичко друго е по описание.

72

До 74

преди 3 години

За какви лъжи говориш, дай пример !

71

Анонимен

преди 3 години

на село нужника е по стар от тая ,,държава,,

70

То

преди 3 години

Ако гледаме по географска принадлежност, албанците и сърбите и те би трябвало да се наричат ''македонци'', хаха ! Ех, Луно Луноо, земльо македонска !

69

Анонимен

преди 3 години

В България колкото повече лъжи знаеш и вярваш в тях се приема,че си по осведомен и просветен.Важното е да звучат гордо и велико. Самочувствие изградено върху лъжи не е най доброто за един народ.Освен,само дето ставаме смешни в очите на другите.Тълкуването на исторически факти не ни се отдава много,особено когато сме губещи.

68

До 52

преди 3 години

Чакай чакай, ти пък какъв си - говориш български, а злословиш срещу българите ! Това, че Македония никога не е принадлежала на България, е или голяма твоя неосведоменост, или голяма лъжа ! Значи за ''македонския'' етнос ще се връщаме хиляди години назад, а за българската история - не повече от 100 !?! Така ли бе, наглецо, хайде кажи да те чуем ! Ти знаеш ли изобщо как и кога е възникнала България като държава по тия места ?!! Ако не знаеш, върви чети, има много достоверна информация !