37

Реално

преди 3 години

И в ИТ сектора почнаха да уволняват, и най-големите ИТ фирми в България съкращат и намаляват заплати, да не споменавам имена. В България няма програмисти, това са кол центрове, нивото на хората е много ниско, повечето са самоуки, но правят подръжка на западни проекти, доработка, тест и стават за работата и заплатите им бяха високи. Но сега с това дистанционно работене от вкъщи на западняците им излиза по скъпо в България отколкото да си вземат местни да им работят от вкъщи.

36

Реалист

преди 3 години

Платените зони трябва да се премахнат. Те са само в услуга на мутрите.Данъкът на автомобилите трябва да стане както е по Конституцията - според стойността на колата. Трябва всяко домакинство да има поне по една кола, както е в Западна Европа, а не както е сега половината домакинства имат кола.Трябва да се построят в София подземни паркинги за поне 200 хиляди коли, за да се отпуши трафика, запушен от паркирани коли и много лоша организажия на движението.

35

Жунглата

преди 3 години

Ще има да взимат с Тея гаражи от по 20000 евра. Кат си купя кола за 200 бона тогаз може и гараж. Сега карам джип за 30 000. Решението - туби, щайги и конуси, заграждам си мястото и който ми спре губи зъби, ходи син. Ае селинджърите обратно на село. Има грацки трънспорт, всеки да си паркира колата пред неговия си блок

34

Истински програмист

преди 3 години

До програмист:"Работя римоут от хоум офиса на вилата ми в Родопите, с лаптопа на шезлонг край закрития басейн. Заплатата ми е 5 цифрено число."Вилата ти в Родопите бащината ти къща ли е? На шезлонг е неудобно да се работи на лаптоп. Какъв басейн посред зима бе човек? Ние програмистите си работим от центъра на София, освен 5цифрената заплата, имаме и гаражи. Ограмоти се малко.

33

Софиянеца

преди 3 години

Много реват някои за общински многоетажни паркинги, като в чужбина. И да се изградят да не мислите, че паркирането там ще е безплатно?!? Ще си има месечен абонамент поне от 90-120 лв. Общината не е благотворителна организация и който си има автомобил да си се грижи за него. Ето и аз имам 2 коли и съм си купил гаражи за собствен комфорт, да не се чудя къде да паркирам и зимата да стържа лед. Регулациите рано или късно ще се случат, защото сегашната анархия няма как да продължи.

32

Кънчо

преди 3 години

До 36Прав си, но може поне когато не ползваш мястото някой друг за малко да паркира. Нашия блок сме си заградили местата отпред и слагаме табели и прегради платено парко място като от общината, но разрешавам и на съседи да спират понякога в мойте места.

31

Анонимен

преди 3 години

Много са ми смешни доводите за селските вили! Огледайте се наоколо, почти всяко семейство има наследствена къща на село/даже не една/ и какво се случва при два дни дъжд-наводнения, един ден слаба виелица-три дни няма ток! Толкоз за селските имоти. Да не говорим за другите екстри... От личен опит го казвам и то за имот на 50-тина км от София.

30

До програмистите: Къща в планината става, но не е спасение за хора, които работят нещо друго в града и имат деца. Парите не са проблем за много хора и даже не вашите 5,000- 10,000 лв, така, че съвета ви е късоглед.

29

Митьо ММА

преди 3 години

Със жената имаме 2 беемвета и един жип. Гаражи блока няма в Стрелбище. Село се оправя както може. Слагам туби от минерална вода кат са излиза. Ко са върна и некой навлек е спрял режа гуми и чупя огледала. Бърже ме научиха и вече и туба дан сложа никой не смей да ми паркира пред блока.

28

Анонимен

преди 3 години

Вакханалията с паркирането в София ще се реши с 3 важни стъпки.1. Зелена зона във всички квартали и изравняването на цената на стикера с тези по частните паркинги.2. Въвеждане на екозони в центъра с достъп на автомобили от клас 4 нагоре.3. Данък МПС за да бъде докаран до адекватни със стандарта в София нива.

27

трябва

преди 3 години

зоните трябва да се разширят още.трябва да се увеличи ДРАСТИЧНО данъка за автомобилите - особено за старите и вторите.регистрацията на автомобил трябва да е на жилище.трябват местни винетки - 1/3 от автомобилите в София не са със софийска регистрация.

26

Рекс

преди 3 години

Типичен пример за изроден спекулативен пазар, където са установени необосновано високи цени, които потребителите поради липса на друга алтернатива са принудени да приемат. Иначе, препечатката от вестник Телеграф е доста неграмотно написана.

25

Капиталист

преди 3 години

На запад при капитализма и демокрацията гаражите се продават за центове, даже са без пари към жилищата, само българските комунисти наследници на БКП продават гаражите по скъпо от жилищата.

24

Програмист

преди 3 години

Работя римоут от хоум офиса на вилата ми в Родопите, с лаптопа на шезлонг край закрития басейн. Заплатата ми е 5 цифрено число.

23

Анонимен

преди 3 години

С покриване на реките няма да стане. В последните години няма много валежи, но рано или късно ще има момент в който ще падне много дъжд/сняг и ако коритата не са добре почистени ще има наводнения.

22

Анонимен

преди 3 години

Това показва колко са ограничени българските строителни предприемачи, ако от кв. м гараж вадиш същите пари като от апартамент , защо не правят по 3 етажа подземни във новите блокове?

21

Анонимен

преди 3 години

Гаражите са скъпи защото се третират като търговски обекти :))) За справка 90-те години!

20

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 3 години

`около 6 евро на квадратен метър най-евтиното`==А като идват в градчето, шопи се пазарят като евреи за нощувка.По-добре не идвайте с лигавите си хлапета !!

19

Анонимен

преди 3 години

До 56544Като покриеш реката как ще се почиства коритото или няма да се почиства никога?

18

До 15

преди 3 години

Може и това да дойде.Но ще мине поне още едно поколение дотогава.