66

Анонимен

преди 3 години

сега 200 тона злато са 12 800 милиона долара(12 трилиона)-----Всъщност са 12 милиарда.Трилионите са нещо много сериозно, по-внимателно с тях !

65

Анонимен

преди 3 години

Единствената банка която работи във франция след 1940-та е джей пи морган-------И какво казваш с това?Че си тьп ли?Защо да не работи, след като Германия не е била във война със САЩ?

64

Анонимен

преди 3 години

България щеше да е сръбска.------Много сте ми смешни.И как щеше да стане това?

63

Как къде?

преди 3 години

Парите от плана "Маршал" са уж изчезналите пари от ограбването на Европа от Хитлер.Просто бизнес.

62

юбералес

преди 3 години

До АнонименХитлер е имал 280 завода?! Построени с пари от американски банки? Става интересно. Къде мога да прочета за това?

61

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен От м.а6му6на ли си произлязъл

60

Анонимен

преди 3 години

До юбералес Хайде холан сега де ! Къде дрема ,сиреч спа ,когато показаха банковите сметки на американските банки,Ших ,Варбург Морган и пр. за нацистите . Построиха и инвестирали 280 завода на Хитлер ? А и банките все още работят . От *** ли си произлязъл ?

59

Парите нямат родина

преди 3 години

Винаги ще има алчни богаташи , но интернет уби власта им над масите.

58

САЩ спасява Европа

преди 3 години

След втората световна и това е ФАКТ.Русия ограбва завладяните територии и дори строи стена , да не избягат робите.

57

Astarot

преди 3 години

@64Ако визираш пирата Хенри Морган, той деца няма. Друга е историята на J.P.Morgan. Чети :)

56

Без САЩ

преди 3 години

България щеше да е сръбска.

55

юбералес

преди 3 години

До АнонименНай-масовия немски танк- Panzerkampfwagen 4, представлява два вагона желязна руда(около 10хил. евро сегашни), един вагон въглища и 100 кг каучук. Плюс 20 хил. човекочаса труд. Германия си е имала иненери и работници, както и въглища. Желязна руда е купувала от Швеция и СССР. Представата че някаква американска банка е изсипала пачки с долари на Хитлер за да си купи танкове от пазара за танкове е за обикновенния човек-потребител, който за да си купи нещо скъпо му трябват пари от банка.

54

Браунау на Ин

преди 3 години

Периодично се повтарят стари и недоказани твърдения, колко, аджеба е лош моят "градски", и ред познати глупости! Латинската поговорка"Историята се пише от победителите" важи тука в пълна степен! Малко инфо: въпросната J P Morgan е основана от наследниците на прочутият пират Дж. П. Морган!! Със заграбените от него злато и скъпоценности "правилно" съхранени!!

53

Анонимен

преди 3 години

До юбералесЕдинствената банка която работи във франция след 1940-та е джей пи морган.Ама защо се учудвате,почти всички големи и известни фирми са работели с нацистите.Не разбирате ли? До преди да загубят войната те са били нещо хубаво.В интернет има достатъчно информация само вижте какви бляскави изложения на техника са си правили.Руснаците са планирали сграда която е колосална дори по съвременни мащаби.Над Атлантика са кръстосвали цепелини със свастики.И всичко се обърква заради войната.

52

юбералес

преди 3 години

когато целия свят говори за ареста на Навални, тук ни претоплят манджата за нациското злато

51

аман от глупости

преди 3 години

в мойта изба

50

юбералес

преди 3 години

До АнонименКоя година JP Morgan е дала заема, на каква стойност е и защо този договор не е публикуван. Митът за американско финансиране на Хитлер е изфабрикуван в Кремъл през 1946г. и русофилите го повтаряте вече 75г. но не показвате нищо. Колко още да чакаме.

49

Браунау на Ин

преди 3 години

До Анонимен 56: Точно така, колега - абсолютно си прав!! Американците и руснаци се надпреварват кой повече да заграби от победена Германия! То едните и затова прокопсаха, а както върви и на другите ще им дойде реда! Има Господ!

48

Анонимен

преди 3 години

До юбералесДжей пи морган например. И швейцарска банка с име (bis).Ръководител е Томас Лармонт или нещо подобно.Друг Томас само че Макиртник или Макакртник е един от шефовете заедно с още 10-15 банкера от уол стрийт.Идеята е била да подкрепят едновременно руснаци и германци за да се избият взаимно колкото се може повече и да държат войната основно в Европа.Така и става.Нито една европейска държава нямаше да се откаже да се сдобие с колонии в северна америка и логично щяха да насочат сили натам.

47

Анонимен

преди 3 години

Нацисткото злато е откраднато от победителите.Неудобна истина е че след войната всички победители имат специални войскови подразделения които се занимават само с придобиване и изнасяне на всичко което може да представлява някаква ценност.Англичани,французи,американци и руснаци.Повечето от записите за действията им са все още архив и то секретен защото някак си не е добре да се разбере,че всичко е било единствено с цел кражба.Така де нали уж освобождават Европа от злите хитлеристи..