18

Анонимен

преди 2 месеца

Гербаджиите смао АЕЦ-а не бяха успяли да счупят за 11 години, но явно опитите продължават!

17

гост

преди 2 месеца

Изключване на 4 от 4 Главни циркулацижнни помпи на 5 блок, последвано от сработване на аварийна защита на реактора. Съгласно описанието на сайта на АЯР за днешното събитие на блок 5 в Козлодуй. Абе хора, това събитие е проектна авария за ВВЕР-1000 !!!

bnra.bg/bg/facilities/npp-events/zadeistvane-na-AZ-na-reaktora-na-5-blok

16

да

преди 2 месеца

Докато АЕЦ-а се управлява от гербавата калинка Наско Михов, така ще е!

15

да,да ама не

преди 2 месеца

До Анонимен 12
Затова Херо Мустафа ходи до Козлодуй неотдавна! Защо я допуснаха в Командна зала на един от блоковете, след като тя изобщо не би следвало да минава през портала на централата е вопрос към калинката Наско Михов! Защо след това посещение се започнаха приказките за хибриди/катъри, мулета.../ между руски атомен реактор с американско атомно гориво, турбина и генератор от намсикъде е въпрос към калинката министър Нуша! А дали от кумова срама са питали руснаците за гаранции по темата?!

14

да,да ама не

преди 2 месеца

До Анонимен 2
Единствения коментар от човек, който е наясно с нещата! Има и задействия на защити поради прецакани сензори, осезатели...все тая ; от токови удари, които не бъркат работата на реактора по никакъв начин! Има си БРОУ на турбината и прочее, с които се поддръжа нормалната работа на реактора! *** смятат, че реакторите тип ВВЕР в Козлодуй са същите като онези в Чернобил, но не са! Чернобилските са тип РБМК! Това което направиха в Чернобил в Козлодуй не може да стане!

13

да,да ама не

преди 2 месеца

До Анонимен 8
Вярно е, че години се плащаше на ТЕЦ-Варна /ТЕЦ-а на Доган/ за студен резерв и като трябваше за норматив да вкарат блок в паралел със системата и да компенсират отпадането на друга мощност се дънеха! Студения резерв не е вече в ТЕЦ-Доган! Сега е в ТЕЦ"Марица-Изток"2!

12

Анонимен

преди 2 месеца

Теменушките обвиняваха БСП, че не направили конкурс за АЕЦ Белене.

Къде е техният конкурс за 7 блок Козлодуй?

Направиха конкурс за Белене за инвеститор, инвеститорите дойдоха, сега им вземат руските реактори, защото Уестингхаус нямали реактори.

Уестингхаус печели конкурс без реактор и чака да му дадат руски реактор.

11

Анонимен

преди 2 месеца

Всичко е негова отговорност, нали е едноличен вожд?

10

питанката

преди 2 месеца

Изключително дразнещо е как дежурните "коментиращи" свързват абсолютно всичко с името на Бойко Борисов. И енергийната система и атомната централа са пряко свързани с премиера, нали??? Къде бяха 11 години да посочват грешките на правителството и премиера, че сега се активизираха и всяка дивотия пряко свързват с Бойко Борисов. Оплюването стана национален спорт и старши треньора е БСП и дружинка хахаха, жалки са!!

9

Анонимен

преди 2 месеца

А иска да прави 7ми и 8ми блок.
Като им знаем 'строителството' на ГЕРБ (пропаднала отсечка на метро за милиони, пропаднали плочки за милиони над метрото, пропаднали скали след ремонт за милиони.)
7 блок на Козлодуй ще работи точно 3 дни и след това новината на "куклата Ку-Ку" от 1991г може да я обяви баш истинската кукла Ку-Ку от Банкя

8

Анонимен

преди 2 месеца

Каквото и да казва Рамадан, става въпрос за парите от студения резерв на Доган.

7

всичко е наред

преди 2 месеца

Аллах е с нас!

6

Анонимен

преди 2 месеца

"Не спирайте студения резерв на Доган."

Това казва Рамадана.

5

Мнение

преди 2 месеца

Каро гледам хаоса и разрухата в Тиквария ,представям си на какво дередже е атомната!Остава и тя да гръмне и край!

4

Анонимен

преди 2 месеца

Е след като няма авария значи оня с дрона е дръпнал шалтера иначе как нещо ще изключи без нищо.

3

Любо питен

преди 2 месеца

Вече как се нарича събитието, което настъпва, когато една машинария спре, защото някой агрегат спре да работи по начина, по който е проектиран или някой датчик отчете параметри извън изискваните?

2

Анонимен

преди 2 месеца

Медиите трябва коректно да поднасят информацията.
Реактора не е спиран буквално, а само енергоблока е изключен от енергийната системна мрежа заради активирана защита.
Това не ви е двигател на автомобил, че да го изключите току-така.

1

Анонимен

преди 2 месеца

По време на управлението на банкянския некадърник, всичко спира, всичко се руши, само чекмедженцето на крадеца се пълни.